21-10-07, 03:15
|
|
  Stage 5
Member of: [4Tuning International] [Honda]
|
Cum scoti putere din motor non-turbo?
Multa lume intreaba asta dupa ce au montat o toba si un filtru de aer......a si sa nu uitam de chip. Asta este pe NZHondas parte dintr-o discutie. Cred ca va fi de folos pt orice masina n/a.
Generally you do it in stages so you can keep a running tab of what needs doing and whats been done etc..
n/a
Intake
Headers
Exhaust (-this means the system not just the muffler tip)
Then.. 'roughly'...
Intake manifold
Throttle body
Fuel Rail
Pressure reg
Adjustable cam gears
Lightweight pulleys
Vafc-Tune
THEN..
if you wanna take things further
Injectors
Cams
Springs
Retainers
Stand alone Ecu
By now your gearbox would probably be rooted by all the vtak.. so you might want to go HD clutch or LSD or Change/upgrade ratios
|
|
|
21-10-07, 11:32
|
|
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [Honda]
|
Re: Cum scoti putere din motor non-turbo?
si daca nu ai vtec ?
|
|
|
21-10-07, 12:39
|
|
 Stage 5
Member of: [Moderators] [2 Roti]
|
iti cumperi
|
|
|
21-10-07, 14:35
|
|
  Stage 5
|
Piggyback Fuel Computer
Modifies air-flow meter signal (pressure signal in some vehicles) to optimize fuel-air ratio; Vacuum Fluorescent Display (VFD).
The second-generation SAFC is a fuel computer that adjusts fuel/air ratio by modifying the air-flow meter/MAP sensor signal. The SAFC features a user-definable, eight-point, adjustable fuel curve that can be set in 500 RPM increments. The range of fuel adjustment is +/- 50% at each of the user-defined setting points. On hot-wire vehicles, the Deceleration Air Flow Correction function is capable of curing the erratic idle and stall problems associated with open-atmosphere blow-off valves on hot-wire air-flow meter systems. The SAFC is capable of monitoring and replaying the following data channels in Numerical, Analog Meter and Graph displays: Intake Manifold Vacuum/Boost Pressure, Air Flow Capacity, Intake Manifold Pressure, Karmann Frequency, Engine RPM, Throttle Position, and Air Flow Correction %.
https://forum.4tuning.ro/142-honda-acura-tuning/47196-vtec-controller/page-2.html
|
|
|
22-10-07, 16:58
|
|
 Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [Honda]
|
acela fiind un echivalent al vtec controlerului ?
|
|
|
31-10-07, 01:07
|
|
|
Honda Driver
  Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Nicknamed_13
Intake
Headers
Exhaust (-this means the system not just the muffler tip)
Intake manifold
Throttle body
Fuel Rail
Pressure reg
Adjustable cam gears
Lightweight pulleys
Injectors
Cams
Springs
Retainers
Stand alone Ecu (daca ai inceput sa schimbi axe cu came si alte "internals" iti TREBUIE unul din asta...daca nu-l ai munca si bani in zadar  )
By now your gearbox would probably be rooted by all the vtak.. so you might want to go HD clutch or LSD or Change/upgrade ratios
|
-High compresion pistons
-baffled sump
-high pressure oil pump
-light flywheel
-a good clutch kit (ORC la honde)
- a good radiator
|
|
|
03-01-08, 23:43
|
|
|
Honda Driver
 Stage 5
Member of: [Honda] [4 Speed Squad]
|
****** Head b16a2, bloc b18 (nu trebuie neaparat sa fie b18c...merge si b18b - nonvtec).....acest motor merge si cu pistoanele stock de b18, ecu luat de pe b16a2. Nu stiu daca in Romania a facut cineva asa transplant (nu stiu de cei din Galati)....Si cu inca cateva mici modificari (iti pot trimite detalii ba chiar niste poze cu masina amicului meu care are asa ceva facut) vei ajunge sa fi mai rapid......scuze rectific....MULT mai rapid decat un Civic Type-R EP.*********
Nicknamed_13, am cıtıt pe undeva treaba asta, potı sa-mı daı maı multe detalıı, scuza-ma pt pm., nu vazusem thread-ul asta.
|
|
|
04-01-08, 11:53
|
|
 Stage 5
Member of: [Honda]
|
merge si mai bine combinatia bloc b20 + head b16
|
|
|
04-01-08, 13:26
|
|
Stage 3
|
ba oameni buni pot sa va intreb shi eu daca daca am un obosit de mercedes 124 diesel cu motor de 2000 ce mai pot sa fac cu ea sai mai maresc putzin acceleratzia serios acuma ? nu de alta dar deja mam obisnuit sa plec ultimu de la semafor shi nah stitzi cum ii nu te simtzi prea bine cand mai esti shi clanxonat de vreun nervos cu tico  ) in rest la capitolu viteza maxima ma multzumesc cu ea am mers pe autostrada cu 170 aproape se intinde frumos...motorul merge bine dar cum am spus accelereaza extrem de prost...daca as fi avut turbo pe ea cred ca acuma eram printre cei mai fericitzi oameni
|
05-01-08, 03:26
|
|
  Stage 5
|
Ok. Uite aici cateva din miile de discutii despre acest subiect.
http://www.hondaforums.com/lofiversi...hp/t13279.html
http://www.hondaforums.com/lofiversi...hp/t12850.html
ASTA E DESTUL DE BUN!!!
http://hondaswap.com/engine-building...c-block-32597/
Si masina care a fost a unui prieten. Am pus-o aici dar nu prea a dat lumea de ea.
https://forum.4tuning.ro/142-honda-acura-tuning/49460-89-civic-ef-b16a-b18c-hybrid.html
Din cate stiu nu vei avea aceiasi compresie ridicata ca b16a dar vei castiga cuplu si un pic de putere. Important este ca headul sa fie b16a2 nu b16a1 pt ca este mai agresiv si vei avea putere si cuplu mai bun.
Insa pt a scoate un motor hibrid de performanta ai nevoie in principal de head b16a2 port+polish (asa cum este cel de ITR dc2). Blocul trebuie echipat cu pistoane de compresie mai ridicata (daca iei pistoane de itr am auzit ca sunt indeajuns de bune). Axe cu came neaparat si esapamentul trebuie sa il maresti aproape de 2.5" sa poata respira motorul. Serpii pot fi standard b18 pt a avea rezultate bune. Daca pastrezi ECU standard atunci nu vei tura mai sus de 8000 sau 8200 depinde de head si nu vei debloca potentialul maxim al motorului care are nevoie de turatii mai mari pt a ajunge la putere maxima. Atunci ai nevoie de un chip si de un VTEC controller. APOI DYNO TUNE!!!!! Curba de putere trebuie sa fie neteda si vtec crossover trebuie setat acolo unde curba de putere este neteda si nu il mai schimbi.
Probabil ca la nivelul asta vei avea nevoie si de alte bujii si leaduri pt scanteie.
Cat despre bloc b20 cu head b16a......prinde bine daca te orientezi pe acceleratie in linii drepte. Dar iti va da subvirare in viraje si masina este si mai grea. Greutatea va fi pe fata deci ai nevoie de suspensie mai tare.
Pot sa iti dau si un ghid care este postat pe nzhondas despre transplatele de motor si ce ai nevoie pt a le realiza.
|
|
|
05-01-08, 03:29
|
|
  Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by alexx_1989
ba oameni buni pot sa va intreb shi eu daca daca am un obosit de mercedes 124 diesel cu motor de 2000 ce mai pot sa fac cu ea sai mai maresc putzin acceleratzia serios acuma ? nu de alta dar deja mam obisnuit sa plec ultimu de la semafor shi nah stitzi cum ii nu te simtzi prea bine cand mai esti shi clanxonat de vreun nervos cu tico  ) in rest la capitolu viteza maxima ma multzumesc cu ea am mers pe autostrada cu 170 aproape se intinde frumos...motorul merge bine dar cum am spus accelereaza extrem de prost...daca as fi avut turbo pe ea cred ca acuma eram printre cei mai fericitzi oameni 
|
Diesel....habar nu am. Cine ar vrea sa modifice un diesel?
Sincer va trebui sa renunti la consumul ala bun daca vrei ceva mai rapid... as merge numai pe benzina.
|
|
|
05-01-08, 15:28
|
|
|
Honda Driver
  Stage 5
|
Nu stiu cati cai aduce aceasta modificare dar stiu intrabani multi in ea.Nu e maibine sa faci un engine swap B18C5,6 sau K20A. Am vazut cateva civicuri cu K20a si trebuie sa spun ca sunt foarte rapide.
Ma gandesc ca pt 4,5mii poti cumpara un motor de pe un dc5 avariat.
P.S Pt b18 multi folosesc pistoane de ek9 pt ca sunt foarte rezistente si dau o compresie buna.
05-01-08, 23:04
|
|
  Stage 5
|
Nu prea e vorba de cai putere efectivi ci de cuplu. Minimul b16a/b18c (jdm) hybrid din cate am inteles aduce in jur de 170-185 cai dar cuplul este efectiv mai bun decat b16 si pare a avea potential mai mare decat motorul b18c care scoate 177cai (jdm) si cuplu asemanator. Dupa care cu toate bunatatile: valve springs, retainers, port & polish, pistoane ITR, serpi, ecu ITR sau ceva Spoon/Mugen si UN DYNOO TUNE ajungi prin jurul a 220-230 dar cuplu considerabil. La 3000rpm daca bagi piciorul esti in scaune.
Dar....este numit "Motorul ITR al saracului" pt ca nu dai gramada de bani pe b18c5 sau si mai multi pe K20A. Avantajul este ca oricum il desfaci pe tot deci este practic o reconstructie totala.....deci putere mai mare daca este facut cum trebuie.
|
|
|
06-01-08, 00:09
|
|
|
Honda Driver
  Stage 5
|
Pai al meu e b18c si are in jur de 177cp dar ca sa il aduc la itr standard trebuie sa-i schimb toate internele si asta m-ar costa o gramada, asa mai bine imi iau un motor gata facut.
e diferenta prea mare intre b18c si b18c5
|
|
|
06-01-08, 05:46
|
|
  Stage 5
|
Stiu. Este un pic mai scump sa faci acest hibrid de standard B18c5. DAR.... este mai ieftin sa il iei gata facut decat b18c5. Eu acum cativa ani am vrut sa fac un astfel de hibrid pe integra mea rosie dar m-am razgandit. Pt a lua motor b18c5 la 100k dadeam $5000 doar pe motor plus $1000 montatul si era doar motorul standard. Asa am gasit un hibrid b16a2/b20 care la $5000 intra montatul PLUS: flywheel, ambreaj exceedy sau clutchmasters, si un ecu (nu mai tin minte ce era). Blocul avea 100k si headul era de pe un Civic lovit in spate cu 120k.
|
|
|
|
|