Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > TOYOTA - LEXUS > Toyota - Lexus tuning

Reply

Thread Tools
Old 21-11-08, 20:44   #1
jonny_rapp

Stage 5

jonny_rapp's Avatar

Default catalizatorul

eu am cumparat o celica 2000GTI (3S-GE) fara catalizator, masina are sonda lamda, ma intreb daca nu ar merge mai bine daca ias pune catalizatorul sus, daca da argumentatimi va rog mult. multumesc
jonny_rapp is offline   Reply With Quote
Old 29-11-08, 17:02   #2
dell 26

Stage 5

dell 26's Avatar

Default Re: catalizatorul

EU L AM DAT JOS MERGE MAI BINE DAR CONSUMA DE MA RUPE
AZI IAM FACUT CONSUMUL 18IN ORAS
dell 26 is offline   Reply With Quote
Old 29-11-08, 22:49   #3
celicagtfour

Stage 4

celicagtfour's Avatar

Member of:
[Toyota]

Contrar ziselor unora care confunda motorul aspirat cu motorul turbo (unde cu cat galeria este mai libera este mai bine) la aspirat daca maresti prea mult viteza de iesire a gazelor din galerie, datorita contropresiunii mici in timpul incrucisarii axelor a cam (moment in care valvolele de aspiratie si galeria sunt deschise contemporan) vei avea un amestec proaspat de benzina si aer ce va iesi direct din galerie, neputand sa participe in totalitate la combustie in felul acesta. In concluzie pe un motor aspirat cu o contropresiune prea mica amestecul aer benzina nu participa la combustie cum ar trebui, deci scoaterea catalizatorului nu poate decat sa produca efecte negative. As indica sa NU elimini catalizatorul, nu vei face decat sa reduci puterea masinii tale, vei mari destul de mult consumul de combustibil (benzina nu va face combustie cum trebuie, ducand clar la o pierdere de putere si la o reducere a randamentului motorului) si nu in ultimul rand sa nu uitam ca vei mari noxele, deci vei polua mult mai mult. Cei ce sfatuiesc scoaterea catalizatorului pe motoare aspirate ar trebui sa-si revada cunostintele, studiind mai bine argumentul despre care vorbesc si ar trebui sa nu se mai bazeze pe "ceea ce simt", fara sa faca masurari sau verificari. Inlocuirea catalizatorului original cu un catalizator sportiv pentru CELICA ar putea aduce eventuale imbunatatiri http://www.easterncatalytic.com/prod...erformance.php, http://www.jcwhitney.com/autoparts/B...7+1997/c-10101 ... Salut
ex. Toyota Celica GT > ST 202 (fab. 1997) 170 cp
ex. Toyota Celica AT 200 > 7A-FE(fab. 1996) 116 cp

Last edited by celicagtfour; 29-11-08 at 23:10.
celicagtfour is offline   Reply With Quote
Old 30-11-08, 12:19   #4
dell 26

Stage 5

dell 26's Avatar

si eu sunt de parere ca, catalizatorul trebuie lasat pe masina eu unu il pun la locu lui pe masina
dell 26 is offline   Reply With Quote
Old 15-12-08, 22:49   #5
jonny_rapp

Stage 5

jonny_rapp's Avatar

Quote:
Originally Posted by celicagtfour View Post
Contrar ziselor unora care confunda motorul aspirat cu motorul turbo (unde cu cat galeria este mai libera este mai bine) la aspirat daca maresti prea mult viteza de iesire a gazelor din galerie, datorita contropresiunii mici in timpul incrucisarii axelor a cam (moment in care valvolele de aspiratie si galeria sunt deschise contemporan) vei avea un amestec proaspat de benzina si aer ce va iesi direct din galerie, neputand sa participe in totalitate la combustie in felul acesta. In concluzie pe un motor aspirat cu o contropresiune prea mica amestecul aer benzina nu participa la combustie cum ar trebui, deci scoaterea catalizatorului nu poate decat sa produca efecte negative. As indica sa NU elimini catalizatorul, nu vei face decat sa reduci puterea masinii tale, vei mari destul de mult consumul de combustibil (benzina nu va face combustie cum trebuie, ducand clar la o pierdere de putere si la o reducere a randamentului motorului) si nu in ultimul rand sa nu uitam ca vei mari noxele, deci vei polua mult mai mult. Cei ce sfatuiesc scoaterea catalizatorului pe motoare aspirate ar trebui sa-si revada cunostintele, studiind mai bine argumentul despre care vorbesc si ar trebui sa nu se mai bazeze pe "ceea ce simt", fara sa faca masurari sau verificari. Inlocuirea catalizatorului original cu un catalizator sportiv pentru CELICA ar putea aduce eventuale imbunatatiri http://www.easterncatalytic.com/prod...erformance.php, http://www.jcwhitney.com/autoparts/B...7+1997/c-10101 ... Salut

frate mai lamurit, vroiam sa il pun la loc dar nu ieram sigur de asta, acu asta o sa fac in cel mai scurt timp posibil. iti multumesc mult, asemenea argumentare vroiam sa si aud, inca o data iti multumesc!!!!respect

Last edited by EaGle; 16-12-08 at 14:28.
Old 21-12-08, 20:21   #6
SaIBoT
Toyota Driver

Stage 5

SaIBoT's Avatar

Member of:
[Toyota]

m-am laut si eu dupa povesti si am dat jos catalizatorul de pe masina mea,Corolla 1,6, 16V din '89.Masina mi-a consumat cu pana la 4-5 litri mai mult in oras si in nici un caz motorul nu a mers mai bine.Am pus catalizatorul la loc si masina merge bine acum si nu mai consuma atat.Numai bine!!
SaIBoT is offline   Reply With Quote
Old 11-01-09, 18:43   #7
jonny_rapp

Stage 5

jonny_rapp's Avatar

am pus catalizatorul sus si masina merge mai bine, in plus consuma mai putin
- Copyright 2026 4Tuning -