ma eu unu am vrut sa scot 20 de cai din motor de 1.6 16 valve benzina cu vreo 1000 euro si n-am gasit pe nimeni care sa-mi garanteze ca pun pe dyno inainte si dupa modificari sa iasa de 120 de cai !
se e 16 VALVE nu 8!
cand aud de 30 de cai pe logan cu 1000 euro mi se face rau.
Turbina ? sau ce ? de unde ? cum ?
parerea mea ca mai mult de 10 cai nu poti scoate din el si asta cu modificari serioase la admisie + evacuare + chipuit k-lumea
... aa si dupa aia normal trebe sa schimbi si franele sa faca fatza puterii
de unde e mentalitatea asta ca daca aveti 50 cai in plus trebe alte frane ?
NU cunoasteti fizica deloc ?
Daca ai 100 cai pe masina si o ridici la (150 sa spunem) ... si inainte mergeai cu 180 la ora acum mergi cu 300 la ora ?
Creste viteza medie de trebe schimbate franele ? Ce treaba au caii putere cu distanta de franare ? eu asta nu prea o inteleg nicicum (mai ales la ce modificari se fac in general in romania) .. nu spun nu .. cand ai motor de 120 cai si-l duci in 300 DA! trebe frane neaparat!
Dar sa o luam logic .. . orice masina are greutate maxima autorizata si franele alea au fost proiectate pentru a face fatza unui plus de greutate de aproximativ 600 KG daca nu mai mult .
Daca faci transplant de motor sau ai nush cati cai in plus creste greutatea cu 600 kg ? chiar daca creste .. ai franele ca atunci cand ai avea masina full de oameni .
Eu astea le vad ca mofturi ... ca si cum \"MA AM DE-A cai de trebe neaparat sa-i tzin in frau cu niste BREMBO de la mama lor ca altfel se duce cu 500 la ora cu franele normale\" .. Daca tot va plangeti ca n-aveti frane care sa faca fata \"puterii\" puneti-va ABS_uri pe masina si gata

)
eu unu cred ca la un plus de peste 50 cai trebe schimbate si discurile .
.. sau na .. daka ai mania vitezei si franele de pe masina sunt vai de ele .
Oricum Loganul tzipa dupa frane k-lumea

creca asta ar fi mai important ca un filtru sport + niste jante frumoase si niste gume late , eventual coborata garda la sol si iese super masina . Restu pe urma cum sunt bani (transplant de motor sau pus turbo pe el??? eu zic ca bubuie!

)