| Sisteme turbo si NOS Totul despre Turbo si NOS |
29-05-05, 14:12
|
|
 Stage 5
|
turbohelp
are cineva idee precisa daca se poate monta o turbina de diesel (intercooler) pe un motor pe carburatzie?
|
|
|
29-05-05, 15:17
|
|
 Stage 5
Member of: [FORD]
|
o sa-ti trebuiasca turbina cu tot cu galeria de evacuare.acum depinde ce turbina gasesti.daca vrei sa te lamuresti si sa te......razgandesti,vezi ca pe undeva pe forum(cai putere..parca) este un topic cu destule amanunte.
ideea e ca daca umbli cu turbo pe evacuare....tre sa aranjezi si admisia.
|
|
29-05-05, 22:30
|
|
 Stage 5
|
p sa caut
merci frumos!
|
|
|
29-05-05, 23:19
|
|
|
Old School Cars
 Stage 5
Member of: [FORD] [Old School Cars] [BMW] [MERCEDES]
|
stiu pe cineva din Timisoara care a pus turbina de Golf diesel pe dacia, deci se poate, acum daca avea si Intercooler nu stiu...
incearca arko23tm pe YM...
|
|
|
31-05-05, 16:05
|
|
 Stage 5
|
am citit de m-am plictisit pe forum-uri tot ce scria despre turbo si mi-am dat seama ca \"turcu s-a nascut cantaretz si romanu mecanic\" ! nu prea stie nimeni ce vorbeste, totzi copii de 19 ani dorm cu turbinele sub perna si habar n-au ca piulutza de 6 se desface cu keia de 10. apreciez pe cei care doar isi dau cu parerea si atat! daca stie cineva concret si verificat ceva despre turbo , sa ne spuna si noua ADEVARUL
|
|
|
01-06-05, 00:40
|
|
|
Old School Cars
 Stage 5
|
momentan asta e intrebarea ta, dar de ce nu pui suflanta de benzinar??? totusi? sunt ieftine si sunt mai aproape de ce vrei tu...ultima Dacia Turbo din Timisoara si-a facut ieri aparitia la intalnirea Road Runners, vezi sectiunea Timisoara, topicul Poze de prin Timisoara ... intalniri !!, si akolo mai jos, vezi ca proprietarul da si un link unde spune tot ce a facut si cum si cu poze si ce mai vrei tu pt a-si pune motorul Turbo(carburatie) pe Dacia cu turbina de Ford....si alte modificari.
e destula munca si asa, cine stie cum o fi cu suflanta de Diesel-ar...
bafta, mai mult nu cunosc :P
|
|
|
01-06-05, 20:20
|
|
 Stage 5
|
macar te numeri printre cei sinceri florine in skimb altzii au in bucatarie fabrici de turbine si statzii de alimentare cu nos. am intrat pe linkurile de mi le-ai indicat dar nu am gasit nimic concret. ori e asa mare secret ori sunt pe bani informatziile ori .....nu stiu.
|
|
|
01-06-05, 20:25
|
|
 Stage 5
|
alta idee..
ma gandeam la o infuzie de oxigen in filtrul de aer. stiu implicatziile in legatura cu uleiurile si vaselina. ma intereseaza alte pareri sau experientze reale daca exista. cred ca o sa incerc io pe dacia lu sor'mea daca nu stie nimeni nimic de asta.
|
|
|
02-06-05, 15:20
|
|
|
Old School Cars
 Stage 5
|
adica cum?? stii ca doar aer/oxigen dk introduci mai mult nu ajuta substantial, treb si benzol mai mult, adika sa se respecte raportul din amestec.
stii de inventia aia ce se vinde in SUA, Turbinatorsau Turbonator?? cauta pe googli
|
|
|
02-06-05, 17:31
|
|
 Stage 5
|
da am vazut turbonator-ul. nu stiu cat de eficient este. cred ca in america vinzi si *** cu reclama buna. si ala tot pe principiul de surplus de aer functzioneaza. ma gandeam la o completare a nivelului de oxigen de la 16% cat este in atmosfera la ceva mai mult. un usor adaos de sa zicem cu 7-8 % mai mult oxigen decat normal pentru o ardere mai completa sa zic asa. deci nu aer mai mult, doar completare de oxigen.
|
|
|
02-06-05, 17:49
|
|
|
Old School Cars
 Stage 5
|
pai si O2 de unde faci rost? la butelie?
totusi la asa o precizie mare mi se pare greu de controlat amestecul..mai simplu ar fi un Turbo
ma mir ca nu ai aflat nik de la prietenii mei...ca sunt de treaba, oricum link-ul ala de pe 'Daciafan' parca, e bun..
|
|
|
02-06-05, 22:09
|
|
 Stage 5
|
pai potzi umple cam orice recipient care intruneste cateva calitatzi cu O2. eu ma gandeam la o butelie de aer de scafandru cu un regulator de presiune actzionat vacumatic eventual ca sa se deskida in functzie de turatzia motorului. dar intai tre sa aflu daca are vreun efect treaba asta. am acasa un tub de oxigen (de la grupul autogen) dar mi-e cam teama sa nu fac vreo boacana ca abia am facut motoru la ford.
|
|
|
04-06-05, 03:39
|
|
|
Old School Cars
 Stage 5
|
pai ce Ford ai? ca si eu am un Consul 75 ex V6 momentan de 9 luni incerc sa-i pun un OHC Sierra..
inca ceva, efect va avea clar pt ca va fi mai dens aerul(imbogatit in O2) cum zici tu, dar la amestec nu stiu eu cum vei reusi sa-l faci asa perfect..
|
|
|
05-06-05, 18:40
|
|
 Stage 5
|
ford capri 2.0 OHC 4 linie
ma gandeam sa il actzionez doar la buton (NOS), nu permanent.
ce nu reusesti la montaj? ce probleme ai? am participat si eu la cateva inventzii d'astea si poate te pot ajuta.
|
|
|
05-06-05, 21:46
|
|
 Stage 5
Member of: [BMW]
|
ce anume nu ai inteles in legatura cu montarea unei turbine?
|
|
|
|
|