07-04-12, 22:57
|
|
Stock
|
clapeta
Buna tuturor.De curand mi-am achizitionat un vw passat 1.8t 150cp ,motor AEB,si doresc sa ii fac un tuning stage2.Am vb cu o persoana care lucreaza in domeniu si mi-a spus ca as putea scoate schimband filtrul de aer,evacuarea cap-coada,soft si CLAPETA ELECTRONICA in jur de 280 de cai.Va rog sa imi spuneti daca se poate pune pe motorul meu cu clapeta prin cablu,o clapeta electronica,pt ca fara acea cla[eta electronica numai stage 1 la 200 cai se poate.
va multumesc
|
|
|
09-04-12, 11:52
|
|
Stage 2
|
Re: clapeta
Quote:
Originally Posted by silviukawa
Buna tuturor.De curand mi-am achizitionat un vw passat 1.8t 150cp ,motor AEB,si doresc sa ii fac un tuning stage2.Am vb cu o persoana care lucreaza in domeniu si mi-a spus ca as putea scoate schimband filtrul de aer,evacuarea cap-coada,soft si CLAPETA ELECTRONICA in jur de 280 de cai.Va rog sa imi spuneti daca se poate pune pe motorul meu cu clapeta prin cablu,o clapeta electronica,pt ca fara acea cla[eta electronica numai stage 1 la 200 cai se poate.
va multumesc
|
Salaut silviu, clapeta electronica comunica cu ECU`l masinii si senzorul de la pedala deci ca urmare daca schimbi trebuie sa te gandesti si la pedala cu senzor + programare ECU`lui care trebuie adaptat sincer nu am mai auzit dar nu cred ca este imposibil... 280 nu cred cel mult 230-240 cu stage2... si in plus de ce ti-a spus persoana respectiva iti mai spun eu cate ceva... filtru de aer trebuie sa fie cu perete separator sa nu traga aer cald de langa turbo fara asta faci mai mult rau decat bine in sensul in care 1.8T deja are din fabrica un sistem pt "cold intake", evacuarea cap-coada nu va fi de mult folos daca nu schimbi catalizatorul sau pui unul "high flow" $  , turbo-ul trebuie sa fie intr-o conditie foarte buna daca nu dupa cateva WOT-uri se duce, iti trebuie un intercooler sau un SMIC gras, iti trebuie un kit de tevi silicon pt turbo, iti mai trebuie un diverter valve sa zicem forge007, un soft foarte bun, aste sunt mandatorii si pe langa astea trebuie ai neaparat un boost guage, si eventual sa instalezi un regulator de presiune manuala si eventual o valva n75 racing sau varianta J. nu stiu ce injetoare ai acum dar poate ai nevoie de injectoare mai mari.. dupa ce le ai pe aste toate instalate cum trebuie poti scoate un 230-240 sigur.... dar cu un k03 nu ai sa poti scoate 280 si sa nu uitam ca aici vb de hp si nu de whp.
|
|
|
09-04-12, 12:16
|
|
Stock
|
sal multumesc de sfaturi/
fILTRU De aer exact asa cu perete cum spui u va fi separat de turbo ,si va avea o tzeva prin care va veni aer de afara prin masca fatza.Dupa aceea catalizatorul va fi anulat total,se va face o bucla pt anularea sondei lambda sa nu dea check engine.Am in locul brichetei ceas de boost si ceas de temperatura a uleiului.Sub cotiera am un robinet,ala nu stiu cum functioneaza,dar cand il strang nu se mai aude pasait in masina,creste presiunea de boost pana la 1.1 bar si atunci trebuie sa pun benzina de 100 ,cu asta de 95 la 3000 de ture da in nas direct.intercooleru e schimbat cu unul mai mare la fel si traseul de admisie....CAM ATAT
|
|
|
09-04-12, 13:07
|
|
Stock
|
si bobinele de pe bujii sunt BERU CU semnu de audi si cu inscriptia S4...acuma ori sunt de audi s4 puse pe vw .Stiu ca vw si audi sunt in concernu VAG dar mai stiu ca motoru meu are alt tip de bobine....fara semnu audi s4
|
|
|
09-04-12, 13:13
|
|
Stage 2
|
Quote:
sal multumesc de sfaturi/
fILTRU De aer exact asa cu perete cum spui u va fi separat de turbo ,si va avea o tzeva prin care va veni aer de afara prin masca fatza.Dupa aceea catalizatorul va fi anulat total,se va face o bucla pt anularea sondei lambda sa nu dea check engine.Am in locul brichetei ceas de boost si ceas de temperatura a uleiului.Sub cotiera am un robinet,ala nu stiu cum functioneaza,dar cand il strang nu se mai aude pasait in masina,creste presiunea de boost pana la 1.1 bar si atunci trebuie sa pun benzina de 100 ,cu asta de 95 la 3000 de ture da in nas direct.intercooleru e schimbat cu unul mai mare la fel si traseul de admisie....CAM ATAT
|
Ahh.. credeam ca masina e stock  probabil robinetul este un mbc( manual boost controler) si cel mai sigur e legat in paralel cu n75 si cand il inchizi boostul este controlat doar de n75 si ecu, asa am si eu boost cotroler si l-am limitat la 1.0bar 21-22psi oricum turboul k03 dupa 18 psi nu mai este eficient.. cel mai bine e sa poti sa mentii boost-ul sus la wot ceea ce inseamna aer mai rece (intercoolerul) si tubulatura de silicon, revenind la intrebare incerc sa-mi dau seama ce differenta ar fi cu clapeta electronica sau cu cea manuala deoarece deschiderea clapetei e la fel doar ca cel electronic este controlat de ecu si cel mecanic de pedala. Din moment ce ai stage1 nu stiu cine ti-a facut chip-ul cel mai indicat e sa mergi pe benzina de 98.. tuneri gen REVO cum am si eu iti dau optiunea cu benzina diferita nivele de boost diferite, "da in nas direct" la ce te referi? nu mai trage sau ezita? daca auzi pocnituri alea sunt de la benzina si ai nevoie de 98.
|
|
|
09-04-12, 21:40
|
|
Stock
|
daca stranG din robinet la 3000 nu ma urca in ture,imi da un soc mare,daca tin accelerat primesc mai multe socuri,atunci incep sa desfac robinetu pana merge in WOT.Masina a fost facut in germania,eu sunt al 2 lea proprietar in tara.Fostul proprietar mia spus ca atunci cand strang robinetu sa bag benzina de 100.AZi am bagat 10 l de 95 si dupa aceea 8 de evo de la Mol.Mai mult de 0.7 nu am reusit sa scot si fostu a zis ca urca pana intr-un bar.Normal cu 95 merge pana la 0.5 Sapt asta ma duc si iau un ceas pt robinetu ala sa stiu exact cum sa reglez si o pun pe dyno sa vad.Cred ca turboul e original si nu poate baga asa mult aer,,,habar nam
|
|
|
09-04-12, 21:50
|
|
Stage 2
|
Quote:
daca stranG din robinet la 3000 nu ma urca in ture,imi da un soc mare,daca tin accelerat primesc mai multe socuri,atunci incep sa desfac robinetu pana merge in WOT.Masina a fost facut in germania,eu sunt al 2 lea proprietar in tara.Fostul proprietar mia spus ca atunci cand strang robinetu sa bag benzina de 100.AZi am bagat 10 l de 95 si dupa aceea 8 de evo de la Mol.Mai mult de 0.7 nu am reusit sa scot si fostu a zis ca urca pana intr-un bar.Normal cu 95 merge pana la 0.5 Sapt asta ma duc si iau un ceas pt robinetu ala sa stiu exact cum sa reglez si o pun pe dyno sa vad.Cred ca turboul e original si nu poate baga asa mult aer,,,habar nam
|
De ce te lovesti tu este over-boost, si in mod automat ecu`l reduce din boost.. de aceea nu iti mai urca... primul lucru e sa te uiti daca nu ai vre-o teava crapata de la admisie, si daca ai ceasul pt boost ar fi cel mai bine sa-l reglezi la 0.9 bari 1 bar pt benzina de 98 si 0.7 pt 95.. cand faci overboost masina da in limp mode dar daca ti-e a fost dezactivat nu vei simti nimic dar cel mai bine e sa protejezi turboul de overboost ca nu e sanatos. Si eu cand e foarte cald afara ajung la 24 psi.. adica over boost si l-am limitat la 21-22, nu combina benzina, cand rezervorul este aproape gol.. 2-3 litri ramasi.. baga 20L de 98 fara aditivi.. dupa 5-10 km.. cu robinetul inchis faci un semn sa zicem la ora 12 spre schimbator.. de ex, si incepi si deschizi ushor.. pana ajungi sa faci WOT fara sa dai in overboost putin dar foarte putin mai deschizi sa nu fi la limita (aerul cald va urca presiunea) faci iarasi un semn... si ai max boost pt benzina de 98..
|
|
|
09-04-12, 21:50
|
|
Stock
|
Ideea cu clapeta e cred ca trebuie sa schimb si ecu pt ca al meu nu primeste mai mult de 195 de cai....trebuie verificat si softu existent acum pe ecu,nu vreau sa scot din motor si ultimu cal pt ca nu vreau sa ajung cu pistoanele in brate...
Am scos azi consum mediu de 18 l in orash, m-am jucat prin orash desi e foarte aglomerat dar ma sjuta f mult suspensiile reglabile pe care le am montate...simt masina cum mentine trasa excelent.
|
|
|
09-04-12, 22:00
|
|
Stock
|
Problema este ca nu ma pricep asa bine la termenii de tuning pt masina,asta este prima mea masina cu turbo,inainte am avut un 1.6 aspirat cu GPL  ...D
|
|
|
09-04-12, 22:02
|
|
Stage 2
|
Quote:
Problema este ca nu ma pricep asa bine la termenii de tuning pt masina,asta este prima mea masina cu turbo,inainte am avut un 1.6 aspirat cu GPL  ...D
|
 dont worry, tot de pe un 1.6 DOHC vtech am ajuns si eu la 1.8T  deobicei citesc mult pe forumurile internationale, am vag-com si ma pasioneaza... lucrez si in domeniul acesta dar din pacate pt alte modele de masini. Daca ai orice intrebare iti stau la dispozitie :P
|
|
|
09-04-12, 22:07
|
|
Stock
|
iMI spui te rog ce piese tuning ai si cam la ce banutzi ai ajuns cu ele...
|
|
|
09-04-12, 22:20
|
|
Stage 2
|
hm... cam tot ce am enumerat in primul comment, in afara de evacuare este cea originala care l-am pus inapoi pana nu rezolv cu catalizatorul.. banii... sincer per total cu chip undeva la 700+- inca nu am suspensii dar sunt pe cale sa rezolv ceva bun si reglabil.. motorul meu este APU si este DBW (clapeta electronica) deci ECU` este original si ambreajul tot original.. sincer nu rup masina 1 primul rand este un sedan mare si cam greu deci incerc sa-l tin in limit.. ultima masina un civic ek4 cu care chiar puteai face orice dar din pacate s-a dus asa ca leason learned si cu passatul am grija.
|
|
|
|
|