Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Cum facem rost de mai multi cai putere ?

Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci.

Reply

Thread Tools
Old 11-04-08, 11:51   #46
byte

Stock

byte's Avatar

Default Re: cum maresc puterea la un 1.9 TDI ASZ

eu zic sa pui totul la loc(componentele originale) si sa-i faci un chiptuning serios;te mai amendeaza si pt. galagie;o sa mearga!
byte is offline   Reply With Quote
Old 21-04-08, 03:41   #47
turbowrc

Stage 3

https://www.youtube.com/watch?v=1w5b0yWAwUM
https://www.youtube.com/watch?v=SwsJcu2COsw

turbowrc is offline   Reply With Quote
Old 25-04-08, 09:34   #48
NT33EXE

Stage 5

NT33EXE's Avatar

am facut si eu o chestie de genul asta la un espero. evacuare cap-coada goala dar cu finala sport borla. zgomotul era foarte frumos si decent la mers normal. la turatii mari insa urla nemaipomenit
deci toba avea rolul ei. ca doar de asta e amortizor de zgomot.
NT33EXE is offline   Reply With Quote
Old 21-06-08, 16:30   #49
turbowrc

Stage 3

cred ca in viitorul apropiat o sa optez pt o schimbare de turbo/intercooler soft etc.
am si eu ceva intrebari cum ar fi : ce piese mai exact trebe sa schimb la masina pt a rula in stare perfecta fara a omora motoru,si ce marca/model (turbina ,intercooler,ambreaj etc.)

astept pareri etc,(si de la cei care au facut acest upgrade la masinile lor)

multan
Old 22-06-08, 05:13   #50
zGb

Stage 5

zGb's Avatar

Member of:
[Insomnia]
[Honda]
[SUBARU]

ambreiajul e bun cel stock, turbo garrett cel putin vnt20 intercooler central cel putin grosime 63, boost controller de pe (www.boostvalve.com)
zGb is offline   Reply With Quote
Old 22-06-08, 19:40   #51
turbowrc

Stage 3

zici ca e suficient vnt20 si cu intercooleru de 63? si cu boost controller care e faza?nu iti toaca motoru?
si dupa ce o sa schimb cele de sus (+frane +suspensii) + un soft adecvat in cati caii imi ridica performantele?
Old 26-06-08, 04:49   #52
turbowrc

Stage 3

am inteles ca imi ridica intre 220 si 240 cp....dar nu prea am inteles care e faza cu boost controlleru.....si ma intreb daca are ceva influentze negative asupra motorului chiar daca l-as monta acuma asa cum e masina stock +soft(fara upgrade-uri de turbo etc) si care sunt efectele pozitive
Old 08-07-08, 02:21   #53
Fitty

Stage 2

Question Re: cum maresc puterea la un 1.9 TDI ASZ

Am si eu o intrebare pentru cuoscatori,va rog.Ce diferentze sunt intre ASZ si ARL pentru k din cate stiu eu motorul,cutia,injectoarele sunt aceleasi.Deci as vrea sa stiu de unde vine diferenta de putere(intrebarea este pusa pt un Golf,desi nu cred sa aiba importanta).
Sorry de OFFTOPIC.
Fitty is offline   Reply With Quote
Old 14-07-08, 09:10   #54
bogdan_wrc
Audi Driver

Stage 5

bogdan_wrc's Avatar

Member of:
[AUDI]

alta turbina, ARL are un FMIC mare, softul
bogdan_wrc is offline   Reply With Quote
Old 13-08-08, 20:43   #55
Medox

Stage 5

Medox's Avatar

Quote:
Originally Posted by turbowrc View Post
salve all.....sunt un posesor al unui a3 1.9 tdi asz 131 cp
am si eu niijte intrebari cum pot marii puterea majinii fara a afecta motorul
deocamdata am resoftat-o la RBN , sunt f multumit de cum trage,insa parka parka as vrea sa mearga mai tare putintel
pana acuma am facut urmatoarele majini: tt 180cp,bmw 530d(2004),a6 3.0tdi,tuareg tdi v10,skoda octavia2 rs,corado vr6....si multe altele...deci eu consider ca merge ceva majinutza....e usoara etc
am zis ca as mai putea opbtine un pic de putere renuntzat la toata evacuare,inclusiv la cataliz...am schimbato cu tzeava inox fi60 din fatza pana in spate,atat fara tobe fara nica......dar parca nu simt nici o diferentza fata de inainte...e posibil?am inteles ca este posibil sa si pierd din putere daca e prea groasa evacuarea....e adevarat?
majina si in momentul de fatza nu scoate gram de fum in plina forja!
astept pareri,idei... va multumesc anticipat

ce-i aia majina? eu nu am auzit..dar cred ca te referi la "masina".daca zici ca nu scoate fum inseamna ca are un motor bun cat despre pierderea puterii din cauza grosimi evacuarii, nu cred sa fie adevarat.dar totusi pacat de "majina"
Medox is offline   Reply With Quote
Old 14-08-08, 14:56   #56
turbowrc

Stage 3

...dap ...mare pacat..
Old 15-08-08, 13:38   #57
Fitty

Stage 2

Si eu am acelasi motor ca si tine,numai k e pe golf IV.Am resoftat-o si acum am 165 cp.Daca vrei mai mult decat ai acuma dc nu iti faci upgrade-ul de arl(150cp)+cip si o sa ajungi pe la 190cp.Destul de multicel zic eu.Pe langa ce a zis bogdan_wrc ca ar avea in plus arl fata de asz am mai aflat si de injectoare,au duzele mai mari alea de pe arl.
Old 15-08-08, 14:49   #58
turbowrc

Stage 3

pe audi nu e arl......din cate am auzit injectoarele d pe asz duc 220 cp,deci nu e nevoie sa le schimb,acuma sunt in cautare de turbo vnt20 si nam idee ce intercooler ar incapea in bara de fatza,daca ma poate ajuta cineva cu niste dimensiuni ar fii super

pe cand cu boostcontrolleru ,nu e nevoie,o sa faca softu treaba
Old 15-08-08, 17:04   #59
Fitty

Stage 2

http://www.allardmotorcompany.co.uk/...130-PD-BHP.pdf

Pretul e cam maricel,zic eu http://www.allardmotorcompany.co.uk/...ails.asp?ID=86
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -