Go Back   Forum 4Tuning > Curse > Curse de Accelerare - Liniute

Reply
 
Thread Tools
Old 23-07-12, 20:44   #1
SV-05-YBG
Crazy Drivers Members

Stage 5
 
SV-05-YBG's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,961
Member of:
[Moderators]
[Crazy Drivers]
[PARTICIPANT CURSE]
[Toyota]
Default Cursa De acceleartie Floreni, editia 4 - 18-19 august 2012

Pentru a nu ne iesi din mana, la fel ca si in anii trecuti, pe 20-21 august 2012 A.C.S. Crazy drivers Romania si Fritz 4 Tuning organizeaza Cursa de acceleartie de la Floreni, Dorna Candreni

Regulament Cursa Acceleratie Floreni, Vatra Dornei


Concurs de accelerare

Introducere
Editia a IV-a a concursului de accelerare Floreni se desfasoara in conformitate cu prevederile prezentului regulament elaborat de A.C.S. Crazy Drivers Romania, cuprinzand idei din regulamentele folosite in mod oficial.
Orice modificare adusă prezentului regulament va fi comunicata concurentilor.

Condiţii de participare


Concurentii trebuie sa poseda permis de conducere si sa aiba minim un an vechime.


Inscrieri


Prin semnarea cererii de înscriere, concurentii scutesc pe oficiali,arbitrii si organizator sau reprezentantii acestora si pe fiecare dintre ei in parte, de orice responsabilitate în legătură cu acţiunile, taxele, cheltuielile, revendicările şi reclamaţiile referitoare la răniri mortale sau altele, porvenite sau rezultate prin inscrierea sau participarea sa la competitii.

Verificari administrative


Fiecare concurent participa sub propria responsabilitate.
Orice persoană care doreşte să participe, trebuie să depună la secretariatul concursului cererea de înscriere individuală, permis de conducere, certificatul de inmatriculare al automobilului.
Un concurent nu poate fi inlocuit si nu are voie sa paraseasca masina in timpul competitiei. Este interzis prezenta altor persoane in masina.


Automobile admise


Verificarea si încadrarea pe grupe a automobilelor este efectuată de către comisia tehnică al concursului.
Dacă un automobil nu este conform cu cele declarate la înscriere sau este găsit din punct de vedere tehnic necorespunzător, sau în timpul concursului, i se refuză startul, taxa de înscriere fiind reţinută de organizator.


Parc închis


Automobilele incepand de la verificari administrative si pana la festivitatea de premiere sunt în regim de parc închis şi se interzice sub sancţionarea cu excluderea, executarea oricarei fel de reparatii (fara acordul organizatorilor), părăsirea parcului fără aprobare sau depăşirea vitezei maxime de 10km/h.


Traseul de concurs


Lungimea traseului este 650 m, cu o latime de 25 m, acoperit cu beton.
Are doua parti: zona de accelerare si zona de franare cu o lungime totala de 300 m. Linia de mijloc si cele laterale ale traseului se vor marca cu conuri.


Asigurare


Organizatorul nu are nici o obligatie fata de competitori pentru daunele produse lor sau automobilelor de competitie.


Excludere din concurs


Este exclus din concurs cel care:
1 trecere pe o alta banda de accelerare
2 intenţionat pereclitează viaţa altora sau încearcă să producă pagube materiale
3 masina nu corespunde regulamentului particular
4 nu se prezintă la timpul de start
5 atitudine nesportiva
6 în orice situaţie deosebită in functie de decizia organizatorilor
Concurenţii excluşi nu primesc înapoi taxa de înscriere.

Categora Street


S1 < 1550 cmc
Toate masinile dotate cu motor pe benzina in 2 sau 4 timpi, in linie, V, boxer sau Wankel, cu patru roti si tractiune pe doua roti, avand motorul cu cilindreea sub 1550cmc normal aspirat sau sub 1000cmc supraalimentat (turbo/compresor).
Combustibilul permis este doar cel din comert – benzina, E85,benzina de curse

S2 < 2500 cmc
Toate masinile dotate cu motor pe benzina in 2 sau 4 timpi, in linie, V, boxer sau Wankel, cu patru roti si tractiune pe doua roti, avand motorul cu cilindreea cuprinsa intre 1551-2500cmc normal aspirat sau sub 1600cmc Wankel aspirat sau sub 1600cmc supraalimentat
(turbo/compresor).
Combustibilul permis este doar cel din comert – benzina, E85, benzina de curse

S3 < 3800 cmc
Toate masinile dotate cu motor pe benzina in 2 sau 4 timpi, in linie, V, boxer sau Wankel, cu patru roti din care doua roti motrice, avand motorul cu cilindreea cuprinsa intre 2501-3800cmc normal aspirat sau sub 1600cmc Wankel supraalimentat sau intre 1601-2500cmc supraalimentat (turbo/compresor).
Combustibilul permis este doar cel din comert – benzina, E85, benzina de curse

S4 > 3800 cmc
Toate masinile dotate cu motor pe benzina in 2 sau 4 timpi, in linie, V, boxer sau Wankel, cu patru roti din care doua roti motrice, avand motorul cu cilindreea peste 3801cmc normal aspirat sau peste 2501cmc supraalimentat (turbo/compresor).
Combustibilul permis este doar cel din comert – benzina, E85, benzina de curse

S5 AWD < 2500 cmc
Toate masinile dotate cu motor pe benzina in 2 sau 4 timpi, in linie, V, boxer sau Wankel, cu patru roti si tractiune integrala.
Combustibilul permis este doar cel din comert – benzina, E85, benzina de curse

S6 AWD > 2500 cmc
Toate masinile dotate cu motor pe benzina in 2 sau 4 timpi, in linie, V, boxer sau Wankel, cu patru roti si tractiune integrala.
Combustibilul permis este doar cel din comert – benzina, E85, benzina de curse

S7 Diesel < 2000 cmc
Toate masinile dotate cu motor diesel in 2 sau 4 timpi, in linie, V sau boxer, cu patru roti din care 2 sau toate rotile motrice si cu motorul aspirat sau supraalimentat cu turbo sau compresor.
Combustibilul permis este doar cel din comert – motorina sau biodiesel.

S8 Diesel > 2000 cmc
Toate masinile dotate cu motor diesel in 2 sau 4 timpi, in linie, V sau boxer, cu patru roti din care 2 sau toate rotile motrice si cu motorul aspirat sau supraalimentat cu turbo sau compresor.
Combustibilul permis este doar cel din comert – motorina sau biodiesel.


Regulile generale ale categoriei Street


· Se incadreaza in categoria Street acele autovehicule care au fost produse in serie si se pot/puteau achizitiona din comert.
· Nu este permisa schimbarea pozitiei motorului fata de cea originala.
· Masina poate fi dotata exclusiv cu motorul original. Exceptie face situatia in care noua motorizare a fost inscrisa in talonul masinii sau este declarata la inscrierea participantului, dar numai daca dispunerea motorului
corespunde cu cea de origine, respectiv longitudinala sau transversala.
· Este permisa modificarea motorului, transmisiei si a sistemului de evacuare. Cilindreea motorului poate fi marita pana la maxim cota R2, acest lucru nu schimba incadrarea in grupa chiar daca prin aceasta se depaseste limita de cilindree pentru grupa respectiva.
Se admite modificarea cilindreei originale prin folosirea altor componente interne (stroker kit) cu mentiunea ca daca prin aceasta se depaseste limita de cilindree pentru grupa respectiva, masina va fi incadrata in grupa corespunzatoare noii cilindree. Nu se admite marirea cilindreei prin folosirea altor componente interne (stroker kit). Nu se admite dotarea ulterioara cu sisteme de admisie fortata (turbo/compresor) decat daca noua putere a motorului este trecuta in documentele masinii, acest lucru ridicand cu o grupa incadrarea masinii. Sistemul de evacuare trebuie sa aiba terminatia in locul prevazut original.
· Usurarea masinii este permisa prin schimbarea unui singur element metalic de caroserie (portbagaj, capota etc). Masina trebuie sa dispuna de minim scaunele din fata, sport sau normale, geamurile nu pot fi inlocuite cu altele din plastic. Elementele de siguranta prevazute de codul rutier trebuie de asemenea sa existe. Sunt permise evazari, adaugiri pt tuning vizual.
· Masina trebuie sa dispuna de certificat de inmatriculare valabil.
· Este permisa urcarea cu o grupa mai sus.
· Nu e permisa folosirea de roti de rezerva subtiri!
· Anvelopele permise sunt doar cele de strada, cu simbol E, (incluzând şi modelele de semi-competitie, de ex. Yokohama A048 sau Toyo R88 respectiv anvelopele de strada simbol D.O.T. de mai jos: Mickey Thompson: Sportsman, BFGoodrich : g-Force Super Sport A/S, BFGoodrich : g-Force T/A KDW, BFGoodrich : g-force Sport, BFGoodrich : Radial T/A , Cooper Cobra GT, Hoosier : Pro Street, GoodYear : Eagle GT II, GoodYear : Coker Pro Trac, General Tires
De asemenea pe fiecare axa trebuie sa existe anvelope si jante de dimensiunea minima cea omologata pentru tipul de caroserie, respectiv pe toata suprafata de rulare a anvelopei trebuie sa existe profil de minim 2mm adancime.


Sistemul de masurare


Benzile de concurs:
Cursele permit de fiecare data startul a doi concurenti. Cele doua benzi de concurs beneficiaza de start comun. Finalul se puncteaza individual conform regulii 2 din 3. Atingerea cu roata sau traversarea liniei de separare a benzilor sau de demarcare a marginii pistei duce la anularea cursei respective pentru concurentul in cauza.


Semaforul


Semaforul de start ofera functiile necesare pentru alinierea la start si alegerea corecta a momentului startului. Pe baza aprinderii succesive a lampilor, lumina verde va semnaliza momentul startului.


Numere de concurs

Fiecare participant este obligat sa aiba pe parbrizul din fata numere de concurs asigurat de organizator.


Reclamatii


Termenul limita de depunere a reclamaţiilor împotriva rezultatelor va fi de 15 min. după afişarea rezultatelor provizorii. Taxa pentru reclamaţie este 200 lei si va fi plătita la depunerea reclamaţiei, daca reclamaţia va fi favorabil atunci taxa va fi returnata.


Premierea


Se premiaza primii trei clasati pe categorii constituite.
__________________
Toyota Supra MKIII 3000 tubo 6 linie 238 + CP
poate mai mult pe viitor ..... cine stie ...... in lucru ... a fost

Benelli Tornado Tre 900 cmc in linie - 141 Cp - 180 kg - RWD (1 tire)

Honda Civic 1994 ..... work in progress .... cand or fi bani


Rover 820 Ti .....
SV-05-YBG is offline   Reply With Quote
Old 24-07-12, 00:54   #2
geti

Stage 5
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 1,121
Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
Default re: Cursa De acceleartie Floreni, editia 4 - 18-19 august 2012

"Se admite modificarea cilindreei originale prin folosirea altor componente interne (stroker kit) cu mentiunea ca daca prin aceasta se depaseste limita de cilindree pentru grupa respectiva, masina va fi incadrata in grupa corespunzatoare noii cilindree. Nu se admite marirea cilindreei prin folosirea altor componente interne (stroker kit)."


Ce vrea sa spuna regula asta, ca se permite sau ca nu se permite, este gresit formulata sau nu o inteleg eu?
geti is offline   Reply With Quote
Old 24-07-12, 00:55   #3
SV-05-YBG
Crazy Drivers Members

Stage 5
 
SV-05-YBG's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,961
Member of:
[Moderators]
[Crazy Drivers]
[PARTICIPANT CURSE]
[Toyota]
Default re: Cursa De acceleartie Floreni, editia 4 - 18-19 august 2012

Quote:
Originally Posted by geti View Post
"Se admite modificarea cilindreei originale prin folosirea altor componente interne (stroker kit) cu mentiunea ca daca prin aceasta se depaseste limita de cilindree pentru grupa respectiva, masina va fi incadrata in grupa corespunzatoare noii cilindree. Nu se admite marirea cilindreei prin folosirea altor componente interne (stroker kit)."


Ce vrea sa spuna regula asta, ca se permite sau ca nu se permite, este gresit formulata sau nu o inteleg eu?
greseala de editare. Scuze. Se admite
SV-05-YBG is offline   Reply With Quote
Old 24-07-12, 09:15   #4
cristi_407

Stage 5
 
cristi_407's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 2,842
Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]
[PEUGEOT]
[AUDI]
Default re: Cursa De acceleartie Floreni, editia 4 - 18-19 august 2012

E 402m sau mai putin un pic?
cristi_407 is offline   Reply With Quote
Old 24-07-12, 13:33   #5
SV-05-YBG
Crazy Drivers Members

Stage 5
 
SV-05-YBG's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,961
Member of:
[Moderators]
[Crazy Drivers]
[PARTICIPANT CURSE]
[Toyota]
Default re: Cursa De acceleartie Floreni, editia 4 - 18-19 august 2012

Quote:
Originally Posted by cristi_407 View Post
E 402m sau mai putin un pic?
402 ca sa nu fie discutii, ramane distanta suficienta de franare
SV-05-YBG is offline   Reply With Quote
Old 24-07-12, 13:34   #6
cristi_407

Stage 5
 
cristi_407's Avatar
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 2,842
Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]
[PEUGEOT]
[AUDI]
Default re: Cursa De acceleartie Floreni, editia 4 - 18-19 august 2012

Quote:
Originally Posted by SV-05-YBG View Post
402 ca sa nu fie discutii, ramane distanta suficienta de franare
Ms
cristi_407 is offline   Reply With Quote
Old 24-07-12, 14:38   #7
crystip84

Stage 5
 
crystip84's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 333
Default re: Cursa De acceleartie Floreni, editia 4 - 18-19 august 2012

Quote:
Originally Posted by SV-05-YBG View Post
greseala de editare. Scuze. Se admite
mi se pare greu de verificat(sau imposibil) daca o masina are stroker kit montat sau nu..
crystip84 is offline   Reply With Quote
Old 24-07-12, 17:38   #8
gggeorgica

Stage 3
 
gggeorgica's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 138
Member of:
[VW]
Default re: Cursa De acceleartie Floreni, editia 4 - 18-19 august 2012

pana la urma cand o sa fie , pe 20-21 cum scrie in intro adica Luni si Marti sau pe 18-19 adica in weekend cum ar fi normal ?
gggeorgica is offline   Reply With Quote
Old 24-07-12, 20:50   #9
chupa 11

Stage 3
 
chupa 11's Avatar
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 132
Default re: Cursa De acceleartie Floreni, editia 4 - 18-19 august 2012

605-402=203
avem 203 m pt franare,mai mult ca sigur nu e de ajuns.masinile peste 200 de cai vor opri in capitele de fan.....
chupa 11 is offline   Reply With Quote
Old 24-07-12, 23:13   #10
SV-05-YBG
Crazy Drivers Members

Stage 5
 
SV-05-YBG's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,961
Member of:
[Moderators]
[Crazy Drivers]
[PARTICIPANT CURSE]
[Toyota]
Default re: Cursa De acceleartie Floreni, editia 4 - 18-19 august 2012

Quote:
Originally Posted by chupa 11 View Post
605-402=203
avem 203 m pt franare,mai mult ca sigur nu e de ajuns.masinile peste 200 de cai vor opri in capitele de fan.....

de cate ori te-ai oprit in capitele de fan?, sau baietii de la iasi cu peste 250 de cp de cate ori s-au oprit in capite, sau te lasa memoria?
SV-05-YBG is offline   Reply With Quote
Old 24-07-12, 23:15   #11
SV-05-YBG
Crazy Drivers Members

Stage 5
 
SV-05-YBG's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,961
Member of:
[Moderators]
[Crazy Drivers]
[PARTICIPANT CURSE]
[Toyota]
Default re: Cursa De acceleartie Floreni, editia 4 - 18-19 august 2012

Quote:
Originally Posted by gggeorgica View Post
pana la urma cand o sa fie , pe 20-21 cum scrie in intro adica Luni si Marti sau pe 18-19 adica in weekend cum ar fi normal ?
19-20, cel putin dupa calendarul meu asa pica sambata si duminica, mai verific inca odata.
SV-05-YBG is offline   Reply With Quote
Old 24-07-12, 23:16   #12
gaju

Stage 5
 
gaju's Avatar
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 1,482
Member of:
[Nissan]
Default re: Cursa De acceleartie Floreni, editia 4 - 18-19 august 2012

Quote:
Originally Posted by SV-05-YBG View Post
de cate ori te-ai oprit in capitele de fan?, sau baietii de la iasi cu peste 250 de cp de cate ori s-au oprit in capite, sau te lasa memoria?
Jucati-va , au fost cazuri chiar nasoale
gaju is offline   Reply With Quote
Old 24-07-12, 23:19   #13
SV-05-YBG
Crazy Drivers Members

Stage 5
 
SV-05-YBG's Avatar
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 1,961
Member of:
[Moderators]
[Crazy Drivers]
[PARTICIPANT CURSE]
[Toyota]
Default re: Cursa De acceleartie Floreni, editia 4 - 18-19 august 2012

Quote:
Originally Posted by gaju View Post
Jucati-va , au fost cazuri chiar nasoale
nu ne jucam cu nimic, toate cursele de acceleratie din judetul SV au fost organizate de mine, in afara de cea din spate de la Carrefour. Niciodata nimeni nu a patit nimic, si nu am de gand sa incep de acum.

Ce se intampla in tara nu este problema mea.
SV-05-YBG is offline   Reply With Quote
Old 25-07-12, 10:08   #14
gonzy_et

Stage 5
 
gonzy_et's Avatar
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 501
Default re: Cursa De acceleartie Floreni, editia 4 - 18-19 august 2012

Quote:
Originally Posted by gggeorgica View Post
pana la urma cand o sa fie , pe 20-21 cum scrie in intro adica Luni si Marti sau pe 18-19 adica in weekend cum ar fi normal ?
Am aceasi intrebare?
Fiindca de e Luni si Marti nu prea putem fugi de la lucru.
gonzy_et is offline   Reply With Quote
Old 25-07-12, 10:22   #15
gggeorgica

Stage 3
 
gggeorgica's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 138
Member of:
[VW]
Default re: Cursa De acceleartie Floreni, editia 4 - 18-19 august 2012

Quote:
Originally Posted by SV-05-YBG View Post
19-20, cel putin dupa calendarul meu asa pica sambata si duminica, mai verific inca odata.
mi-a raspuns mie o sa fie pe 19-20 adica in weekend
gggeorgica is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -