Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Cum facem rost de mai multi cai putere ?

Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci.

Reply

Thread Tools
Old 06-02-05, 23:13   #1
D_M_X

Stage 5

D_M_X's Avatar

Member of:
[VW]
Default cielo cu cutie automata

Am un prieten care are un cielo korean cu cutie de viteze automata si vrea sa monteze o evacuare sport si un filtru de aer sport. Asta nu ar fii o problema.....pe el al bate gandul sa-i monteze si un cip de putere. Ideea este ca nu stiie cat de mult al ajuta cipul sa creasca performantele masinii(acceleratia sa fie mai rapida) .daca este cineva care ar putea sa-mi ofere un raspuns la aceasta problema ...........Astept raspunsuri strict la obiect . Multumesc anticipat
D_M_X is offline   Reply With Quote
Old 06-02-05, 23:22   #2
MMihai

Stage 5

MMihai's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[FullSpeed Racing]

din chip se castiga ceva mai mult decat din evacuare, dar cel mai bine ar fi sa schimbe cutia aia cu una manuala, eventual sa dea anunt, ca sunt unii interesati de cutii automate si sa faca schimb ca una noua te indoaie la pret
MMihai is offline   Reply With Quote
Old 06-02-05, 23:39   #3
D_M_X

Stage 5

D_M_X's Avatar

Member of:
[VW]

el nu vrea sa schimbe cutia cu una normala
ideea este daca castiga sau nu la acceleratie daca monteza cipciripu ca daca te iei dupa astia de la c&c ........nu mai zic nimic
Old 07-02-05, 00:10   #4
Bogdan_16v
Guest

Am mers pe asa ceva cam 7-8 luni, extrem de puturoasa masina in demaraj...nu-l va ajuta foarte mult, are 3 rapoarte cutia extrem de lungi...parerea mea e ca nu se merita investitia. Decizia e a lui. Cu asemenea cutie insa nu faci nimic.
  Reply With Quote
Old 07-02-05, 11:16   #5
D_M_X

Stage 5

D_M_X's Avatar

Member of:
[VW]

asta era si parerea mea bogdane dar stii cum e ..omu vrea sa stie daca merita sau nu investitia adica daca ai cresc performantele..
Old 07-02-05, 12:47   #6
shadow

Presedinte AfterDark Racing

Stage 5

shadow's Avatar

Member of:
[Moderators]
[AfterDark Racing]
[PARTICIPANT CURSE]
[Honda]

Un chip pe masina aia nu o sa-i dea niciodata mai mult de 10-11% din puterea actuala a motorului!!
shadow is offline   Reply With Quote
Old 07-02-05, 13:09   #7
Hondarul
Super Moderator

Stage 5

Hondarul's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]

Nu ai ce sa faci cu cutia automata. Sa-si pune filtru si toba si cu asta basta. De unde nu este, nici D-zeu nu cere...
Hondarul is offline   Reply With Quote
Old 08-02-05, 09:34   #8
D_M_X

Stage 5

D_M_X's Avatar

Member of:
[VW]

Deci sa inteleg ca daca asi monteaza un cipcirip de putere si cu tobe si filtru sport ai mai urca puterea cu sa zicem 20 de magari ...
Old 08-02-05, 14:54   #9
Hondarul
Super Moderator

Stage 5

Hondarul's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]

Probabil ca da omule, dar ce nu intelegi e ca degeaba creste motorul cu 20 cai in putere, ca nu-i va putea transmite la roti din cauza cutiei. Ca are 100 sau 150 e cam tot aia la cutia aia lenesa care raspunde foarte greu.
Hondarul is offline   Reply With Quote
Old 08-02-05, 16:46   #10
Bogdan_16v
Guest

Sunt bani investiti aiurea, nu ca ar fi proasta cutia, e cutie GM, dar are 3 rapoarte prea lungi pt a face perfromanta. Cutia aia a fost facuta pt motoare cu torque nesimtit, pe Cielo a fost doar un experiment. E doar comoda si atat.
  Reply With Quote
Old 08-02-05, 23:41   #11
EvLSant0S
BMW Driver

Stage 5

EvLSant0S's Avatar

Member of:
[BMW]
[Anonymous Motorsport ]
[FOTO]
[PARTICIPANT CURSE]

cati cati sa-ti iei dintr-un cip ... atata timp cat motorul e aspirat..

nu se merita , chiar NU se merita...
EvLSant0S is offline   Reply With Quote
Old 09-02-05, 22:30   #12
D_M_X

Stage 5

D_M_X's Avatar

Member of:
[VW]

De comoda e comoda intradevar nimic de zis si e si putoare.... Gata l-am lamurit cred eu...De fapt cum am si spus daca era careva care a facut asa ceva pe un cielo sa-mi spuna ce si cum.....
- Copyright 2025 4Tuning -