Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > DACIA > Dacia tuning

Reply

Thread Tools
Old 12-07-09, 22:01   #1
kippy90

Stage 4

kippy90's Avatar

Default Modificare Dacia

Salutare am si eu o intrebare...am o lista de modificari estettice care vreau sa le aduc masinii mele....si nush daca acestea se pot omologa la rar....acestea sunt:
-coborarea suspensiei
-schimbarea jantelor de pe R13 pe R14 sau R15
-eliminarea definitiva a barelor de protectie fata-spate
-eliminarea aerisirilor de pe aripile spate
-eliminarea manerelor usilor....
va multumesc astept raspunsuri
kippy90 is offline   Reply With Quote
Old 12-07-09, 23:09   #2
andi_cimpean

Stage 5

andi_cimpean's Avatar

Member of:
[Moderators]
Default Re: Modificare dacia

din nefericire nu se pot elimina sau schimba toate...

suspensia poti sa o cobori linistit
jantele nu ai cum sa le schimbi...
nici barele nu ai cum sa le dai jos...cel putin nu daca vrei sa treci ITP-ul
aerisirile le poti elimina dar nu este recomandat...
si manerele le poti elimina.
Old 13-07-09, 01:01   #3
RobertRFG
Dacia Driver

Stage 5

RobertRFG's Avatar

Member of:
[DACIA]

Quote:
Originally Posted by andi_cimpean View Post
jantele nu ai cum sa le schimbi...
.
eu zic ca ai cum sa le schimbi dar cei de la RAR nu vor fi chiar incantati
RobertRFG is offline   Reply With Quote
Old 13-07-09, 09:21   #4
kippy90

Stage 4

kippy90's Avatar

da dar sunt unele dacii care am vazut ca au aceste "caracteristici" ca sa zic asa....cea cu eliminarea jantelor si cu aliminarea barelor...modelul care as vrea eu sa il realizez este ceva de genul la fel ca in foto........deci mie unul mi se pare foarte reusit...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	2532593104_8720d00bf5.jpg
Views:	351
Size:	151.4 KB
ID:	1005297  
Old 13-07-09, 10:03   #5
kippy90

Stage 4

kippy90's Avatar

aaa da sau mai era o dacie dar nush sigur daca e virtual tunning sau e reala....dar eu ceva de genu as vrea...astept raspunsuri in vedera omologarii.....se poate pana la urma sau nu ????unele raspunsuri am aflat de la voi dar mai astept pareri
Attached Thumbnails

Name:	obek1182bq.jpg
Views:	288
Size:	57.4 KB
ID:	1005363   Click image for larger version

Name:	9bptpjw5mz.jpg
Views:	320
Size:	31.9 KB
ID:	1005364  
Old 13-07-09, 11:07   #6
andi_cimpean

Stage 5

andi_cimpean's Avatar

Member of:
[Moderators]

Quote:
Originally Posted by RobertRFG View Post
eu zic ca ai cum sa le schimbi dar cei de la RAR nu vor fi chiar incantati
pai nu lua ad literam ceea ce am scris. Bineinteles ca le poate schimba, poate face ce vrea el la masina, dar el a intrebat daca poate circula in legalitate.

Kippy trebuie sa faci diferenta intre a putea sa iti modifici sau a avea voie.

Poti sa iti faci tot ce vrei tu la masina, dar putine lucruri te vor lasa le omologhezi, cum ar fi rotile. Nu te vor lasa sa mergi fara bara de protectie, dar asta nu inseamna ca primul militian care te va opri te va amenda pentru asta, dar niciodata nu poti stii. In rest, usile, aerisirile de pe stalpi si alte mici modificari care tin de ordin estetic si mai putin tehnic, le poti modifica linistit fara a avea grija "inginerilor" ITP-isti.

Last edited by andi_cimpean; 13-07-09 at 11:11.
andi_cimpean is offline   Reply With Quote
Old 13-07-09, 11:16   #7
kippy90

Stage 4

kippy90's Avatar

deci asa cum a zis si el eu as vrea sa fac anumite modificari dar sa pot circula in legalitate....asta e tot .....si mai am mult de munca dar as vrea sa nu fac toate astea si sa nu pot circula cu ea.....asta e tot ce vreau sa stiu ....din lista care am pus-o mai sus ce ce poate omologa.....masina inca nu m-am apucat de ea.....dar as vrea sa o fac cu rabdare si cu timp mult........cateva poze cu masina in stadiul de acum.....o sa pun si poze pe durata schimbarii.....astept raspunsuri cu ce pot sa fac si ce nu adica ce se poate omologa si ce nu .....abia astept sa ma apuc de ea si stiu ce vreau eu sa fac ca este un proiect ambitios dar asa cum am zis cu putina rabdare se poate face.....astept pareri si mai ales pareri despre lista aia care am facut-o eu mai sus cu omologarile....orice parere e bine venita....mersi mult...precizez ca masina e din `80 o batranica.....pe care vreau sa o intineresc un pic...motorul si cutia sunt frantuzesti.....
Attached Thumbnails

Name:	SDC11446.jpg
Views:	131
Size:	882.5 KB
ID:	1005427   Click image for larger version

Name:	SDC11447.jpg
Views:	120
Size:	702.6 KB
ID:	1005428   Click image for larger version

Name:	SDC11449.jpg
Views:	79
Size:	721.0 KB
ID:	1005429  

Name:	SDC11475.JPG
Views:	107
Size:	1.80 MB
ID:	1005430   Click image for larger version

Name:	SDC11472.JPG
Views:	135
Size:	1.77 MB
ID:	1005431   Click image for larger version

Name:	SDC11473.JPG
Views:	360
Size:	1.79 MB
ID:	1005432  

Last edited by kippy90; 13-07-09 at 11:20.
Old 13-07-09, 11:22   #8
andi_cimpean

Stage 5

andi_cimpean's Avatar

Member of:
[Moderators]

destul de interesanta Dacia ta...imi place ca este ordine la motor, nu este el cel mai curat, dar este ordonat...

In primul rand trebuie sa ii stabilesti o identitate la masina..orienteaza-te catre niste bare nichelate, da-i jos mastile de pe stopuri, apuca-te de tinichigerie. Masina ta ar trebui reconditionata in stilul clasic, asa ca faza cu roti nu stiu de care...iti cam pica...vezi niste jante Fergat, Dunlop.
Old 13-07-09, 11:27   #9
kippy90

Stage 4

kippy90's Avatar

poi eu chiar as vrea cv in genul clasic...stil hot rod asa......daca par prea caraghios...as vrea suspensia coborata...niste jante bineinteles.....si pe chestia cu barele nichelare da.....ar arata super....dar inca nu m-am hotarat....inca lucrez la proiect...si la ce vreau de la ea......nu vreau sa o dau chiar daca e din `80 pt ca e cum sa zic eu prima dragoste.....oricum.....cu timpul.....da vopseaua e nashpa pt ca asa e cand te duci la cine ai incredere si isi bate joc de masina....am facut-o la cineva si dupa cv tp sa constat ca a cam inceput sa se matuiasca
as vrea culoarea pe viitor genul albastru logan....poate mai inchis un pic.....pareri......
Old 14-07-09, 14:35   #10
Ja_Rule

Stage 5

Ja_Rule's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Midnight Racers]
[Oltcit]
[DACIA]
[Echipa de sprijin]
[Dacia Rally Team]
[VW]

O diferenta intre daciile din pozele postate de tine si masina ta ar fi ca tu ai stopuri mari, iar din punctul meu de vedere o masina gen 89 WRC cu stopuri mari, n`ar da bine deloc...

"Suntem atât de răi incât ne ardem si intre noi"

Funerare auto (tractari)

0765.324.707 / 0765.948.147
Ja_Rule is offline   Reply With Quote
Old 15-07-09, 10:33   #11
kippy90

Stage 4

kippy90's Avatar

chestia cu stopurile se poate rezolva cu putina ingeniozitate ca sa zic asa.....as putea gasi unele decente si sa dea si bine pe masina......totul se poate daca vrei....pana la urma ma lamureste si pe mine cineva ???? daca se pot omologa chestiile alea care le-am scris mai sus in lista .........
Old 15-07-09, 12:55   #12
andi_cimpean

Stage 5

andi_cimpean's Avatar

Member of:
[Moderators]

pai tu ai citit ce am scris mai sus?

alte jante (cum ar fi alea in 4 prezoane) nu poti omologa, dar asta nu inseamna ca nu iti poti pune, mergi pe riscul tau...
Iar fara bare, nu te vor primi la ITP, acum depinde ce pile ai

celelalte enumerate de tine, nu ii intereseaza pe ei, faci ce consideri tu.
Old 15-07-09, 22:31   #13
kippy90

Stage 4

kippy90's Avatar

de itp nu e problema ca suntem in romania si pana la urma il treci dar ma gandesc ca pe strada militia ce o sa zica???hmmm....cred ca nu prea o sa le convina.....in fine cum a zis si cineva mai sus ma batea gandu la niste bare nichelate si lasata masina mai jos.....si restul ce e de facut dar fara jante.....jantele gasesti misto si in trei prezoane dar sunt foarte scumpe ca m-am interesat....cum ar fii gotti sau delta mics
asatea suint foarte scumpe......bun mersi de informatii...
aaa da si inca cv.....spre exemplu o evacuare din inox sport si un filtru de aer sport trebuiesc omologate???
Old 16-07-09, 00:17   #14
kippy90

Stage 4

kippy90's Avatar

Wink Re: Modificare dacia

si daca tot am deschis discutia de masina mea as mai avea si eu totusi o rugaminte la voi poate niste pareri voi pt ce obtati????stilul retro asa sau tunning ??? eu unul inclin spre stilul retro in exterior dar combinat cu modern in interior.....poate cateva idei sau sfaturi va rog mult ca sunt bine venite...va asigur de asta....ma batea gandu sa schimb si bordul.....poate vreo idee de ce masina sar potriviii????si niste idei pt interior......eu vrroiam sa ii elimin bancheta din spate si sa ii pun in loc decat 2 scaune...iar din fata incepand de sub bord si pana in spate o consola centrala bine lucrata si cu gust.....
astept pareri si poate sugestii.....va multumesc....asa cum am spus si mai sus promit ca atunci cand o sa ma apuc de masina o sa pun poze pe toata durata modificarii....poate cine stie o sa fie de ajutor la cineva
si inca o rugaminte cateva poze daca are cineva cu niste jante care s-ar potrivi....despre tot ce vreo puteti posta si niste poze ca sa cum am zis sunt bine venite....mersi mult de tot

Last edited by kippy90; 16-07-09 at 00:21.
Old 16-07-09, 02:12   #15
cannavaro

Stage 5

cannavaro's Avatar

Member of:
[DACIA]

vino maine la 19:00 in parcare la interex si it aratam noi tot.
cannavaro is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -