Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Cum facem rost de mai multi cai putere ?

Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci.

Reply

Thread Tools
Old 26-03-05, 14:41   #1
elspa

Stage 5

elspa's Avatar

Default ASTRA G 2.2i 16v 147 CP vreau mai muuult - cam de 1000 euro

Am astra G 2002
ECOTEC 2.2i 16v 147 CP cu vreo 60 000 km.
Vreau mai multi cai, bugetul ar fi de vreo 1000 euro (plus-minus ceva).
Va rog daca puteti sa ma ajutati cu sfaturi sa fie la obiect (adica nu sa imi spuneti ca daca ii pun toba sport si fltru castig 15 cai , ca astea le-am pus si afara de zgomot nimic ).
Eventual unde sa fac montajul pieselor.
Daca bugetul e prea mic si cresterea nu ar fi spectaculoasa, atunci e bine sa stiu ca sa renunt.
Astept opinii.

bafta

PS: am pus o poza cu masina ca sa vedeti ca merita sa fuga mai tare
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	fata_profil_257.jpg
Views:	312
Size:	117.4 KB
ID:	22124   Click image for larger version

Name:	spate1_178.jpg
Views:	280
Size:	107.5 KB
ID:	22125  
https://www.facebook.com/SRZPowdercoatingCustoms
elspa is offline   Reply With Quote
Old 26-03-05, 21:01   #2
oache81

Stage 3

Evacuare completa inox (in jur de 600 de euro),adica serpisori (saxofonul) teava cu diametrul cat mai mare,catalizator scos si eventual doar finala fara mediana
Chiptuning 250 euro
De restul de 150 de euro poti incerca marirea supapelor la chiulasa ,poti gasi niste injectoare cu debit mai mare.Axa cu came o poti modifica cu vreo 200-250 de euro dar vei avea variatii la relanti si un plus de putere la turatii mari.
Cu 1000 de euro poate reusesti sa gasesti o turbina dar implica multe alte chestii ,in primul rand chiptuning obligatoriu,pistoane din alt material ca astea pe care le ai probabil nu rezista si o groaza de teava ,preferabil din inox care costa si aia o gramada de bani + manopera ajungi la vreo 2000 cu totul dar rezultatele sunt foarte mari.
Si sunt si niste minusuri,motorul o sa reziste mai putin,consumul o sa creasca si vei avea nevoie de alte frane si suspensii daca vei avea o crestere de putere foarte mare.Pot ceda si alte componente cum ar fi ambreiajul sau cutia de viteze.
Old 26-03-05, 23:44   #3
elspa

Stage 5

elspa's Avatar

cati cai castig ?
da-mi te rog niste cifre realiste...daca se poate.
oricum merci pt raspuns.
elspa is offline   Reply With Quote
Old 27-03-05, 19:59   #4
needBrain
PARTICIPANT CURSE

Stage 5

needBrain's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

daca nu e chipuita,suna la nr de tel. 0788124703(total tuning) pt orice tip de chip.sunt putzin cam scumpe dar sunt chipuri puternice.
needBrain is offline   Reply With Quote
Old 30-03-05, 17:42   #5
CT-03-ART

Stage 5

un lucru care merita dupa parerea mea...o axa cu came de 350 de euro care itzi da fix 35 de cai in plus...
CT-03-ART is offline   Reply With Quote
Old 30-03-05, 18:09   #6
DnI

Stage 5

DnI's Avatar

Member of:
[Moderators]

elspa, in primul rand bine ai venit pe 4t, foarte frumoasa masina, acum 30 min te-am vazut pe la Bulevardu Timisoarei... chiar mi-a atras atentia... s-o stapanesti sanatos !

CT-03-ART fara suparare...
axele pentru un motor opel 2.0 DOHC de modificat, respectiv trimis in germania si primit inapoi costa de la 580E in sus + transport... nu stiu unde gasesti la banii astia tu...
si aici ma refer la dBilas Dynamic GERMANIA ! ( http://www.dbilas.de/English/Nockenwellen%20Opel.html )
DnI is offline   Reply With Quote
Old 30-03-05, 18:44   #7
CT-03-ART

Stage 5

ma eu akum sigur nu shtiu doar ce shtiu pt un golf 3 ...asta am auzit-o de la preshedintele 4SS...akum pe late motoare nu shtiu ce putere dezvolta shi la ce pretz...scuze daka am greshit...

[email protected]
CT-03-ART is offline   Reply With Quote
Old 30-03-05, 19:10   #8
DnI

Stage 5

DnI's Avatar

Member of:
[Moderators]

da, se poate ca pt golf 3 sa fie mai ieftin nu zic nimic...
DnI is offline   Reply With Quote
Old 30-03-05, 21:06   #9
oache81

Stage 3

Filtrul de aer nu prea iti da nimic.
Din evacuare ar trebui sa castigi vreo 10 la suta daca o faci cu tot cu saxofon (serpisori) deci vreo 15 CP
Chiptuning to vreo 15 CP
Acuma ce o sa simti tu o sa fie cam asa:
Daca schimbi toba o sa simti ca masina are un raspuns mult imbunatatit la apasarea pedalei de acceleratie (eu am ramas uimit de diferenta la masina mea)
La chip nu o sa simti mare lucru desi cresterea de putere e cam aceeasi chiptuningul imbunatateste performantele pe toata plaja de turatii astfel o sa poti de exemplu depasi 2-3 tiruri mai repede accelerand lin sa zicem de la 100 la 130 fara sa mai schimbi a 4-a din a 5-a.Practic chip-ul face masina mai confortabil de condus la un drum lung
Cand ai evacuarea standard si calci pedala motorul se lupta mai intai cu presiunea din evacuare care creste pe masura ce apesi pedala.Daca ai evacuare cu diametru mai mare si fara catalizator motorul se tureaza mult mai repede cel putin o crestere de cateva sute de rpm se face aproape instantaneu mai ales in primele trepte de viteza.
Filtrul de aer ar putea sa iti reduca consumul daca este montat cu cap si iti pastrezi acelasi stil de condus pentru ca el imbunatateste performantele masinii,practic tu apasand la fel pedala obtii o acceleratie ceva mai puternica datorita surplusului de aer mai ales daca filtrul e intr-un loc de unde poate trage aer mai rece decat in mod normal.Insa debitul maxim de aer va fi acelasi (cand calci pedala la fund) deci nu iti va imbunatati timpul de acceleratie de la 0-100 de exemplu.O crestere de putere mai puternica o obtii daca tu ai filtrul de aer murdar si pui unul sport sau daca nu a fost proiectat foarte bine (acelasi filtru si la tine la motor de 2.2 si la motor de 1.6).
Alta solutie pentru demaraj mai bun (desi nu cresti puterea motorului) ar fi usurarea masinii,folosirea de jante cat mai mici si cauciucuri cat mai late
,usurarea volantei.Multe modificari nu cresc puterea motorului propriu-zis dar fac ca uun procent cat mai mare din putere sa ajunga efectiv la roti.
Axa cu came mareste puterea dar o sa ai relanti neregulat
Poti incerca o chiulasa de la un motor mai mare daca exista mai mare de 2.2,la fel injectoare de pe un motor mai mare de 2.2,chiulasa cu supapele mai mari e cam tot aia cu modificarea axei cu came,doar ca la chiulasa ai supapele mai mari in timp ce axa cu came le tine mai mult timp deschise pe cele originale.Injectoarele mai mari baga mai multa benzina si iti va trebui si un surplus de aer sau un chiptuning mai personalizat care sa pacaleasca calculatorul de bord sa iti dea mai mult aer pentru ca el are un raport de 14.7/1 presetat si trebuie modificat daca tu bagi mai multa benzina ca altfel o sa scoti benzina nearsa pe teava si nu o sa ai cresteri prea mari de putere.
Eu am facut o parte din modificarile astea si am de gand sa le fac si pe restul dar dureaza si costa si multi bani pe care nu ii am acuma.
oache81 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -