sa traiti domnul shef
1. Daca planezi chiulasa e bina ca din start sa nu fie stramba, ca altfel nu la toate camere o sa fie compresie la fel de mare.
2. intai lama, dupa aia se poate si cu piatra daca nu este destul de fin suprafata.
3. e aceasi aparat...deci poti controla la fel in conditii normale.
4. este o limita evident, 2 probleme pot aparea, prima e ca compresia o sa fie prea mare, o sa apare detonatii, deci iti trebue benzina cu cifra octanica mai mare (eventual E85), al dolea problema este ca pistonul ajunge la supapa, spar ca nu trebue sa continu...
Prima se poate resolva, calcula, peste 10.5-11 nu merita sa urci (nu vreau sa explic si restul datelor, dar in mare o sa fie ok)
Al doilea cu o bucata de plastelina (ceea mai simpla si repede metoda) , pui pe capul pistonului, unde vine supapa si invarti o data matorul, iarasi dai jos chiulasa si vezi cat de subtire este plastelina, de aici vazi cat poti sa ei.
5. daca micsorezi in asa fel camera de ardere castigi ceva cai in plus
6. nu neaparat
7. probabil ca da, o sa apesi si mai tare decat pana acuma