Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Cum facem rost de mai multi cai putere ?

Cum facem rost de mai multi cai putere ? Vrei sa maresti puterea masinii tale ? Afla daca se poate, si ce trebuie sa faci.

Reply

Thread Tools
Old 10-11-04, 07:11   #1
dogarel

Stage 5

dogarel's Avatar

Default Schimbare injectoare -> debit marit

Problema este urmatoarea:
Daca schimb injectoarele cu unele cu debit marit si daca vreau apoi sa chipuiesc motorul, nu apar conflicte intre ele (in sensul ca chipul o sa-mi dea prea multa benzina si o sa se inece motorul)?
Multzam pentru eventualele sfaturi.

PS. : Motorul pus in discutie este un 1.8 monopunct de golf 3
Old 10-11-04, 07:38   #2
Gabi_323i

Stage 5

Gabi_323i's Avatar

Member of:
[BMW]

yuhuuuuuuuu, injectie monopunct si schimbi injectoarele?
Gabi_323i is offline   Reply With Quote
Old 10-11-04, 08:00   #3
TNos

Stage 5

TNos's Avatar

daca e monopunct inseamna ca ai un singur injector..dar ma mira faptul ca e monopunct pe un golf 3...asa o fi...daca schimbi injectorul si pui unul mai mare, desi gasesti cam greu...nu vei avea probleme ....
Old 10-11-04, 08:28   #4
dogarel

Stage 5

dogarel's Avatar

Injectia este Mono Motronic.
dogarel is offline   Reply With Quote
Old 18-11-04, 18:49   #5
200SX
4 Speed Squad Member

Stage 5

200SX's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[PARTICIPANT CURSE]

din ce stiu eu in cipul masini este tinuta o valore denumita constanta de injectie sau ceva in genul asta
tre sa stii la ce adresa este scrisa, sa stii valorea standard sa stii capacitatea actuala a injectoarelor sa stii, capacitatea injectoarelor pe care o sa le montezi, si din valorile astea se calculeaza pe baza unei formule noua valoare a constantei, dupa ce ai scris noua valoare, si ai montat noile injectoare, motorul merge exact la fel ca inainte, avantajul apare atunci cand vrei sa faci tuning poti sa ii dai motorului mai multa benzina decat ai fi putut cu vechile injectoare (asta in cazul in care noile injectoare au o capacitate mai mare), dar in cazul asta tre sa te asiguri ca pompa de benzina poate asigura presiunea si debitul necesar (pt presiune parca se ma imonteaza un regulator de presiune)

PS: ezi ca injectoarele trebuie sa fie compatibile unele cu altele adica, adica sa se \"mufeze\" in locul celor vechi, sa functioneze cu acelasi gen/numar de impulsuri....
200SX is offline   Reply With Quote
Old 30-12-04, 00:45   #6
darkager
AfterDark Racing Member

Stage 5

darkager's Avatar

Member of:
[AfterDark Racing]

scuzati ca ma bag shi eu ... dar daca e injectie mecanica (4 injectoare) se pot pune injectoare mai mari?

de ex pe motor de 1.6 sa pui injectoare de 1.8 ?? se simte ceva sau numai la consum?
Old 30-12-04, 09:02   #7
xxdadixx
BMW Driver

Stage 5

xxdadixx's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Design Team]
[Virtual Tuning]
[BMW]

Si eu am o problema/ dilema. Injectoarele se pot curatza la un service ceva nu cu solutie ce o bagi in benzina?
xxdadixx is offline   Reply With Quote
Old 30-12-04, 09:14   #8
darkager
AfterDark Racing Member

Stage 5

darkager's Avatar

Member of:
[AfterDark Racing]

xxdaixx se pot curata shi in Petrosani la General Trans cu ultrasunete.
darkager is offline   Reply With Quote
Old 30-12-04, 09:25   #9
xxdadixx
BMW Driver

Stage 5

xxdadixx's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Design Team]
[Virtual Tuning]
[BMW]

Eu recunosc ca sunt paralel la chesti dinastea. Dar cand mi-am luat masina am fost cu ea la un service pt ca nu mergea. In fine mergea da rau si stricata nu i-o cumparam lu ala. Si aia de la service au zis ca daca vreau imi curata si injectoarele. Un prieten are magazin de piese auto si i-am zis de curatat injectoarele. Mi-a raspuns ceva de genul ca nu se poate decat cu solutie. BTW aia de la service mi-au cerut 800.000!
Old 30-12-04, 12:51   #10
TNos

Stage 5

TNos's Avatar

pe langa solutiile de curatat si ceea ce se face la un service,mai este o alta metoda foarte placuta.... o forja de vreo cativa km in a patra la turatia foarte mare...aprox 5000 de ture... chiar mereg fara misto
TNos is offline   Reply With Quote
Old 30-12-04, 13:50   #11
xxdadixx
BMW Driver

Stage 5

xxdadixx's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Design Team]
[Virtual Tuning]
[BMW]
Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"TNos\"
pe langa solutiile de curatat si ceea ce se face la un service,mai este o alta metoda foarte placuta.... o forja de vreo cativa km in a patra la turatia foarte mare...aprox 5000 de ture... chiar mereg fara misto
Trebuie neaparat a 4-a ? Sau turatie de 5000 sa fie!
xxdadixx is offline   Reply With Quote
Old 30-12-04, 13:56   #12
TNos

Stage 5

TNos's Avatar

am cam trebui in treapta mare ca masina sa fie in sarcina si sa ceara multa benzina astfel incat jetul sa poata curata cum trebuie injectorul...daca o tii in 1 sau 2 sau chiar 3 nu va fi la fel...in a patra este cel mai bine zic eu
TNos is offline   Reply With Quote
Old 30-12-04, 21:52   #13
200SX
4 Speed Squad Member

Stage 5

200SX's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[PARTICIPANT CURSE]

cateva informatii folositoare despre injectoare pompa de benzina regulatorul de presiune, si mai exact cateva formule cu ajutorul carora sa calculati sa vedeti de ce sitem de alimentare aveti nevoie pentru a obtine o anumita putere

prim intrebare care trebuie sa v-o puneti este urmatoarea:
Care este puterea maxima care vreti sa o scoateti din motorul vostru !

apoi trebuie sa stiti ca motoarele normal aspirate folosesc 0.45-0.50 lbs. de benzina pentru fiecare Cp pe care il produce, motoarele supercharged intre 0.55 si 0.60, iar motoarele turbo intre 0.60 si 0.65 (notam valorea asta cu BSFC)

apoi mai trebuie stiut ca majoritatea injectoarelor ating maximul la 80% din (duty cycle - nu stiu cum se traduce exact) (notam valorea asta cu DC)

avem formula: (sa zicem ca dorim sa obtinem 200CP si avem un motor turbo)

(CP*BSFC)/(nr deinjectoare*DC)=(200*0.6)/(4*0.=31.25 lbs/hour pentru fiecare injector

pentru a transforma in centimetrii cubi pe minut inmultim rezultatul cu 10.5 si avem

31.25*10.5=328 cc/min aceasta find capacitatea unui injector

o mare importanta o are si presiunea (la iesirea din regulatorul de presiune daca exista) cu care este pompata benzina in injectoare

in momentul in care se schimba presiunea benzinei noul debit v-a fi
radical (noua presiune/vechea presiune)*debitul vechi=noul debit

sa mai facem cateva calcule sa zicem ca dorim sa scoatem 350CP din motor (turbo) si am gasit de cumparat injectoare de 550cc/min

((350*0.6)/(4*0.)*10.5=689cc/min

observam ca injectoarele care le putem cumpara nu ne pot asigura debitul necesar stiind ca (asta trebuie sa stiti in functie de masina vostra) pompa de benzina poate furniza o presiune de 43PSI, cautam sa vedem ce presiune trebuie sa ne furnizeze noua pompa de benzina care trebuie sa o achizitional

radica(noua presiune/43) *550=689
radical (noua presiune/43)=1.2527
noua presiune/43=1.5693
noua presiune = 67.5PSI

nu-mi sariti in cap daca la voi nu merge
toate informatiile de mai sus au fost luate de pe un site strain si prezinta metoda de calcul pentru aflare caracteristicilor unor injectoare ,pompe de benzina, regulatoare de presiune care sa permita alimentarea motorului in conditii optime la o anumita putere, calculele pot fi folosite in principiu pentru orice motor dar au fot exemplificate pe un motor CA18DET
trebuie aduse modificari si hartilor de benzina dar asta e o alta discutie
200SX is offline   Reply With Quote
Old 10-04-05, 22:31   #14
Ford_V6

Stage 5

Ford_V6's Avatar

Member of:
[MERCEDES]
[FORD]

maaamaaa . . . frate esti meserias rau . . . cata rabdare sa scrii . . .
Ford_V6 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -