Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Cum facem rost de mai multi cai putere ?

Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci.

Reply

Thread Tools
Old 08-02-05, 18:16   #1
AudiPerformance

Stage 5

AudiPerformance's Avatar

Default Ce modificari trebuie sa fac pt un sist turbo/bi-turbo

am un audi 80 B4 2.6 V6 cabrio si vreau sa-i pun un sistem bi-turbo! am turbine cu geometrie variabila si galerii de evacuare speciale pt asemenea turbine, am schimbat axele cu came si chiuloasele dar nu stiu ce alte modificari mai trebuie sa fac pt a face acest sist sa functioneze la parametrii maximi! la acest sist bi-turbo as vrea sa adaug si admisie directa pe fiecare turbina in parte dar din nou ma lovesc de aceeasi problema: nu stiu cum!
daca cineva este amabil sa ma ajute ii multumesc anticipat!
Old 11-02-05, 18:57   #2
Gsx_18

Stage 3

Gsx_18's Avatar

uite ce iti trebe pt turbo (dupa parera mea):
- daca e pe carburatie un carb. pt turbu, da din cate stiu e pe injectie asa ca cred ca ar trebui sa scimbi sistemul de injectie
- pe langa asta si ECU-ul (poate merge si daco o reconfigurezi nu stiu exact)
- pe lnga partea cu motorul ar tebui si franele, asta nu-i necesar, da dupa parerea mea ii bine ca odata cu cresterea puteriii motorului ar trebui sa se creasca si puterea de franare si pe langa frane ar trebui si un sistem de rigidizare a suspensiilor(acea bara care este prins de capatul superior al telescoapelor parca)

ar mai fii modificari , da cred ca astea is cele mai importante...
Old 11-02-05, 19:01   #3
AudiPerformance

Stage 5

AudiPerformance's Avatar

bine de fapt cele mai importante sunt: chiuloasa, pistoane, supape si arcuri de supape
chiuloasa e tare importanta t ca ea e cea care permite ansamblarea turbinei!
eu nu stiam ca trebuie sa modific sistemul de alimentare adica injectoare si pompa de injectie
oricum iti multumesc mult de raspuns se pare ca ai fost singurul care macar a incercat sa dea unul
AudiPerformance is offline   Reply With Quote
Old 11-02-05, 21:21   #4
viperu

Stage 5

viperu's Avatar

Member of:
[Moderators]

masinile turbo beneficiaza de mai mult aer pentru amestec multumita turbinei.

insa raportul de aer/benzina in amestec trebuie sa se pastreze

din cauza asta trebuie sa bagi mai multa benzina fata de un motor atmosferic. daca motorul este pe carburatie, trebuie reglat carburatorul, daca motorul este pe injectie, trebuie reglata injectia. daca injectia este controlata electronic de ECU atunci trebuie refacuta maparea injectiei (sau pe romaneste trebuie \"pus chip\")

o alta problema care trebuie sa o ai in vedere este presiunea din turbina... de citit la adresa de mai jos cum functioneaza turbina...

http://auto.howstuffworks.com/turbo.htm

pe scurt, turbina creeaza presiune in functie de cate gaze arse sunt antrenate in palele turbinei. acest debit este controlat de acel wastegate (pe scurt o supapa care da gaze de esapament \"pe langa\" cand turbina ajunge la o anumita presiune)

pe scurt, ai grija, ca se pot intampla multe...
Old 12-02-05, 00:38   #5
Gsx_18

Stage 3

Gsx_18's Avatar

din cate stiu piesele ca chiuluasa, pistoanele, supapele si arcurile de supape pot sa ramana, chiar daca ii montezi turbo, principiule de functionare va ranane acelasi, numa va scadea fiabiilitatea lui datorita a exploziei mai puternice.... eventual din cauza asta ar trebui scimbate pistoanele, supapele , etc. , da audiul tau nu cred ca ar avea probleme de fiabilitate, asta conteaza si cat boost dai din turbina....
Gsx_18 is offline   Reply With Quote
Old 12-02-05, 00:52   #6
Gsx_18

Stage 3

Gsx_18's Avatar

- da si inca ceva, va trebui sa schimbi filtrul de aer, pentru odata ce montezi turbina intra atat benzina mai multa cat si aer mai mult... asa ca cel standard nu mai face fata, da asta probabil o ai deja....
- si inca ceva daca sistemul tubo nu beneficiaza de un intercooler, ar fii bine ca sa-i gasesti unu (intercoolerul= un fel radiator ce raceste amestecul ca sa aiba un volum mai mic si sa incapa mai mult in camera de ardere daca nu siai )
Old 12-02-05, 02:53   #7
catalin rs4

Stage 5

catalin rs4's Avatar

de ce nu cauti un motor de s2 sau rs2 din germania?se gasesc la preturi destul de bune.....si motorul in 5 de pe rs2 ii cel mai bun motor de la audi...si poti scoate multe din el... uite aici ceva interesant ce a facut un prieten dintrun s2..

http://www.chiptuning-hannover.de/Seiten/Audi/index.php

dai jos la Zur Bilder Gallerie sa vezi pozele
Old 12-02-05, 11:49   #8
Gsx_18

Stage 3

Gsx_18's Avatar

da si asta e o solutie f buna , poate si mai ieftina si usuara decat sa-i montezi un sistem turbo nou cu tot felul de accesorii necesare
- Copyright 2026 4Tuning -