Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > VOLKSWAGEN > Volkswagen tuning

Reply

Thread Tools
Old 18-07-12, 22:23   #1
olzonTOP

Stock

Default VW Golf 1 tunning - proiect

In primul rand salut tuturor celor care citesc acest thread .
Detin un golf 1 din anul 1979 care e intr-o stare destul de bunicica la varsta pe care o are . Ce doresc eu sa fac cu aceasta masina ? Pai pentru inceput vreau sa ii pun un motor euro 3 diesel cu ceva cai putere . Aici intervine o problema masina nu mai are decat talonul , in care este trecuta seria motorului, seria sasiului si restu , nu mai este inscrisa in circulatie nimic . Am cateva intrebari referitoare la acest proiect .

1.Ce motor s-ar potrivi in aceasta masina ? Se potiveste cu cateva modificari un motor de 1.9 TDI ? Daca da , ce ar trebui sa fac pentru a fi totul legal si sa treaca inspectia tehnica .

2.Daca motorul il inlocuiesc trebe schimbata si seria din talon . Asta unde ar trebui sa o fac ?

3.Cat ar costa toate taxele , inspectia tehnica si restu ? (Fara sa luam in calcul motorul)

4.O masina asa veche nu cred ca are computer de bord , in cazul in care schimb motorul ar trebui sa ii pun unul ?

5.Cea mai importanta intrebare ar fi : Merita sa incep acest proiect ?

In cazul in care imi mai trece vreo intrebare prin minte am sa o postez.

Multumesc pentru ca timpul acordat si sper sa ma ajutati deoarece vreau sa readuc viata in aceea masina
olzonTOP is offline   Reply With Quote
Old 18-07-12, 22:48   #2
marius_dhx

Stage 1

Default Re: VW Golf 1 tunning - proiect

Salut. Pai sa zicem ca vrei un motor de Golf 3 1.9 TDI (nu-s sigur daca e euro 2 sau 3), din start o sa ai nevoie si de o cutie de Golf 3, pentru ca probabil cutia originala a masinii e in 4 rapoarte, iar motorul n-ar da acelasi randament. Pe urma urmeaza electronica, ca nu cred c-o fi buna cea originala. Un exemplu e Vlad de la noi din Targu Mures, care a luat un MK2 1.3 inmatriculat, si a mai luat un MK2 1.8 pentru recarosare. Desigur, a lasat motorul de 1.3 cu electronica 1.8, si n-a fost bine.

Bun, din cate stiu nu ai voie sa pui un motor mai puternic cu nu stiu cat la suta fata de motorul original, dar nu-s sigur deloc. Cat despre taxe, mai bine mergi la RAR. Tot acolo intrebi si cum rezolvi cu actele.

Daca merita sau nu proiectul, asta depinde de tine, daca ai ceva bani, timp si nervi. Oricum, inainte de toate intereseaza-te cam la ce bani ai iesi la final cu masina asta, si decizi tu daca merita .
marius_dhx is offline   Reply With Quote
Old 18-07-12, 22:53   #3
szoke_sz

Stage 5

szoke_sz's Avatar

Member of:
[VW]

la motor de golf 3 ai nevoie de suporti custom....rar-ul te trimite la bucresti pt testarea sigurantei si etc. care costa in jur de 1500 eu...daca cumv masina trece de teste o sa ajungi la in scor de aprox 2500 eu....motor cutie , manopera etc....dupa tine merita?
nu cred.
cumper un golf 1 inmatriculat, transcrii frumos si dupa aia i-ti pui ce motor vrei tu....bineinteles nu o sa-l omologhezi.
szoke_sz is offline   Reply With Quote
Old 18-07-12, 23:17   #4
marius_dhx

Stage 1

Da ... eu n-am mai implicat partea tehnica, cu toate ca aia e cea mai grea, sincer ). Cat despre neomologarea unui motor, ei bine, daca te prinde, amenda nu cred ca-i mica ). Cel putin Santos din Bucuresti, nu stiu ce motor are in acte (2.5 cred) si el are 4.0 pe E30, dar el nu poarta nimic la el in afara de buletin si permis ))
marius_dhx is offline   Reply With Quote
Old 23-07-12, 16:56   #5
Alex_19Mig

Stage 5

Alex_19Mig's Avatar

Member of:
[Oltcit]

daca tot vrei ceva "cu ceva cai putere " atunci o sa ai nevoie de un motor benzinar.
Cauta topicul lui brosko o sa gasesti acolo mai multe lucrari la partea de motor,frane,suspensie.
Old 11-08-12, 09:54   #6
NTZ03

Stage 5

NTZ03's Avatar

Member of:
[VW]
[BMW]

O idee pentru interior.Este bordul de la VW Polo 6n:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	aere.JPG
Views:	176
Size:	112.4 KB
ID:	2519843   Click image for larger version

Name:	edcdgrtg.JPG
Views:	267
Size:	79.0 KB
ID:	2519844   Click image for larger version

Name:	fergftgrte.JPG
Views:	149
Size:	185.7 KB
ID:	2519845  

Click image for larger version

Name:	fy.JPG
Views:	126
Size:	169.6 KB
ID:	2519846  
NTZ03 is offline   Reply With Quote
Old 23-12-12, 02:59   #7
_Bj_
4Rally

Stage 5

_Bj_'s Avatar

Member of:
[4Rally]

daca n-ai stransi cel putin 3000-4000, nici nu are rost sa incepi.o sa te opresti la jumatea proiectului si o sa-l abandonezi! daca ai o masina de zi cu zi si faci asta doar din hobby...adica sa nu te grabesti sa o termini..e ok.Dar eu unul nu m-as apuca

Bafta
_Bj_ is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -