Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Cum facem rost de mai multi cai putere ?

Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci.

Reply

Thread Tools
Old 13-09-04, 20:34   #31
HolySoul

Stage 5

HolySoul's Avatar

Member of:
[Crazy Drivers]
[PARTICIPANT CURSE]

M-am interesat .,... faza e jalinka ... Adika NUMAI LA CELE PE INJECTIE FUNCTIONEAZA !
Cele pe carburatie = 0
Alea pe injectie garntat minim 3 cai
mi-o explikat un nenea cu experienta 40 de ani in masini cum fctz .... acu ce am inteles eu ca cika pe injectie e in doi pasi arderea ceva de genu si ca la astelalte is pe 4
oricum o zis prea multe
si cika BOSCH super 4 (4 electrozi ) dau scanteie in 4 puncte tot timpu iar la cele pe carburatie sunt suprasolicitate bujiile ele fiind destinate numai masinilor pe injectie care dau scanteia controlata de computator o fractiune de secunda exact cand trebe nu ca astea pe platina .. .
Acu daca am gresit pe undeva sorry .. is incepator si eu
Old 13-09-04, 20:41   #32
COObra

Stage 5

COObra's Avatar

nu stiu daca ai gresit tu dar chestia cu scanteie in 4 puncte e pt copii.
scanteia se va duce intotdeuna la electrodul mai apropiat. daca s-ar duce scanteia aia asa aiurea iti dai seama ce ar fi in delcou
si nu e generala faza cu platina
eu am carburator si nu am platina in delcou

oricum la postu asta ai o bila alba ca ai recunoscut ca esti incepator in dastea.(nici eu nu sunt taticul lor da pe unde ma pricep ajut)
COObra is offline   Reply With Quote
Old 13-09-04, 21:01   #33
HolySoul

Stage 5

HolySoul's Avatar

Member of:
[Crazy Drivers]
[PARTICIPANT CURSE]

da unde ai platina ?
Sau n-ai deloc ?
Am pus si aprindere electronika pe ea si tot trebe sa raman cu platina .. deja e seckanta faza ..
Da asha e nu da 4 scantei .. .
Dar e mai putin probabil sa nu-ti dea scanteie k-lumea o bujie de aia .. nu merge pe un piciorus de ala se duce la urmatoru si tot asha .. lojik eu zik ca-s mai bune .. si durata de viata tre sa fie mai mare
HolySoul is offline   Reply With Quote
Old 13-09-04, 21:10   #34
COObra

Stage 5

COObra's Avatar

nu ma intreba cum e fara platina ca inca nu l-am desfacut sa ma uit
si da ai dreptate, sansele ca o bujie daia sa dea rateu e mult mai mica. e de 4 ori mai rezistenta in timp(cel putin matematic), dar ala ti-a zis ca da 4 scantei odata sa te faca sa le cumperi mai repede. cam la fel ca aia ca filtru de aer iti da 4-5 cai
cre ca daca ar fi asa toata lumea si-ar scoate si motoarele si ar umple tot pacolo cu filtre de aer
COObra is offline   Reply With Quote
Old 13-09-04, 21:19   #35
HolySoul

Stage 5

HolySoul's Avatar

Member of:
[Crazy Drivers]
[PARTICIPANT CURSE]

ala kare mi-o zis le-o vazut gata montate pe masina .. ... si btw nu ascult sfaturile la toata lumea ca alt mecanic mi-o zis azi sa scot bujiile sa pun de ale metalplast romanesti sau nush ce firma de .... nici RAR n-aveau pe ele ca sa le skot ca motoru romanesc e facut sa mearga cu ulei romanesc ELASTIC
si cu bujii romanesti !!
SI sa scot xenoanele si Bateria BOSCH de pe masina ca-s straine si o sa am probleme .
Bineinteles ca nu intelege la ce-mi trebe 600 WATI pe masina si cam ce rol are MP3 CD player Sony 4 x 50 W
Sa mai zic cati mi-au zis sa scot cassu de pe masina ca de aia nu-mi trage bine motoru sau ca de aia prind aer pe galerie ?sau ca garnitura de chiuloasa s-o perforat ca aveam saxofonu spart ?
IS satul de figuranti .. eu le am la calculatoare aia e pasiunea mea number 1
Aia o fost 10 ani de zile ... asta mai noua e cu masinile .. si mekanika fara sa vreau ca am DACIE!!!
Oricum intr-o luna probabil am invatat cat altzii in 4 ani de liceu de mekanica auto! ! rusine bha mecanici de 2 lei
HolySoul is offline   Reply With Quote
Old 23-11-04, 23:43   #36
Ford_V6

Stage 5

Ford_V6's Avatar

Member of:
[MERCEDES]
[FORD]

i-ti fac eu axa cu came . . . .adica eu . . . .o trimitem in Germania si o fac baietii acolo. Costa 250 de euro dar daca dupa aia nu rupi asfaltu cu ea i-ti dau toti banii inapoi.
Old 24-11-04, 01:50   #37
zzero

Stage 3

zzero's Avatar

Member of:
[Mitsubishi]

eu am axa schimbata...este pe 285 grade.
Crede-ma ca nu rupi asfaltul.Mai sunt si alte lucruri de schimbat.Softul trebuie reglat cu noua axa...eventual alte injectoare si alta pompa care sa iti bage presiune ca lumea si la peste 6000 ture...ca axa asta(cel putin a mea) trage de la 4500 si se opreste abia pe la 6500.Trebuie umblat la calc sa iti taie limitarea mai sus de 6500.
Totodata ii trebuie aer ca lumea.Adica mai mult.Daca ii dai benzina mai multa.Relantiul e varza la 800 ture, trebuie ridicat pe la 1200-1300.Cam astea ar fi.
Intr-adevar se simte cum trage.Si are vlaga acum si dupa 5000 ture.Este altceva.
zzero is offline   Reply With Quote
Old 25-11-04, 22:12   #38
Ford_V6

Stage 5

Ford_V6's Avatar

Member of:
[MERCEDES]
[FORD]

Se face . . . . . am axe de 310 grade pt. EJ7 . . . durificate facute k-lumea. Made in Germany.
Ford_V6 is offline   Reply With Quote
Old 26-11-04, 01:54   #39
zzero

Stage 3

zzero's Avatar

Member of:
[Mitsubishi]

axa de 310 grade. deja este \"impinsa\" mult de tot.Ca fapt divers....cam la cat sta relantiul?
Si aici intervine alta problema.Axa functioneaza de la turatie ridicata si intr-adevar te duce pana mult peste 6000.Dar ce te faci, ca este limitata de calculator.Si nu e limitata degeaba....ma refer ca iti trebuie o injectie ca lumea ca sa furnizeze benzina cu presiune si la debitul care trebuie.Limitarea poti sa o scoti sau sa o pui mai sus, dar iti trebuie alte injectoare, alta pompa de benzina....Si mai e o problema....la turatii joase nu mai trage asa bine....una de fabrica trage bine la turatii joase dar pe urma moare.Asa ca daca vrei sa pleci in forta tre' sa pleci cu 5000 ture.Si poti sa faci asta?Fara sa pierzi aderenta?
Cred ca totusi exagerezi cu o axa pe 310.Una mai recomndata este cea pe 285 cum am si eu.Trage relativ bine pana in 4500 dar pe urma este beton.
zzero is offline   Reply With Quote
Old 14-01-05, 21:51   #40
DJ e-Jay
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 4

DJ e-Jay's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
Default Nelamurire mare ?

Am o Dacie Nova pe injectie si cred ca s-a stricat calculatorul de bord sau sa dus softu deoarece atunci cand apas aceleratia la podea se duce pana la max turometru ! Problema nu este puterea cu care trage si dupa 6000rpm da mi-e frica sa nu stric motoru !

Vreau sa stiu si eu daca este cineva care ma poate ajuta sa resoftez calculatoru de bord sau cu vreo explicatie la acest fenomen paranormal ?
Old 14-01-05, 22:20   #41
shadow

Presedinte AfterDark Racing

Stage 5

shadow's Avatar

Member of:
[Moderators]
[AfterDark Racing]
[PARTICIPANT CURSE]
[Honda]

Ti se duce la max cand e la punctul mort sau cand esti intr-o viteza???
si in leg cu semnatura ta: Drive fast or die trying!!!
shadow is offline   Reply With Quote
Old 15-01-05, 12:30   #42
TNos

Stage 5

TNos's Avatar

eu am o mare nedumerire? care e problema in faptul ca ducand pedala la maxim se duce si turometrul?pur si simplu nu iti mai taie injectia, nu e nici o problema atat timp cat nu duci masina in zona rosie?dacia mea a inceput de curand sa taie injectia la 6000 rpm, dupa ce a parcurs urmatoarele etape: 5500, 5700, 6000///pur si simplu s-a invatat injectia cu stilul tau de condus si te ajuta...nu e nimic stricat...bucurat-te nu fi suparat
Old 21-01-05, 21:46   #43
DJ e-Jay
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 4

DJ e-Jay's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
Default ?

Sa fiu sincer nu am incercat, in viteza, sa vad daca trece de 6000, in
a 5-a mam dus pana la 5000rpm si eram deja la 160km/ora si mi-a fost frica sa dau mai tare ! La liber se duce la 8000 !

In legatura cu postu lui TNos, mi-ai zis sa nu o duc pe rosu, da de la 5000
e pe rosu, tu dai pana la 6000 ?

Si mai am o simpla inrebare: SE POATE PUNE CHIP TUNING PE NOVA ? SAU SE POATE MODIFICA SOFTU PT AI MARI PERFORMANTELE ?
DJ e-Jay is offline   Reply With Quote
Old 22-01-05, 09:31   #44
georgeb

Stage 5

georgeb's Avatar

Member of:
[Observator 4tuning]

supernova taie injectia asa :
I II III : 6200 rpm
IV V : 6000 rpm

asta cu chipul standard de fabrica !

se poate face chip tuning pe supernova. vezi www.chiptuning.ro

zona rosie incepe la 5500 rpm la supernova. iar pe turometru are gradatie pana la 7000 rpm. cum i-ai dat tu 8000

tu sigur ai supernova ?
georgeb is offline   Reply With Quote
Old 22-01-05, 09:46   #45
CT-87-ADY

Stage 5

CT-87-ADY's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"georgeb\"
supernova taie injectia asa :
I II III : 6200 rpm
IV V : 6000 rpm

asta cu chipul standard de fabrica !

se poate face chip tuning pe supernova. vezi www.chiptuning.ro

zona rosie incepe la 5500 rpm la supernova. iar pe turometru are gradatie pana la 7000 rpm. cum i-ai dat tu 8000

tu sigur ai supernova ?
NOVA are 8000rpm in bord! poate omu` are Nova nu SUPERNOVA...
CT-87-ADY is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -