Go Back   Forum 4Tuning > Tuning Motor & Mecanica > Sisteme turbo si NOS

Sisteme turbo si NOS Totul despre Turbo si NOS

Reply

Thread Tools
Old 11-10-11, 00:40   #1
MihaiCsl

Stage 5

MihaiCsl's Avatar

Default Zafira A 1.6 turbo

Cu toate ca o sa starneasca ceva amuzament acest topic, am si eu o mare intrebare.Pot transforma un Z16YNG intr-un Z16LET dar sa pot folosi sistemul de gaz?
Daca este posibil, cam la ce costuri m-as putea astepta inafara de achizitionarea unui turbo de z16let?
Old 11-10-11, 01:32   #2
BAMBAKE

Stage 4

Default Re: Zafira A 1.6 turbo

se poate dar nu prea se renteaza. ca sa pui turbo pe aspirat trebuiesc schimbate f multe chestii(da pe google: transformare din apirat in turbo, sa vezi ce implica, de la compresie pana la cutie...) si nu renteaza din pct de vedere al pretului. sunt si masini turbo pe gaz si mai au si ceva fiabilitate.
Old 11-10-11, 02:51   #3
MihaiCsl

Stage 5

MihaiCsl's Avatar

Quote:
Originally Posted by BAMBAKE View Post
se poate dar nu prea se renteaza. ca sa pui turbo pe aspirat trebuiesc schimbate f multe chestii(da pe google: transformare din apirat in turbo, sa vezi ce implica, de la compresie pana la cutie...) si nu renteaza din pct de vedere al pretului. sunt si masini turbo pe gaz si mai au si ceva fiabilitate.
Ma gandisem si la o conversie z20let, dar nu mai pot folosi instalatia de gaz pentru ca injectoarele la CNG sunt in chiuloasa,
Multumesc pentru raspuns.
MihaiCsl is offline   Reply With Quote
Old 11-10-11, 20:05   #4
julaikos
Oltcit Driver

Stage 5

julaikos's Avatar

Member of:
[Oltcit]
[4Rally]

Poti folosi in continuare injectoarele de gaz in acea pozitie doar daca le etansezi/lipesti sa nu sara de acolo cand face turbina presiune,daca nu ma insel unele instalatii au furtunele de alimentare cu gaz doar infipte in injectoare fara coliere fara nimic,la aspirat merge asa,dar la turbo n-o sa mai mearga;
Daca reusesti sa pui turbina,pe gaz o sa poti merge cu maxim 0.3-0.4 bari fara sa faci vreo modificare in soft,dar cam atat e limita...
Toata reusita transformarii tine de bugetul si rabdarea ta

Turbos make torque and torque makes fun!
julaikos is offline   Reply With Quote
Old 11-10-11, 20:48   #5
Mht'u

Stage 5

Quote:
Originally Posted by MihaiCsl View Post
Ma gandisem si la o conversie z20let, dar nu mai pot folosi instalatia de gaz pentru ca injectoarele la CNG sunt in chiuloasa,
Multumesc pentru raspuns.
pai pui un let..ca si asa a fost pus pe opc..si dupa..ii faci instalatie de gaz
Mht'u is offline   Reply With Quote
Old 12-10-11, 07:12   #6
MihaiCsl

Stage 5

MihaiCsl's Avatar

Quote:
Originally Posted by julaikos View Post
Poti folosi in continuare injectoarele de gaz in acea pozitie doar daca le etansezi/lipesti sa nu sara de acolo cand face turbina presiune,daca nu ma insel unele instalatii au furtunele de alimentare cu gaz doar infipte in injectoare fara coliere fara nimic,la aspirat merge asa,dar la turbo n-o sa mai mearga;
Daca reusesti sa pui turbina,pe gaz o sa poti merge cu maxim 0.3-0.4 bari fara sa faci vreo modificare in soft,dar cam atat e limita...
Toata reusita transformarii tine de bugetul si rabdarea ta
E
E o diferenta uriasa intre parametrii la care lucreaza GPL si CNG-ul, ma indoiesc ca maxim 0.4.
Era sa uit, calculatorul de la z16yng schimba imediat combustibilii daca functioneaza cu unul din ei si ramane fara, am patit-o o data, n-am simtit nici cea mai mica diferenta. Acum poate intelegi de ce vreau sa raman la CNG, dar imi doresc un surpus de putere pentru ca masina-i prea grea pentru cei 100 de caluti ai ei.
Quote:
Originally Posted by Mht'u View Post
pai pui un let..ca si asa a fost pus pe opc..si dupa..ii faci instalatie de gaz
Uita-te la ce am zis mai sus, injectoarele de la gaz sunt in chiuloasa si cireasa de pe tort e ca masina vine din fabrica cu softul pentru gaz.
Era sa uit, nu-i GPL, e CNG, n-as pune GPL pe un let nici daca s-ar face benzina 10 lei

Last edited by MihaiCsl; 12-10-11 at 07:26.
Old 12-10-11, 09:24   #7
julaikos
Oltcit Driver

Stage 5

julaikos's Avatar

Member of:
[Oltcit]
[4Rally]

Uite asta n-o mai stiu,dar in mare instalatia e cam la fel;am spus maximul ala,pentru ca pana acolo amestecul saraceste destul de mult,iar acolo e cam la limita de functionare;
In plus,vaporizatorul trebuie modificat ,n-o sa mearga asa cum e,fiindca presiunea din admisie o sa tina gazul pe loc
Old 12-10-11, 11:41   #8
MihaiCsl

Stage 5

MihaiCsl's Avatar

Quote:
Originally Posted by julaikos View Post
Uite asta n-o mai stiu,dar in mare instalatia e cam la fel;am spus maximul ala,pentru ca pana acolo amestecul saraceste destul de mult,iar acolo e cam la limita de functionare;
In plus,vaporizatorul trebuie modificat ,n-o sa mearga asa cum e,fiindca presiunea din admisie o sa tina gazul pe loc
In principiu da, dar asta-i mai buna. Eu n-am vaporizator, am injector pe fiecare cilindru. Eu am in butelii 200 de bari, de ajuns ca sa arunc in sus un cartier. Apropo, de aici mi-a venit ideea http://www.************/masini-noi/p...-turbo-3491218 .
Old 12-10-11, 13:44   #9
julaikos
Oltcit Driver

Stage 5

julaikos's Avatar

Member of:
[Oltcit]
[4Rally]

Si masinile pe injectie cu gpl au injectoare si vaporizator,prin injectoare trecand vapori de gpl
M-am uitat putin pe net si am vazut ca instalatia de cng lucreaza ca si cea de gpl cu injectie directa,unde exista doua pompe,una de debit una de preisune inalta,si rampa de injectoare sub presiune ca si pe benzina sau cng,deci da,merge fara alte modificari;
Pana la urma,raspunsul e acelasi,merge pus turbo pe masina ta,si ai putea sa iei legatura cu cei de la service-ul opel sa-ti schimbe ecu cu unul de pe un model turbo cng
- Copyright 2024 4Tuning -