Go Back   Forum 4Tuning > Comunitati 4tuning locale > Comunitati locale si internationale 4Tuning > Satu Mare

Reply

Thread Tools
Old 26-11-08, 19:37   #1
romica69

Stage 1

Question Audi V8

In primul rand tin sa va salut !!
As fi interesat daca cineva din comunitatea 4tuning Satu Mare are/a avut Audi V8... eu as fi tentat sa achizitionez o asemenea masina, din 1989 , motorul de 3.6 litrii si 250 de cai.
daca aveti date concrete despre modelul respectiv astept informatii , cum ar fi consumul , intretinere , etc.
ms anticipat
romica69 is offline   Reply With Quote
Old 28-11-08, 09:58   #2
andreiand1
VW Driver

Stage 4

andreiand1's Avatar

Member of:
[VW]
Default Re: Audi V8

nu am avut personal masina, dar un var de al meu chiar din SM are un A8 muuult mai nou, din `05, si cu motorul de 3.2i are un consum de 23-25% in oras. problema lui nu sunt banii asa ca nu il doare, dar consumul e enorm. ca sa iti mai dau un exemplu, tata a avut un audi A6 din 1996 2.3i 136 cp si iti spun ca, consumul in oras era de cel putin 14-15%, si el nu o calca degeaba, chiar mergea normal cu ea. motoarele astea au consumuri astronomice si dupa un an de mers asa te iei de cap cand vezi cati bani ai pierdut pe benzina. intretinerea e enorma si ea....cu A6-le nostru a avut un mic accident si a trebuit schimbata bara spate, ca a costat 800E anul trecut in vara, deci enorm!! masini de genul asta nu prea merita, si cu atat mai mult daca e din `89 parerea mea e ca e cam veche si o sa te omoare la asigurari, taxe, condum , cam la toate, si dupa aia te trezesti ca nu o mai poti da ca nimeni nu mai cumpara asa ceva.
andreiand1 is offline   Reply With Quote
Old 29-11-08, 13:51   #3
szambi77

Stage 5

Quote:
Originally Posted by andreiand1 View Post
nu am avut personal masina, dar un var de al meu chiar din SM are un A8 muuult mai nou, din `05, si cu motorul de 3.2i are un consum de 23-25% in oras. problema lui nu sunt banii asa ca nu il doare, dar consumul e enorm. ca sa iti mai dau un exemplu, tata a avut un audi A6 din 1996 2.3i 136 cp si iti spun ca, consumul in oras era de cel putin 14-15%, si el nu o calca degeaba, chiar mergea normal cu ea. motoarele astea au consumuri astronomice si dupa un an de mers asa te iei de cap cand vezi cati bani ai pierdut pe benzina. intretinerea e enorma si ea....cu A6-le nostru a avut un mic accident si a trebuit schimbata bara spate, ca a costat 800E anul trecut in vara, deci enorm!! masini de genul asta nu prea merita, si cu atat mai mult daca e din `89 parerea mea e ca e cam veche si o sa te omoare la asigurari, taxe, condum , cam la toate, si dupa aia te trezesti ca nu o mai poti da ca nimeni nu mai cumpara asa ceva.
... si sa nu pomenim de taxa de prima inmatriculare sau daca e inmatriculata deja atunci de asigurare si impozit ... Pe de alta parte daca iti iei un Golf GTI turbo sau Nissan 200 SX sau un CRX sau un Audi Turbo, ai motor mai mic cu cheltuieli si taxe mai mici si poti obtine si performanta mai buna
szambi77 is offline   Reply With Quote
Old 01-12-08, 15:37   #4
romica69

Stage 1

@andreiand1 : V8 este numele modelului de masina.. precursorul A8-ului din zilele noastre, iar in ceea ce proveste consumul inca nu am mers cu masina , sa pot sa vad "pe viu" insa daca ia 20% in oras sa zicem , atunci asta ar insemna ca un S 600 L ia undeva la 35% sau un 750iL .... oricum , asta ramane de vazut dupa ce ii fac consumul , cat despre piese .... sper sa mai gasesc si sh , nu numai noi...

@szambi77 : masina ar fi inmatriculata in romania , iar impozitul ajunge undeva pe la 21-22 de milioane pe an.. intr-adevar cam mare. Dar GTI sau 200SX nu se pot compara cu un V8 in ceea ce priveste comfortul sau siguranta , lucruri care pentru mine sunt mai importante decat comportamentul sportiv.. btw: 4x4 deci pe zapada "sunt jupan" )

multumesc mult de opinii si informatii , si astept in continuare cu interes informatiile sau sugestiile pe care le aveti.
Old 01-12-08, 17:02   #5
roby wws

Stage 5

roby wws's Avatar

Member of:
[Opel]

frate daca ai gasit o asemenea masina in romania ai mare grija ca la noi nu prea au fost ingrijite
o astfel de masina are un motor care cere mereu atentie ca sa iti toti calutii aia
ce as putea sa-ti pun eu sa fii atent la geometria masini ca daca a fost"torsionata" mai bine las-o ca nu mai ai ce-i face(asa ca ai grija cum sta pe drum)
in rest ca toate masinile de talia ei numai de bine poti spune
multa bafta
Old 01-12-08, 17:37   #6
romica69

Stage 1

masina apartine unei persoane care detine un service , si se pare ca din punct de vedere mecanic a fost intretinuta corespunzator... insa cel mai mult ma intriga consumul , pentru ca am auzit foarte multe versiuni... eu as fi satisfacut cu un consum urban undeva la 15-16 si extraurban 9-10 , in conditiile in care eu in general conduc relaxat, in limitele de viteza si bun simt , tipice zic eu unei asemenea masini.
offtopic : daca o sa vedeti in viitor un audi vechi pe care scrie V8 , sa stiti ca e pe bune , insa nu prea sunt sanse sa calc pedala la podea , cu toate ca , cutia are si posibilitatea de a schimba vitezele in regim "sportiv" )
Old 01-12-08, 19:38   #7
szambi77

Stage 5

Quote:
Originally Posted by romica69 View Post
@andreiand1 : V8 este numele modelului de masina.. precursorul A8-ului din zilele noastre, iar in ceea ce proveste consumul inca nu am mers cu masina , sa pot sa vad "pe viu" insa daca ia 20% in oras sa zicem , atunci asta ar insemna ca un S 600 L ia undeva la 35% sau un 750iL .... oricum , asta ramane de vazut dupa ce ii fac consumul , cat despre piese .... sper sa mai gasesc si sh , nu numai noi...

@szambi77 : masina ar fi inmatriculata in romania , iar impozitul ajunge undeva pe la 21-22 de milioane pe an.. intr-adevar cam mare. Dar GTI sau 200SX nu se pot compara cu un V8 in ceea ce priveste comfortul sau siguranta , lucruri care pentru mine sunt mai importante decat comportamentul sportiv.. btw: 4x4 deci pe zapada "sunt jupan" )

multumesc mult de opinii si informatii , si astept in continuare cu interes informatiile sau sugestiile pe care le aveti.

Ceea ce ti-am zis, ti-am zis in ideea in care ai scos in evidenta cei 3.6 litri si 250 C.P. (pe un forum din domeniul tuningului) dar daca prioritatile tale sunt confortul si siguranta atunci sa stii ca e o masina bunicica ............
szambi77 is offline   Reply With Quote
Old 02-12-08, 11:09   #8
andreiand1
VW Driver

Stage 4

andreiand1's Avatar

Member of:
[VW]

ok....sa fie audi v8, nu A8 sau A6 de care ti-am spus eu, dar: 1. e masina veche pot spune, deci gandeste-te ca motorul are o uzura si pun pariu ca papa muuult mai mult decat papa el cand a iesit din fabrica. 2 daca un motor de 3.2i din zilele noastre papa enorm, ce sa mai zic de unul de 3.2 vechi? 3. piese schimb pt modelul asta, sunt extrem de greu de gasit si sa fie de calitate. 4 masina e f grea, si chiar daca mergi normal cu ea, tot va consuma pe masura cailor care ii are si a greutatii care fara sa ma documentez cred ca e peste 1.6 tone. un alt exemplu de masina cu cai multi si noua noua si care papa mult chiar daca se merge cu ea domneste ca sa zic asa: mk5 gti cu motor de 2L turbo, papa in oras 14-16 L desi tipul care o are o calca in asa fel incat turbo sa nu intre in functiune.....afara ii ia 9 tot asa fara sa fie nevoie de turbo. parerea mea ca sunt masini vechi si cu atat mai mult modele "speciale" la care piesele schimb sunt o reala problema sa nu mai vb de intretinere care costa o avere. parerea mea e ca daca tot nu dai talpa la masina si vrei una sigura, orienteaza-te la una cu motor diesel din aceeasi clasa. benzinarele consuma oricum. desi si eu conduc benzinar, spun diesel pt consum. eu prefer benzina, pt ca o mai si calc din cand in cand. in rest tot imi papa desi am motor de 1.8 aspirat.
Old 02-12-08, 18:24   #9
romica69

Stage 1

da.. cam astea sunt argumentele care stiu ca exista , insa vreau sa le ignor , pentru ca imi place mult masina... )
insa : intretinerea la diesel supraalimentat (eternele tdi,dti,dci,cdi &co.) este mai scumpa decat in cazul unui benzinar aspirat normal ,piesele succeptibile la uzura respectiv defectiuni fiind mult mai ieftine in cazul benzinarelor, sa nu mai vorbim de factorul "estetic" sa zicem , cum ar fi norul de fum in cazul retrogradarilor energice , sunetul inconfundabil la rece , plaja restransa de turatii unde motorul se simte si trage corespunzator etc.
ms mult inca odata de sfaturile date , si astept totodata si sugestii legate de posibilitatea de a achizitiona alt model din aceeasi categorie , la un pret rezonabil (maxim 3500-4000 E) daca stiti cumva masini din astea de vanzare.
Old 03-12-08, 10:11   #10
andreiand1
VW Driver

Stage 4

andreiand1's Avatar

Member of:
[VW]

ca si recomandare, ar fi audi a6 sau 100 din 93-96 care sunt de aceleasi dimensiuni, dar totusi motorizare mai accesibila, 1.8i, 2,3i, 2.6i.....astea au consum tot mare dar muuult mai mic decat un 3.2i iar puterea crede-ma ca o simti daca ai nevoie....eu cu A6 2.3i 136 cp am mers in ungaria cu 230km/h. dezavantajul din puntul meu de vedere, pt ca am avut masina in familie, e ca intretinerea pe an e cam scumpa pt valoarea masinii (rca, impozit, taxe, consumabile, consum, etc etc). daca stai sa te gandesti la o masina de 3500E te costa pe an doar intretinerea, fara combustibil, cel putin 2000 roni, ceea ce e cam 20% din valoarea masinii, doar pe un an. iti recomand sa te orientezi catre un audi B4 unde ai de unde alege....1.6i, 1.6 D, 1.8i, 2i, 2.3i, 2.6i si e mai economicoasadin start la consum pt ca nu e atat de grea. oricum spor si numa bine!
Old 03-12-08, 21:55   #11
romica69

Stage 1

piesele nush cat ar fi de scumpe , in sensul ca gasesti la 1500-2000 E masina functionala prin germania , de pe care poti sa inlocuiesti orice , deci numai impozitul , si consumul ar fi...
Old 04-12-08, 08:22   #12
veveve

Stage 5

veveve's Avatar

Member of:
[Moderators]

Ce pot sa-ti zic...intr-un fel se merita in altu nu.Daca iesi cu ea inmatriculata la 4000 de euro ,sa nu vorbim de asigurare si impozite,si sa nu vorbim ca te gandesti la una pt piese,ia vezi trage linie....si zi se merita sau nu?uita-te si la alte alternative.bafta
Old 04-12-08, 08:48   #13
romica69

Stage 1

poi la 4000E as iesi cu ea inmatriculata , asigurata si cu impozitul platit pe doi ani, iar in pret se include o a doua masina , pentru piese(mai putin motor si cutie), ceea ce mi se pare destul de bine , singurul impediment fiind totusi consumul , despre care inca nu stiu nimic concret..
Old 05-12-08, 09:32   #14
andreiand1
VW Driver

Stage 4

andreiand1's Avatar

Member of:
[VW]

nu stiu de ce daca tot ai 4000 E sau esti dispus sa strangi banii astia pt o masina, si daca tot vrei audi, de ce nu iti aduci de afara un A4 din 95-96, motor 1.8 T si 150 cp, masina afara ti-o poti gasi la 3000 E una buna si zic asta pt ca am vazut cel putin 4 audi A4 care au fost luate cu sume cuprinse intre 2700-3500E si toate erau in stare impecabila, ti-o inmatriculezi si ai o masina super, cu motorizare tare, sigura, etc etc si in primul rand e mai noua ca si V8-ul si intretinerea e super ok......gandeste-te putin daca iti iei o masina eu cred ca o iei pt cel putin 2-3 ani.....iti garanez ca taxele si asigurarile vor urca enorm in viitorul apropiat....cine crezi ca va mai cumpara un v8 si la cati bani, ca sa bage N bani in ea. masinile atat de vechi nu mai au viitor, cu atat mai mult daca au motorizari mari. nu le mai cumpara nici dracu.....si asa te trazesti ca ramai cu ea pe cap.....eu ma vrut sa dau masina mea cu 1.8i si nici naiba nu e interesat.....toti care sunau ma intrebat de cat e motoru si din ce an e si dupa ce le raspundeam spuneau ca nu mai sunt interesati. uite mie pe un motor de 1.8i 8v, imi ia in oras 10-11L, iar afara 8, si asta tinand cont ca masina are 900kg si 95% din timp circul singur in masina, iar motoru este impecabil, fara sa pape ulei si tot felu de chestii de genu. crede-ma ca vorbesc din stiute si nu din povesti. daca nu as sti ceva concret mai bine nu asi vorbi. un motor de 3.2 iti ia in oras cel putin 19-20l, iar afara hai sa nu fie 14-15, dar la motorul ala si caroseria aia 11-12 tot ia, ceea ce din punctul meu de vedere e enorm.
Old 05-12-08, 10:49   #15
Detman
Fiat Driver

Stage 5

Detman's Avatar

Member of:
[Fiat]
[VW]

ce masina ai cu motor de 1.8 8v si 900 kg? reno 5? sau ce masina? chiar sunt curios.
cunosc proprietarul masinii si stiu in ce stare e masina, chiar merita, sincer. multa lume are gandirea ta ca, masinile vechi nu au viitor, dar gandeste-te ca motoarele vechi sunt mult mai rezistente decat acestea noi.
eu am punto 1.2 16v sporting si am 1050 kg .

am fost cu un Opel Senator 3.0 24v si consum in oras la mers normal ( nu ca o baba ) e de 13-14%. in oras iar in afara a inregistrat chiar un consum de 8%, care mi se pare chiar ok pt 204 cai, cutie automata, undeva aproape de 2 tone si tractiune spate.

sunt in Germania pasionati de Audi V8 si nu cred ca de prosti pastreaza masinile acelea.

ps. ahhh... e vorba de audi v8 - 3.6 nu 3.2 .

- Copyright 2026 4Tuning -