| Sisteme turbo si NOS Totul despre Turbo si NOS |
04-01-05, 09:51
|
|
|
4 Speed Squad Member
 Stage 5
Member of: [Moderators] [4 Speed Squad] [PARTICIPANT CURSE]
|
Evacuare masini turbo
Am si eu o problema, am in vedere anul acesta schimbarea evacuarii la masian mea, am vorbit cu cei de la borla si mi-au zis ca pot confectiona evacuare din teava de maxim 63mm (2,5\"),
tot fac sondaje de opinie pe forumurile Nissan de ceva vreme referitor la acest subiect si unii zic ca e destul de ok aceasta dimensiune altii zic ca ar trebuii sa merg pe ~80mm (3\")
ideea e ca evacuarea cand o schimb aia moare pe masina asa ca vreau sa aleg cum trebuie
ar ma ifi solutia oferita de borla cu 2 tevi de 40mm pentru a obtine acelasi debit de aer
voi ce parere aveti,
masina este fara catalizator (am scapat de o problema)
motorul e un CA18DET
|
|
|
04-01-05, 12:42
|
|
|
AfterDark Racing Member
 Stage 5
Member of: [AfterDark Racing]
|
parerea mea ar fi sa optezi pentru 2 ieshiri ... respira motoru mai bine.
|
|
|
04-01-05, 13:33
|
|
Presedinte Insomnia Racing
 Stage 5
Member of: [Moderators] [Insomnia] [PARTICIPANT CURSE]
|
Daca ai in gand modificari in vitor (turbo mai mare etc) ai trebui sa pui 3', daca nu, cred ca 2,5' ar fii sufficient. Dar nu sunt sunt sigur si cel mai bine daca intrebi baieti din forumurile despre Nissan
|
|
|
04-01-05, 13:35
|
|
 Stage 5
|
Daca ai in gand modificari in vitor (turbo mai mare etc) ai trebui sa pui 3', daca nu, cred ca 2,5' ar fii sufficient. Dar nu sunt sunt sigur si cel mai bine daca intrebi baieti din forumurile despre Nissan
Daca vei avea 2 2 iesiri, atunci zgomot nu o sa fie prea tare.
A si eu as pune fara \"silencers\"! Straight pipe! Just with muffler in the end ...
|
|
|
04-01-05, 13:45
|
|
 Stage 5
Member of: [Observator 4tuning]
|
acum depinde si pe unde vrei sa mergi . nu cred ca domni politisti vor fi prea incantati de \"tevile\" goale .
|
|
|
04-01-05, 17:56
|
|
|
4 Speed Squad Member
 Stage 5
|
Re:
Quote:
|
Originally Posted by \"zetemte\"
Daca vei avea 2 2 iesiri, atunci zgomot nu o sa fie prea tare.
A si eu as pune fara \"silencers\"! Straight pipe! Just with muffler in the end ...
|
pai asta e problema mea ca tot ii intreb dar:
- unii zic ca 2,5\" sunt suficienti
- altii zic omule e turbo pune 3\"
dasta am deschis acest topic si aicea
pai si cu zgomotul ce fac? sincer mie imi place o masina la care i se aude motorul cum \"toarce\" (acel zgomot ca de motor electric) nu ragetul evacuarii
oricum am vazut ca aceste amortzoare sunt de fapt o teava gaurita bagata intr-o teava de diametru mai mare, deci practic tot teava directa este
|
|
|
04-01-05, 20:21
|
|
 Stage 5
|
Stiu, ca ai Turbo. Dar zic, daca daca vrei sa schimbi Turbo in vitor, atunci ar trebui sa pune 3, dar daca o sa ramani cu stock, poate 2,5' ar fii suffcient ... Dar nu stiu.
|
|
|
04-01-05, 20:55
|
|
|
4 Speed Squad Member
 Stage 5
|
Re:
Quote:
|
Originally Posted by \"zetemte\"
Stiu, ca ai Turbo. Dar zic, daca daca vrei sa schimbi Turbo in vitor, atunci ar trebui sa pune 3, dar daca o sa ramani cu stock, poate 2,5' ar fii suficient ... Dar nu stiu.
|
da si eu m-am tot gandit zilele astea si am ajuns la concluzia ca daca pun 3\" in loc de 2,5\" nu are ce sa strice
Acuma problema numarul 2 am vorbit cu cei de la borla si maxim pot sa \"modeleze\" teava de 2,5\" asa ca o sa aleg varianta cu 2 tevi de 45mm
cel putin asta e solutia care mi-au propus-o ei
deci in total 90mm asta ar venii cam 3,5\" sper sa nu fie o problema
stiti cumva daca se poate pierde prea mult pe turatii mici (nu vreau sa plec mereu de pe loc cu 3000rpm) din cauza evacuaraii prea largi?
serisorii raman ce-i standard, dupa mine cred ca nu ar trebui isa fie nic i o problema
|
|
|
04-01-05, 20:58
|
|
 Stage 5
|
din ce am citit eu... akum imi dau cu parerea pt ca nu e ceva concret luat dintr-o carte de specialitate e luat tot de pe un forum shi am intzeles ca influentzeaza turatziile o evacuare mai mare de 80mm akum daka e pe 2 ieshiri shi are in total 90mm nu cred sa influentzeze...
|
|
|
04-01-05, 23:46
|
|
|
4 Speed Squad Member
 Stage 5
|
tot din ce am citit si eu rezultau urmatoarele ca motorul are nevoie de o expirare cat mai libera dar cu toate astea are nevoie sa intampine cat de cat o rezistentza in aceasta expirare, si cica daca la si o masina normal aspirata sa lasa sa zicem fara nici un pic de evacuare, v-a merge mai prost decat daca are evacuare (calculata cum trebuie)
la turbo cica nu ar fi problemele astea pentru ca insasi turbina mentine acea mica \"piedica\" in evacuare de care are nevoie motorul
acuma daca evacuarea e prea libera se pierde pe turatiile mici dar se castiga pe turatiile mari,
momentan ca pun teava de 63mm ca pun de 80mm ca pun de 90mm nu prea e mare diferentza, dar trebuie sa am grija ce aleg acuma ca alegerea facuta sa nu o regret cand voi schimba turbina si galeria de evacuare
ca producator aleg 99% firma borla pentru ca vad ca fac evacuari pe comanda exact cum vrea clientul si la un pret destul de bun, timpul de executie mi se pare cam scurt, dar na poate oamenii lucreaza repede
pun aicea o poza cam cum va arata evacuare, e facuta la repezeala in paint dar ideea o reprezinta foarte bine
ceva sugestii comentarii?
|
|
|
05-01-05, 09:21
|
|
 Stage 5
|
eu ma gandeam sa scotzi una bucata tzeava in stanga shi una bucata tzeava in dreapta...de 45mm fiecare...
|
|
|
05-01-05, 11:58
|
|
|
AfterDark Racing Member
 Stage 5
Member of: [AfterDark Racing]
|
shi eu ma gandeam la fel cand am zis de doua evacuari
|
|
|
05-01-05, 12:08
|
|
|
4 Speed Squad Member
 Stage 5
|
nu are rost sa ma complic sa scot una pe o parte si una pe alta, daca le trag pe amandoua una pe langa alta am si locurile de prindere si e si mai ieftin
ma intereseaza mai mult aspectul practic, performantza, aspectul financiar decat look-ul,
si la look e castigul prea mic sa am cate o teava pe fiecare parte ca sa merite efortul
acuma astept mail de la borla sa vad daca pot sa faca din teava de 40mm sau de 45mm
in continuare ramane deschisa intrebarea ce e mai bine o teava de 63mm
doua tevi de 40mm doua tevi de 45mm ?
|
|
|
07-01-05, 09:41
|
|
 Stage 5
|
categoric 2 tzevi de 45 de mm...deoarece inj total ajung la 90 de mm deci e diametrul mai mare de 63...iar avand in vedere ca e o ieshire dubla nu se pierde pe turatzii mici cum s-ar pierde daka ai avea un burlan de 90mm...
|
|
|
12-04-05, 19:59
|
|
|
PARTICIPANT CURSE
 Stage 5
Member of: [Moderators] [PARTICIPANT CURSE] [DACIA]
|
Intrebare? ce v-au invatat fratilor astia la scoala? in nici un caz nu matematica, in special geometrie. De nenumarate randuri se face egalarea suprafetei a doua tevi de 45 mm cu una de 90mm.
TOTAL FALS ! Aria unui cerc = PI*R*R
Oteva de 45 => 3.14*22.5*22.5 = 1589.6 mm2
Doua tevi de 45 mm cum ziceati voi : 3179.2 mm2
Acum o teava de 90 mm
3.14*45*45 = 6358 mm2
Concluzia este ca iti trebuiesc 4 tevi de 45 mm in diametru, pentru a egala (chiar depaseste un pic) suprafata uneia de 90 mm in diametru.
|
|
|
|
|