Vin si io cu un topic postat pe un alt forum, unde insa nu am fost prea lamurit...
\"Nu de mult m'am procopsit cu un Pioneer DEH3600MP + Infinity Ref9603i (90W RMS) + Infinity 6500CS (90W RMS), toate astea pe o Dacie berlina din '98 (si in care a mai intrat si unu cu o alcoolemie de 0.42 in sange zilele trecute) intr'o stare...hum. - nu, nu's 'daciot' insa nu s'a putut altceva pana acum.
Acuma. As fi vrut sa ma duc la service zilele urmatoare, dupa ce'mi repar bara spate si tot ce'a mai patzit saracutza si sa'mi schimb si cablurile astea \"rosu-negru\" cu ceva mai acatarii.
Si cum parca mai trebuie ceva la muzicutza, asta pana reushesc io sa schimb masinutza, ma gandeam la un amplificator auto.
Insa cum nu cred ca si'ar avea rostu' un subwoofer (bassul e deja prea frumos din boxele astea) si parca n'as vrea sa am numai joase in spate, ma'ntrebam daca nu cumva ar fi mai bine a scot boxele prin statie, in loc de HU?
La cei 4*50W ai Pioneerului, sunt 22W pe 4 canale in 4ohmi.
Asadar, cu o matematica de primara am concis ca tweeterele si boxele fata sunt pe 11W nominali, iar boxele de pe state pe 22W nominali. Pana la 90W eu ma gandesc ca ar mai merge...mult mai mult.
Ma'ntreb insa daca are rost. Cursa membranei pe boxele din spate pare oricum foarte lunga, si ma gandesc ca folosind un amp n'am sa realizez prea multe.
Sa iau amp? S'o antifonez? Ce sa'i fac?
La volum mare (sau foarte mare ) deja distorsioneaza destul de tare, iar afara se aude mai ceva ca inauntru
Ca'mi place sunetu' puternic si mai ales clar, e ceva. Ca nu'mi place deloc cum se aude din afara, e altceva. Si ma vad la rascruce: iau amp, se aude si mai tare (daka se mai aude) in afara masinii; daca o antifonez, mi'e c'o cam fac degeaba.
Deja am dublat valoarea masinii...
Voi ce ma sfatuiti?
Ce sa'i fac?
De schimbat inca nu...
PS: ma gandeam la un RA6006, insa e destul de scumput.
Va fi vreo grozava diferenta cu 50W*4 pe fata si 75W*2 pe spate? Vor duce boxele?
Tweeterele alea mici...duc alea 90W? \"
Specs Infinity RA6006:
*
Amplificarea pe frecvente joase - +6 dB @ 45 Hz
Caracteristica de frecventa programabila - LP (lowpass) / off + HP (highpass) / off
Corectie activa a caracteristii de frecventa - 30 - 320 Hz (2)
Mod de operare - 6/5/4/3
Putere de iesire RMS - 75 / 125 W (2 ohm), 50(4) / 75(2) W (4 ohm)
Putere de iesire medie in punte - 550 W
Raspuns in frecventa - 10 Hz - 40 kHz
THD/IMD - 0.10%
*
And the final question: cum mama lor le leg?