Da Lucian, dreptate ai!!! DAR E DIFERENTA DE LA PUNTO LA SEICENTO!!!

De ieri pana azi am aflat ce trebuie sa fac maine

Sa masor curentul care iese din pinul nr. 23 din ECU

. Daca nu am semnal, trebuie sa ma duc la Fiat sa imi activeze pinul 23

ca sa am semnal. That's all...daca aveti alta idee, plz help
@Antonio: inca astept un raspuns la problema mea
Ca sa nu pateasca toti ce am patit eu (sa imi cumpar turometru pentru masina si sa nu imi mearga) am sa fac un fel de tutorial pe baza documentatiilor citite in ultimile zile si in baza propriei experiente...si incepem asa
1) 1. Pentru FIAT SEICENTO cu motor de 900 NON SPORTING (care nu are turometru): tu in pinul 23 din ECU ai semnal pentru turometru. Dar ai un semnal foarte slab care poate fi citit doar de turometrele dedicate pentru fiat seicento (practic doar la turometrele dedicate pentru seicento ti se ridica acul daca tragi semnalul din firul 23 din ECU). Vezi ca sub bord in dreptul aerisitoarei centrale (scoate aerisitoarea si baga mana si cauta o mufa) ai o mufa cu 4 pini. Inainte sa tai bordul ca sa iti pui turometrul acolo verifica daca are semnal

e posibil sa nu ai...daca ai teai scos ca nu trebuie sa mai tragi fir de la ECU cu semnal.
2. Tu totusi vrei turometru aftermarket...uite ce poti face: tu la masina ai 2 bobine de inductie deci daca ai un turometru pentru masini in 4 cilindri o sa iti afiseze doar jumatate daca il conectezi la una din bobine. (daca il conectezi la amandoua ai failure...deci nu asa se face). Practic ce faci...iei turometrul il desfaci si ii schimbi rezistenta cu una de 2x mai puternica (majoritatea turometrelor care is pentru 4 cilindri au rezistenta de 360, tu ii pui 720 si iti arata normal)...
THAT'S ALL...ENJOY!!!
2) Pentru FIAT SEICENTO cu motor de 900 SPORTING Nu cred ca vrei sa iti pui alt turometru. Asta ar presupune sa iti scoti turometrul stock si sa ramai cu o gaura in bord

ceea ce nu e prea fain...dar totusi daca vrei turometru cu shift light sau alt turometru procedeaza cum am spus mai sus

o sa mearga.
3) Pentru FIAT SEICENTO cu motor de 1.1l MPI (NU SPORTING): Frate...daca tiai luat turometru si nu este dedicat pentru fiat seicento ai luat teapa ca si mine. Cu alte cuvinte nu ai sa reusesti sa conectezi un turometru aftermarket la un seicento de 1.1l MPI deoarece: 1) semnalul care iese din pin 23 ECU este prea slab ca sa iti ridice acul...2) nu ai bobina de inductie de unde sa culegi semnalul pentru ca ai aprindere electronica deci...SELL IT!!!
Acum daca ai un turometru dedicat pentru fiat seicento procedeaca ca in cazul punctului
1) 1 O SA MEARGA!!!
4) PENTRU FIAT SEICENTO CU MOTOR DE 1.1l MPI SPORTING Ramai frate cu turometrul care il ai ca altul nu poti pune
ASTA E TOT!!! Sper ca am sa pot ajuta astfel pe cineva ca sa nu mai faca aceiasi greseala ca si mine!!! MULT SUCCES!!!