Go Back   Forum 4Tuning > Car-Audio, Multimedia & GPS > Car Audio > VERSUS AUDIO

Reply

Thread Tools
Old 14-10-04, 06:36   #1
Immortal

Stage 1

Default Cu sau fara amp?

Vin si io cu un topic postat pe un alt forum, unde insa nu am fost prea lamurit...

\"Nu de mult m'am procopsit cu un Pioneer DEH3600MP + Infinity Ref9603i (90W RMS) + Infinity 6500CS (90W RMS), toate astea pe o Dacie berlina din '98 (si in care a mai intrat si unu cu o alcoolemie de 0.42 in sange zilele trecute) intr'o stare...hum. - nu, nu's 'daciot' insa nu s'a putut altceva pana acum.
Acuma. As fi vrut sa ma duc la service zilele urmatoare, dupa ce'mi repar bara spate si tot ce'a mai patzit saracutza si sa'mi schimb si cablurile astea \"rosu-negru\" cu ceva mai acatarii.
Si cum parca mai trebuie ceva la muzicutza, asta pana reushesc io sa schimb masinutza, ma gandeam la un amplificator auto.

Insa cum nu cred ca si'ar avea rostu' un subwoofer (bassul e deja prea frumos din boxele astea) si parca n'as vrea sa am numai joase in spate, ma'ntrebam daca nu cumva ar fi mai bine a scot boxele prin statie, in loc de HU?

La cei 4*50W ai Pioneerului, sunt 22W pe 4 canale in 4ohmi.
Asadar, cu o matematica de primara am concis ca tweeterele si boxele fata sunt pe 11W nominali, iar boxele de pe state pe 22W nominali. Pana la 90W eu ma gandesc ca ar mai merge...mult mai mult.

Ma'ntreb insa daca are rost. Cursa membranei pe boxele din spate pare oricum foarte lunga, si ma gandesc ca folosind un amp n'am sa realizez prea multe.
Sa iau amp? S'o antifonez? Ce sa'i fac?
La volum mare (sau foarte mare ) deja distorsioneaza destul de tare, iar afara se aude mai ceva ca inauntru

Ca'mi place sunetu' puternic si mai ales clar, e ceva. Ca nu'mi place deloc cum se aude din afara, e altceva. Si ma vad la rascruce: iau amp, se aude si mai tare (daka se mai aude) in afara masinii; daca o antifonez, mi'e c'o cam fac degeaba.

Deja am dublat valoarea masinii...

Voi ce ma sfatuiti?
Ce sa'i fac?
De schimbat inca nu...

PS: ma gandeam la un RA6006, insa e destul de scumput.
Va fi vreo grozava diferenta cu 50W*4 pe fata si 75W*2 pe spate? Vor duce boxele?
Tweeterele alea mici...duc alea 90W? \"

Specs Infinity RA6006:
*
Amplificarea pe frecvente joase - +6 dB @ 45 Hz
Caracteristica de frecventa programabila - LP (lowpass) / off + HP (highpass) / off
Corectie activa a caracteristii de frecventa - 30 - 320 Hz (2)
Mod de operare - 6/5/4/3
Putere de iesire RMS - 75 / 125 W (2 ohm), 50(4) / 75(2) W (4 ohm)
Putere de iesire medie in punte - 550 W
Raspuns in frecventa - 10 Hz - 40 kHz
THD/IMD - 0.10%
*

And the final question: cum mama lor le leg?
Immortal is offline   Reply With Quote
Old 07-02-05, 09:13   #2
Hondarul
Super Moderator

Stage 5

Hondarul's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]

Haideti fratilor sa-l ajutam pe omul asta, daca nu inca s-a rezolvat singur... Deci 4x45 nu sunt nominali, HU scoate cam 4x18 rms la tine, deci iti trebuie un amplificator de 4x80 rms la 4 ohmi. Dar la asa putere, e destul de scump un amplificator. Poate fi si 4x60 sau 70 ca tot scoate bine, sa nu fortezi membrana boxelor. Le legi prin mufele care ies din unitate, sau la high pass, direct de la firele care se leaga la boxe, le bagi in statie, pe cate un canal.
Hondarul is offline   Reply With Quote
Old 07-02-05, 11:55   #3
Øvi

Stage 4

Member of:
[RR]

Eu zic sa iei un amp si sa antifonezi portierele. Va fi o diferenta incredibila in claritate , dar si bassul va suna mult mai cald. Sunet afara tot cred ca va fi , nu mai iese prin portiere dar iese prin alte parti din Dacie
O solutie mai ieftina ar fi sa iei un amp mai ieftin (4 canale, sa zicem 2x75w in bridge) si sa legi numai boxele din spate pe el. Si de niste bani ramasi sa antifonezi portierele.
Øvi is offline   Reply With Quote
Old 08-02-05, 02:16   #4
Immortal

Stage 1

Default Re:

Quote:
Originally Posted by \"Øvi\"
Eu zic sa iei un amp si sa antifonezi portierele. Va fi o diferenta incredibila in claritate , dar si bassul va suna mult mai cald. Sunet afara tot cred ca va fi , nu mai iese prin portiere dar iese prin alte parti din Dacie
Am cautat vreo luna un service prin CT unde sa fac antifonare la Dacie, insa nimeni nu s'a bagat (iar io nici n'am timp, si oricum -sunt mai habarnist de felu' meu).

Cat despre amp, ma mai gandesc de cateva ori (inca nu mi'am luat), pentru ca -si asa- deja a inceput sa troncane mai tot prin masinutza iar, de unde inainte mergea lacrima pe la un volum de 42, acum tre' sa ma multumesc pe undeva pe la un 34.

Nu ca n'ar duce boxele, insa pacaniturile de la usi, portbagaj (unde paremi'se ca s'a cam marit \"gaurica\" pentru boxe, si joaca boxa fff. urat acum) strica cam tot
Old 19-03-05, 04:32   #5
Immortal

Stage 1

Nu mai vrea nimeni sa'mi vina cu idei?

Well. A venit primavara, si probabil c'o sa ma plictisesc intr'o duminica insorita pe la garaj si vreau sa ma apuc sa antifonez portierele, si eventual sa schimb placa aia zdranganitoare de la portbagak cu una de pal.

Now, question: cu ce sa antifonez masina? Am auzit de PEE aluminat (?) or something. E bun? Ceva, si mai bun?
Ah da. Si se pune si vaselina? Sau nu?
*v'am zis ca's habarnist*

Daca fac antifonarea si iese ceva, ma pregatesc imediat de'o statie si eventual un sub. Si asa stau sa'mi cada retrovizoarele si luneta...
Old 19-03-05, 06:30   #6
Hondarul
Super Moderator

Stage 5

Hondarul's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]

E bun PEE ala, dar nu antifoneaza, ci tine tabla de le vibrat. Alde Dynamat antifoneaza. Sau daca nu este capital, antifonezi cu mocheta de calitate.
Old 19-03-05, 09:00   #7
Immortal

Stage 1

Mocheta aia de birou, clasica, gri, e buna de ceva?

Da' mocheta + PEE + vaselina(?), dac'or incape?
Old 19-03-05, 09:28   #8
Hondarul
Super Moderator

Stage 5

Hondarul's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]

Nu am auzit ca vaselina ar fi buna de ceva la izolare. Poate doar la izolare de apa.
Old 20-03-05, 07:28   #9
sfigmo

Stage 5

sfigmo's Avatar

Member of:
[Moderators]
[TIME SQUAD]

Hai omule ca iti spun eu ce sa-i faci...eh...din punct de vedere al zdranganitului nu prea ai ce-i face decat sa tii bine de ea ...sa incepem cu usile fata: da-i cu diluant sa degresezi, da-i un strat de teroson (un produs de izolare a caroseriilor produs de policolor), da-i dynamat sau un produs similar si apoi inca un strat de teroson...ca si echivalent al dynamat poti folosi ce folosesc eu la 35euro/mp si care adera excelent...iti trebuie doua pachete respectiv 70 euro pentru usile din fata...stiu ce spun caci tocmai mi-am facut eu portierele la Dacia din 1972... ...obtii un rezultat bun cand lovesti portiera din exterior...suna a lemn si nu a tabla...si apoi daca stii, rigidizeaza putin panourile de carton cu minim doua straturi de fibra de sticla sa nu zdrangane chiar asa...eu le-am reconstruit si am facut loc la niste difuzoare DLS iridium 8.2 (20cm diametru), care sunt montate dar din lipsa de timp nu sunt inca legate...pentru spate e primordial sa faci o placa de MDF sau cel putin PAL ca sa obtii rezultate bune de la ovale...ele in primul rand trebuie sa stea pe o suprafata plana (tabla de sub luneta daciei nu e perfect plana si sufla aerul pe langa difuzoare) si rigida ca sa nu aiba rezonanta aia de tabla...apoi daca chiar vrei poti antifona portbagajul putin folosind si acolo nu neaparat produse gen dynamat ci placa polifoam (buretele ala gri de care cred ca tu vorbeai) liita cu prenadez...atentie insa la locurile pe unde ploua in portbagaj ca da rugina pe sub ea...asta am facut eu la dacia mea si cred ca va suna bine...sunt convins adica...toate difuzoarele sunt legat pe amplificatoare fara a lasa pe HU absolut nimic...bafta...

Uischi...I'll never forget you...
sfigmo is offline   Reply With Quote
Old 20-03-05, 09:10   #10
Immortal

Stage 1

Default Re:

[quote=\"sfigmo\"]ca si echivalent al dynamat poti folosi ce folosesc eu la 35euro/mp si care adera excelent...iti trebuie doua pachete respectiv 70 euro pentru usile din fata...quote]

70Euro ambele portiere? Wow
Despre ce anume vorbesti?

Sper sa ma descurc. Thanks for the tips
Old 21-03-05, 06:21   #11
sfigmo

Stage 5

sfigmo's Avatar

Member of:
[Moderators]
[TIME SQUAD]

Immortal, nu se gaseste in comertul comunist placutele de antifonare...si eu le aduc la comanda...sunt acoperite cu o foita de aluminiu si se muleaza excelent...ei eu am dat ieri drumul la iridiumuri si folia isi face treaba in usi...atata tot ca am de rezolvat problemele de macara de geam si restul...toate zdrangane...mi-am amintit acum ce migaloasa e munca pe dacie...hehe..spune-mi daca vrei sa iti comand si tie ca ajung in 5 zile..eu mai comand cateva pentru mine...dau factura ...bafta
sfigmo is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -