Am si am avut Alfa romeo 166
Prima a fost fabricata in 1999, 2.5 V6 180 cp timp de 2 ani - Fara probleme majore
- cutie automata sporttronic 4 viteze
- consum in oras ziua 16-17l (cine da un consum mai mic in bucuresti minte)
- costuri intretinere 250$ la 10 000km
(am acelasi mecanic de 10 ani este un mare avantaj !!! cand este vorba de alfa 166)
PROBLEME pe care le-am avut cu ea:
- sensibila la articulatii pe spate (in special cele doua bucse de la bara stabilizatoare)
- amortizoare spate
- catalizator infundat la 40 000Km (nu i-am mai pus - dar erori in sonda lambda 2 nu sunt grave)
- jante aliaj fata sparte (drumurile din bucuresti nu suporta 17" pe talon de 40) de evitat aceasta combinatie
Apoi a urmat Masina care m-a dus la extaz !!!
Alfa Romeo (2002) 166 3.2 V6 240 cp, cutie sporttronic dar cu 6 viteze
- bixenon
- masaj lombar
si multe altele... chiar multe
Alfa Romeo 166 3.2 V6 dupa parerea mea este o masina cu stil in care traiesti senzatii de neimaginat, nu vreau sa vorbesc despre minusuri (putine dupa parerea mea), ci despre cum ma simt in ea oriunde ma aflu; are un sunet grav de motor mare si nervos (accentuat de lipsa katalizatorului pe care l-am scos, respira mai bine dar are aceleasi erori de sonda lambda 2); cutia de viteze foarte rapida in modul sport, schimba vitezele la 7000 de rotatii adica la rosu, in mod normal cind apesi acceleratia are un raspuns intarziat de 1 secunda (cam mult fata de alte marci) foarte neplacut la depasiri in scurt (dupa ce m-am obisnuit treceam pe modul sport cand depasam, este senzationala, se aude un muget si te lipeste de scaun efectiv), pe autostrada este in elementul ei se simte si la consum (240km/h-18l/100km) de specificat: in bucuresti am avut si 22 chiar 24L/100km... dar nu aste este important pentru mine, (daca am vrut consum mic mi-am luat un focus tdci)... nu mai lungesc acest post
Cine vrea o Alfa Romeo trebuie sa fie un pasionat de masini altfel o sa aiba numai probleme cu ea, este o masina pretentioasa dar cu stil, in Alfa simt ca fac parte din masina, este ca o completare am mea...
PS...
Urmeaza o Alfa 166 2.4_20v 175 cp (sunt curios ce poate un Diesel de la Alfa)
poate o Alfa 159 sau 169 (cand o sa apara !!!???)