23-09-09, 14:16
|
|
Stage 5
Member of: [FORD]
|
Re: Desenele mele: blue macca
la faza cu ochelarii vbeam f serios. nu era o gluma sau un misto. si perspectiva cum o invatam reprezinta exact ceea ce vedem si nu e gresita.
|
|
|
23-09-09, 14:56
|
|
Saab Pilot
Stage 5
Member of: [Moderators] [Freehand Design Usergroup] [4Tuning International] [FOTO] [PEUGEOT]
|
Faza cu ochelarii era deplasata chiar prin faptul ca nu era spusa la misto. Doar asa, de rautate.
Daca stiai ceva despre arte, ai stii ca:
Perspectiva conica (sau albertiana, care se invata cel mai des) a fost inventata de Brunelleschi in 1414. El a facut un experiment care sa dea proba faptului ca perspectiva sa este cea corecta.
Insa in experimentul lui (te las sa citesti toata povestea) a omis mici detalii.
Precum ca omul are doi ochi, nu doar unul, ca retina este concava (cea ce face ca pe lateral vedem obiectele putin deformate) si ca ochiul este mobil.
Perspectiva conica nu reprezinta realitatea pentru ca numai aparatul foto vede astfel lumea. Si, stii (sper) ca o poza nu va arata veci ca cea ce vezi tu!
Este adevarat ca perspectiva conica este cea ce se apropie cel mai mult de realitate, insa pentru ca nu este nici ea perfecta se admit alte moduri de a reprezenta si stiliza lucruriile. Sau poate vrei sa spui ca desenul asta este horor prin nerespectarea punct cu punct a regulelor de perspectiva conica? (mie nu-mi place, dar din alte motive)
[ Ar trebui sa stearga un moderator ultimele posturi, incluziv ale mele. ]
|
|
23-09-09, 16:49
|
|
Freehand Design Team Member
Stage 5
Member of: [Freehand Design Usergroup] [Colectionar Machete]
|
Quote:
Originally Posted by DarkJEDI
iti zic asa:
sugestie:8
calitatea liniei:5
proportie:3
valoratie:8.5
materialitate:7
media:6.3
Frate nu stiu ce se intampla la tine, dar va ca le construiesti si tot iti iese proportia aiurea. asta la toate desenele. daca porti ochelari iti recomand cu mare caldura sa iti mai verifici o data ochii si sa iti iei alte lentile. unele desene leam trecut cu vederea pt ca sunt horror, respectiv bmwu asta ultimu si ala cu casa si castelu si mai erau cateva (camera foto, masa).
si acum sa iti zic ce mi sa parut ok sau mia placut: copilu ala mic, capu ala chel (ultimu) F450 ala (desi proportia e f aiurea), butoiu ala neterminat si schita aia cu ocru pe ea( cu masina aia) si cam atat. in urma nu mam uitat.
PS: daca scapi de pana aia gasca ar fi forte bine.
|
Quote:
Originally Posted by Evoluzione
Blu, mie imi plac tare, stii tu...
Si in mod deosebit E36-ele si copilasa aia
|
Quote:
Originally Posted by DarkJEDI
la faza cu ochelarii vbeam f serios. nu era o gluma sau un misto. si perspectiva cum o invatam reprezinta exact ceea ce vedem si nu e gresita.
|
Quote:
Originally Posted by Evoluzione
Faza cu ochelarii era deplasata chiar prin faptul ca nu era spusa la misto. Doar asa, de rautate.
Daca stiai ceva despre arte, ai stii ca:
Perspectiva conica (sau albertiana, care se invata cel mai des) a fost inventata de Brunelleschi in 1414. El a facut un experiment care sa dea proba faptului ca perspectiva sa este cea corecta.
Insa in experimentul lui (te las sa citesti toata povestea) a omis mici detalii.
Precum ca omul are doi ochi, nu doar unul, ca retina este concava (cea ce face ca pe lateral vedem obiectele putin deformate) si ca ochiul este mobil.
Perspectiva conica nu reprezinta realitatea pentru ca numai aparatul foto vede astfel lumea. Si, stii (sper) ca o poza nu va arata veci ca cea ce vezi tu!
Este adevarat ca perspectiva conica este cea ce se apropie cel mai mult de realitate, insa pentru ca nu este nici ea perfecta se admit alte moduri de a reprezenta si stiliza lucruriile. Sau poate vrei sa spui ca desenul asta este horor prin nerespectarea punct cu punct a regulelor de perspectiva conica? (mie nu-mi place, dar din alte motive)
[ Ar trebui sa stearga un moderator ultimele posturi, incluziv ale mele. ]
|
cred ca e cazul sa raspund si eu... [deci,pe rand...]
DarkJedi,
-apreciez ca ma critici, dar sincer orgoliul ma face sa ma gandesc ca merit mai mult de 6.3, ca o nota...
[tine cont ca am 18 ani, ca sunt la liceu de arte plastice si ca am luat locul 1 la olimpiada de design industrial pe tara, clasa a 11a]
[m.ai luat dur de tot, din prima, o sa.ti raspund deci]
cum poti spune ca imi ies aiurea proportiile la toate desenele daca tu te.ai uitat doar la o pagina din 22 ? (te-am prins!)
-nu port ochelari
-e prima oara cand aud adjectivul [/epitetul] 'horor' pentru un desen [mai ales din domeniul meu] prefer sa nu.mi bat capul intrebandu-ma cum sunt 'horor'
(bmw.ul e printre ultimele desene facute, castelul, cred ca te refereai la Biserica... camera foto este exagerata intentionat, nu.mi pasa daca nu ma crezi)
-nu inteleg cum sa.ti placa butoiul, un crochiu facuta de umplutura
-schita cu ocru pe ea (cu masina) nu stiu despre care vorbesti, ocru am folosit doar la portretul asta
-care 'pana aia [de] gasca' ?
Evo, merci ca imi iei apararea , dar nu.ti bate capul, intai sa lamurim frumos lucrurile, deh, cine stie ce istorie o avea domnul jedi, cine suntem noi sa ne luam de el :P poate chiar n.a stiut omul ca nu port ochelari
ma bucur ca.ti plac lucrari de.ale mele
iar in continuare :P ma depaseste, deci ma abtin
|
|
|
24-09-09, 16:55
|
|
Stage 5
|
te rog inca o data, darkjedi, lumineaza-ma: cum adica 'PS: daca scapi de pana aia gasca ar fi forte bine.' ?
in fine, in continuare...
|
|
|
24-09-09, 19:03
|
|
Stage 5
Member of: [FORD]
|
imi place fata aia de eschimos sau ce e. da nu mai accentua asa ridurile alea. nu arata natural. dale mai subtil. celelalte doua nu imi plac.
ar trebui sa stii ce e pana de gasca pt ca esti la arte. se refera la linie expresia asta. e vorba ca dai de multe ori pe ea ca sa iti iasa linia si nu are un aspect uniform, are moatze , varfuri in multe directii si arata fortat. incearca sa dai conturul continuu si cu un creion mai moale daca vrei sa iasa mai gros. incearca si o sa vezi ca iese mai bine.
|
|
|
25-09-09, 18:19
|
|
Stage 4
|
sunt super desenele...vad ca le ai cu portretele ....felicitari
|
|
|
28-09-09, 17:44
|
|
Stage 5
|
.....
|
|
|
28-09-09, 18:26
|
|
Saab Pilot
Stage 5
Member of: [Moderators] [Freehand Design Usergroup] [4Tuning International] [FOTO] [PEUGEOT]
|
Sper sa iei bursa
|
|
|
28-09-09, 20:56
|
|
Stage 5
Member of: [Moderators] [Freehand Design Usergroup]