am 40 de mii km cu golanul meu , kit exterior pilot , evacuare borla , linie audio de cateva mii , jante AEZ pe 16 . cauciucuri cu garda joasa , folii , DVD , cotiera , lumini ceasuri bord si geamuri alb neon , cip , filtru sport , tot ce se putea face ... acum urmeaza turbina +intercooler racire pe apa ( desi NU E NICI INDICAT NICI PERFORMANTELE NU OR SA FIE WOW ) ... toate astea cu un singur rezultat : DACIA LOGAN ESTE DE KAKAT orice i-ai face .. arata dragutz modificata si dragutz e MULT spus dar orice i-ai face ramane janghina . Dupa ce am bagat bani SERIOSI in ea am realizat ca daca le dadeam foc aveam acelasi rezultat . Acum o sa spuneti de ce nu o vand de ce nu imi iau nu stiu ce .. dreptatea e a voastra dar CINE plm imi da mie banii bagati in ea ?

Cosmin ma stie ca de la ei am inceput si TOT m-a lasat cu curu in balta pentru un kit replica la kitul REI pentru hyunday coupe si pentru o SOLUTIE LA KITUL PILOT de prindere ca sa nu mai stau cu filetante si holshuruburi si sa nu mai caraie la fiecare groapa din toate maruntaiele . NU critic si NU vreau sa par ipocrit impartasesc cui are urechi sa auda si oki sa vada drumul meu de 8 luni si cei 7 mii si ceva minim !!! bagati in logan in afara de pretul de cumparare .. ca un hint : proiectoare de origine montate la reprezentantza si manopera 500 de E , dvd 1700 de E , kit exterior 1 mie si cu evacuare , inka 8 milioane pentru 2 tobite la finalul evacuarii ca MA TURBA DE CAP mai ales pe turatii de cuplu maxim 3900 la viteza de croaziera de 120 de km.h la drum lung , consum MARIT , ETC
Rumegati bine inainte de a va apuca de ea ideea fiind simpla Rezultatul merita banii ? va spune un veteran : NU si spun veteran pentru ca din cate stiu am fost primul golan din constanta tunat la propriu si al 3-lea pe romania in afara de demo-urile baietilor de la pilot & siabul .
Loganul e o mashina pentru varsta a 2a care nu sufera de racing la semafor nu au talpa grea la drum lung si nu ii deranjeaza ca tabla e de kakat , bordul e din plastic ordinar iarna tinand rece si vara MORI DE CALD (noroc cu asha zisul aer conditionat ACELASI dupa SN mult prea mic pentru a face fatza gradelor si aducator de RACEALA puternica ) cum spuneam o varsta a doua obisnuita cu dacia 1300 si 1310 care spun cum am spus si eu trecand dupa o berlina din 93 pe logan WOW . Sa nu mai vorbim de revizii si intretinere care pe mine ma ZAPACESC de bani . Ex : ulei sintetic suta la suta benzina MOLL 98 aditivata sau petrom 99+ => MULTI bani . mai ales ca in urma tuningului rivalizaeaza cu BMW-ul la consum
Manopera la reprezentantza pentru ORICE rupe , piesele sunt super scumpe .. ca exemplul scrumiera .. un obiect mic si de kakat , am zis ca fiind fumator si avand prieteni fumatori am nevoie de cel putin 2 scrumiere pe mashina .. am mai cumparat una .. 1 mil 460 de mii lei vechi a costat toata distractia asta extrema .
Mi s-a spart lupa / gemuletzul de la un proiector .. spre STUPOAREA mea a trebuit sa cumpar UN PROIECTOR CU TOTUL pentru ca dacia este printre PUTINELE mashini la care nu poti schimba lupa ci trebuie sa inlocuiesti proiectorul cu totul !!! adika 3 mil 800 de mii (parca) fara manopera si montare dati .
O aparatoare de noroi .. chestia aia care e sub aripa , la opel ( dau exemple din opel si audi pentru ca mai am in familie un audi a 3 preparat si un opel vectra ) costa 300 de mii iar la logan 7 sau 800 de mii nu retin exact dar ca idee ..
Reviziile .. heh .. pentru un kakat de schimb de ulei .. ce e drept eu folosesc DOAR ulei sintetic suta la suta pentru ca am un stil de condus mai agresiv cu turatii maxime , filtru de aer , placutze de frana , stergatoare si bujii .. costa ENORM in jur de 8 9 milioane cu aproximatie ca nu am stat sa memorez exact ceea ce vreau sa spun este doar ca te cam face la buzunar .
Pot sa continui cu exemple de genul la nesfarsit , ideea de baza ramane insa the same .. ori o lasi cum o cumperi ori mai bine iti dai cateva palme inainte sa te apuci sa bagi bani in ea .. DEGEABA ii bagi si vorbind strict din punctul de vedere al unui "utilizator" de tuning si aici il rog pe cosmin sa nu se supere pe mine .. kitul pilot in afara de aspect nu m-a incantat prea mult .. dimpotriva ulterior am avut momente in care m-am ofticat ca l-am pus .. sa va zic de ce
Aerodinamica : Zero sa nu fiu magar aproape zero , la viteze maricele simti
practic cum freci aerul nu stiu cum sa va explic exact dar se simte aiurea .
Proiectoarele .. mai exact spatiul rezervat pentru proiectoare e super aiurea calculat si pus .. finisarea e nula .. orice retush ulterior fiind cam imposibil de facut ... si pozitia proiectoarelor le fac in ciuda faptului ca dai o groaza de bani daca nu le ai pe varianta din fabrica .. NULE . Adica .. NU SE SESIZEAZA diferentza intre a le avea sau a nu le avea . am avut proiectoarele montate pe bara originala dacia , frate mergeam daca vroiam la drum noaptea doar cu proiectoarele si pozitiile si eram SHEF .. dupa montare pe bara de la kit POZITIA E TOTAL AIUREA si chinuri sa intre ca in stanga e spatiul de manevra super aiurea drepta fiind o idee mai largutz .. cum spuneam sunt NULE bat aiurea si super degeaba avand DOAR rol de design
Sistemul de prindere NU ESTE LA FEL cu cel original Dacia desi am trait cu impresia din ce auzisem ca ar fi la fel .. NU este pe fatza nu stiu ca nu am dat-o jos dar pe bara spate ESTE DIFERIT am dat-o jos de o mie de ori pentru ca se lasase vizibil imbinarea fiind cam aiurea si spatiul marindu-se pe zi ce trecea suportii originali NEFIIND RUPTI .. am ajuns la solutia disperata sa gauresc tabla de la portbagaj mai exact de sub portbagaj ca sa introduc 2 autofiletante sa tina fixa si putin mai sus portiunea de la bara sa nu se mai lase .. sub aripa nu e bine spus ma rog unde pomeneam mai devreme de
aparatoarea de noroi kitul fiind mai lung decat bara normala se vede aiurea si prinderea barelor fatza si spate in acea aparatoare facandu-se mai mult de forma nu e cum trebuie .
De la basul care duduie prin mashina zdrangane ca toti dracii si tabla proasta cum am spus deja a mashinii DAR si TOT KITUL EXTERIOR in afara de praguri ca alea sunt lipite .. de iti vine sa iti dai pumni ca ai dat atatia bani pe muzica super tare
pragurile sunt incomode pentru orice ai face ulterior la mashina .. pana sau orice altceva .. TOTUL care ar avea legatura cu ce e dedesubt facandu-se fara risk pe rampa de directie sau pe rampa speciala cu nuj ce la piciorushe si am murit cand a trebuit curatzat lacul de la vopsea si aplikat mastic pentru lipire .. precum si chestia ca pentru skimbare nu le scoti intregi .. deci daca iti pui alt kit si SPER ca urmatorul pe care am sa il montez pe golan sa aiba pragurile MONTATE si nu APLICATE pe mashina ( ca si eleronul) .. nu le scoti intregi trebuiesc RUPTe deci nu poti sa le vinzi sa iti mai recuperezi bani
Evacuarea respectiv tobele ( aici am o mica parte de vina pentru ca am ales finalurile de tobe putin cam maricele ) DAR am observat ca si la kitul racing , de curand un prieten si-a pus pe al lui cu un capat mai mic si mai subtirel ca ale mele la fel se atinge de partea de sus si in parti de bara ... ceea ce evident arata ca NU s-a calculat dilatarea tobelor datorita circulatiei noxelor si spatiul rezervat lor e mult prea mic .
Trecem mai departe : sudura de la evacuare .. mai ales la imbinarea tzevii cu tobele a facut pori
ORICE vopsea ( am revopsit kitul datorita gropilor luate din cauza okilor mei de cartitza , a materialului , sau a altor chestii de o mie de ori si COSTA !! ) nu prinde cum trebuie pe fibra .. adica de prins prinde se vede frumos DAR sare in timp ( poate e normal eu ma limitez la a spune EXACT prin ce am trecut )
In cuvinte simple si inca odata cosmin te super ador ca om esti super si esti SUPER TARE ca afacerist dovada fiind cate am luat si de cate ori am venit la voi

dar frate kitul e departe de a fi ceea ce ar trebui .. ma rog nu stiu daca exista in .ro cineva care atunci cand pune mana sa lucreze sticla sa stie ce face adika sa masoare sa testeze aerodinamica modul in care mashina trece aerul .. nu e destul de agresiv si pastreaza PREA mult aspectul original mai mult de jumatate .. iar despre eleron ca despre asta era topicul ce sa mai spun .. imi stii parerea de cand era inca proiect si l-am vazut .. golanului ii sta bine cu eleron ZEUS oricine are un pc la indemana si un program de grafica poate face experientza .
In concluzie si asta e valabil pentru orice tunning in afara de tuningul marcilor CONSACRATE gen bmw audi opel pentru care exista tone de firme super tari cu ani de experientza , reprezinta la noi o carutza de bani si la dracu eu chiar nu m-am uitat la bani cand a fost vorba de mashina ca la 15 mii cat mi-a mancat golanashul imi lucram un super treiar 2002 2003 de pika lumea ... dar rezultatele au fost departe de asteptari .. acum na ce sa zic poate eu am exagerat in ce imi doream sa iasa .. dar .. ma rog
INCA ODATA NU VREAU SA SE SUPERE NIMENI dar cred ca totusi la cati bani am bagat in ea am dreptul ca si "pilot" de golan ca si cumparator sa critic sau sa laud firmele cu care am lucrat , produsele folosite , sa comunic parerile si impresiile si sa imi spun direct fara ocolishuri tampeniile .
Ar mai fi o tona de chestii de spus dar ma dor degetele si ma asteapta o pasarica calda sa "bag" niste tuning si in ea

Deci mai gandi-ti-va inainte .. dacia nu o sa fie NICIODATA si aici ma refer la golan o mashina tare sau misto o sa fie un kitch puturos ( a 2a si a 3a sunt singurele vitzele in care simti ca mashina are intradevar suflu .. ) si NERENTABIL din orice punct de vedere ai privi-o .
si un scurt listing de solutii :
Daca ai facut prostia sa o cumperi las-o asha .. vinde-o sau multumeste-te sa injuri ca mine prostia din cap