Quote:
Originally Posted by red_fury
Salut !Sunt nou pe aici si imi place foarte mult sa desenez in creion dar as vrea ca de Craciunul acesta sa imi cumpar o tableta grafica dar nu stiu de care.Nu prea vreau sa dau multi bani pe ea mam gandit la o suma in jur de 3 mil.Mie mi'au placut astea http://tabletegrafice.3e.ro/genius-g-pen-m609x sau http://tabletegrafice.3e.ro/genius-g-pen-f610 . De care ma sfatuiti sa cumpar poate are cineva unul dintre modelele acestea si imi poate spune daca e buna de ceva i-as fi recunoscator.
|
Am tableta grafica Trust format A4 si de curand am desenat pe un Genius A6 (cred),si nu iti recomand nici una din firme
. Adica daca vrei sa faci cate un desen la 2 luni si Trust, si Genius sunt ok, daca vrei sa desenezi mult (cum faceam eu la un moment dat) ai sa regreti alegerea. Sunt anumite portiuni pe tableta pe care iti fuge pointerul, deobicei in zona cea mai folosita se formeaza, si pe urma trebuie sa ocolesti acele zone, iar apoi la a mea ,cea a4, a inceput sa tremure pointerul constant si uneori in timp ce trag o linie sare peste tot pe ecran, deci nu prea mai merge folosita. Am cautat aceasta problema sa vad cum s'ar putea rezolva si se pare ca aceasta ar cam fi sfarsitul lor. Sunt oamenii care le'au trimis inapoi la firma deoarece erau in garantie si le'a zis ca e din cauza lor si ca nu au ce sa ii mai faca. Trust'ul meu a costat 320 ron acum 2 ani, si pot spune sa a functionat bine cam un an(folosita daca nu zilnic, macar la 2 zile).
Desi nu am folosit niciodata, din ce am citit si patit cu celalalte doua recomand WACOM. Nu te speria de preturi deoarece nu imi trebuie mai mare de A5, eu m'am descurcat ok si pe A6, uneori e chiar mai comod decat una mare. Doar ca folosesti zoom'ul mai des
Nu in ultimul rand cred ca ar trebui sa precizez din nou ce face o tableta grafica, deoarece am vazut ca mai sunt care inca nu stiu exact:
Tableta grafica doar inlocuieste mouse'ul, nu are un program special, nu vezi ce desenezi pe ea, e pur si simplu un mouse in forma de creion. Se poate folosi in orice program, dar din cate am vazut photoshopul este cel mai accesibil. Nu va asteptati ca o tableta grafica sa faca minuni.. sa spuneti "imi iau si eu tableta grafica si o sa fac niste super desene". Este mult mai greu sa iti construiesti perspectiva pe o tableta grafica (blue macca poate aproba) dar este mult mai de efect, mai atragator modul in care poti randa pe o tableta.
Acum un produs exact nu iti pot recomanda. Iti pot spune sa nu te lasi atras de mouse (nu il vei folosi niciodata) sau de butoanele de pe margine, acele short'cut'uri pentru ca nu sunt de mare ajutor, putine dintre ele fiind setabile.
Din cate mai stiu eu de cand imi cautam tableta, WACOM BAMBOO nu e foarte scump (pana in 400ron), si in mod sigur mai bun decat un Genius/Trust.
Bafta la cumparaturi