| Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci. |
30-12-04, 22:43
|
|
 Stage 5
|
Injectie .
Imi poate spune cineva cum functioneaza sistemele de injectie si de cate tipuri sunt ???
Apoi , cum se poate modifica sistemul de injectie pentru o putere mai mare ?
|
|
|
30-12-04, 22:55
|
|
|
4 Speed Squad Member
 Stage 5
Member of: [Moderators] [4 Speed Squad] [PARTICIPANT CURSE]
|
mai e un topic despre asta
in fine la modul grosolan pentru masinile cu management electronic al injectiei
pompa de benzina baga benzina in conducte, apoi regulatorul de presiune se ocupa cu pastrarea unei presiuni constate de benzina pentru alimentarea injectoarelor
injectoarele \"scuipa\" benzina in motor
injectoarele sunt controlate electronic prin impulsuri de catre sistemul de control si prin aceste impulsuri li se dicteaza cata benzina sa dea
cantitatea de benzina este calculata pe baza debitului de aer care intra in motor acest debit find inregistrat cu ajutorul unui senzor denumit debimetru (air flow meter - AFM sau mas air flow MAF)
acuma ce anume te intereseaza exact referitor la sistemul de injectie?
cel ma ibine ar fi sa cauti pe google
din cate stiu exista injectie monopunct sau multipunct, electronica sau mecanica
injectoarele sunt controlate prin impulsuri, forma si numarul de impulsuri difera de la injector la injector (nu toate sunt controlate la fel), injectoarele sunt clasificate dupa locul prin care primesc benzina, prin lateral sau prin capat, ele sunt cotate dupa debit, o alta caracteristica a injectoarelor este timpul de acces (ca la memorii, cu cat au un timp de acces mai mic sunt mai scumpe si mai bune)
pompele de benzina sunt electrice sau mecanice , submersibile sau normale
...............
|
|
|
31-12-04, 14:44
|
|
 Stage 5
|
200sx , eu ma pricep mai bine la carburatoare . Asadar .
Carburatoarele se impart in carburatoare verticale , vertical-inversate , oblice si orizontale dupa directia in care circula amestecul . La injectie cum se poate spune ?
Dupa numarul de camere de amestec exista :
carburatoare monocorp - o singura camera de amestec pentru mai multi cilindri .
carburatoare dublucorp sunt de 2 feluri : sincron si progresiv ...
O astfel de impartire as dori si eu , daca se pricepe cineva .
19** BMW E30 3** UNDER CONSTRUCTION
|
|
|
31-12-04, 14:57
|
|
 Stage 5
|
inseamna ca tu vrei sa afli de injectia monopunct si cea multipunct.
cea monopunct are un singur injector pt toate pistoanele (asa sunt daciile pe injectie) si injectorul daca nu ma insel scuipa benzina intr-un fel de carburator, deci dozajul nu se mai face prin jiglerele carburatorului, ci electronic
si injecti multipunct la care exista cate un injector pe fiecare cilindru, pe partea opusa bujiilor (daca nu ma insel)
teoria e cea spusa de 200SX
si mai exista un fel de injectie dar aici trebuie sa explice mai bine Ford_V6
pe fiecare cilindru e cate un carburator, iar in carburatoare benzina ajunge prin injectoare.
|
|
|
01-01-05, 15:56
|
|
 Stage 5
|
Injectia directa inseamna ca pe cilindru exista supapele de admisie [ numai aer ] , de evacuare [ amestec ars ] , bujii [ 1 sau 2 ] si injectorul ???
La motoarele MPI injectoarele sunt pozitionate in chiulasa sau pe galeriile de admisie ?
Exista motoare cu mai multe injectoare pe cilindru ?
|
|
|
12-01-05, 12:59
|
|
|
AfterDark Racing Member
 Stage 5
Member of: [AfterDark Racing]
|
uite aici o poza ca sa iti faci o imagine de ansamblu (carburator , MPI (multi punct) , shi GDi (injectie directa)
|
|
|
10-04-05, 22:26
|
|
 Stage 5
Member of: [MERCEDES] [FORD]
|
exista sisteme de injectie multipunct orizontale . . . asa numitele throttle bodies-uri . . . fiecare cilindru are o clapeta de aer, axul clapetelor este \"citit\" de un senzor de pozitie care da comanda la calculator . . .
in acest sistem de injectie nu exista debitmetru de aer . . .
de obicei aceste sisteme sunt controlate de unitati electronice programabile gen DTA sau Megasquirt.
costul unui asemenea sistem se ridica la cateva mii bune de euro
|
10-04-05, 23:57
|
|
Stage 3
Member of: [Mitsubishi]
|
Eu lucrez la un astfel de proiect.Vreau sa renunt la galeria de admisie si sa ii montez 4 clapete, cate un pt fiecare cilindru.Fiecare cu injectorul ei.
Sper sa reusesc sa il pun la punct cat mai repede si sa iti zic cum merge.
Mai am nevoie de inca un corp clapeta.Deocamdata am strans 3 buc.
Sunt al draku de scumpe.
Eu nu am nici acum in galerie, debitmetru de aer, doar senzor de presiune aer si de temperatura aer.Deci, nu va fi prea greu de montat clapetele.
Problema vine de la motorasul pas cu pas de relanti, la care va trebui sa renunt pt ca nu am cum sa fac sa le citeasca pe toate 4, ECU care il am pe masina,si in consecinta relantiul va avea de suferit, in special la temperaturi reduse.
Sper sa reusesc sa le sincronizez foarte bine incat sa il pacalesc(pe ECU) sa functioneze la fel ca si cand as avea galeria de admisie montata.
In principiu nu e dificil deloc.Sa vedem in practica de ce o sa ma lovesc.
|
|
|
11-04-05, 00:54
|
|
|
PARTICIPANT CURSE
 Stage 5
Member of: [Moderators] [PARTICIPANT CURSE] [DACIA]
|
carburatoarele orizontale sunt, si au ramas sfante !
|
|
|
11-04-05, 12:04
|
|
Stage 3
|
Or fi Robert sfante, nu zic nu, dar eu nu vreau sa renunt la injectie de asta recurg la varianta cu 4 clapete.Oricum sper sa iasa beton.
|
|
|
11-04-05, 12:26
|
|
 Stage 5
|
nu sunt mai performante ca o injectie programabila . . . . niciodata . . .
zzero . . .tu ce masina ai ?
|
|
|
11-04-05, 17:01
|
|
Stage 3
|
E Solenza din avatar.Motor 1.4 8v modificat (alta axa, injectoare de 1.6, chip modificat,evacuare inox fara cat, filtru aer \"sport\" montat cum trebuie sa traga aer rece)
|
|
|
12-04-05, 10:01
|
|
 Stage 5
|
parerea mea ca nu o sa faci nimic cu clapetele independente pe fiecare piston . . . . injectia ta SIEMENS este foarte limitata
Parerea mea sa investesti 2-300 de doalri intr-un sistem programabil de management electronic al mototrului.
|
|
|
12-04-05, 13:51
|
|
|
PARTICIPANT CURSE
 Stage 5
Member of: [Moderators] [PARTICIPANT CURSE] [DACIA]
|
Sau bagi 100E in doua dublu corp orizontale, si ti le programeaza fratele tau din surubelnita.
|
|
|
|
|