am si io o intrebare,daca iti pui genti mai mari decat cele originale viteza pe care o arata vitezometrul in bord ii mai mare decat in realitate sau mai mica?
Pai daca roata(nu doar jantele) este mai mare atunci iti va arata mai putin din cate stiu eu.Oricum nu e recomandat sa-ti pui roti mai mari pt ca f*** si ambreaj si cutie si motor in timp si nici nu-ti fuge la fel.Dak vrei jante mai mari cauta sa compensezi cu balonul cauciucului mai mic.De ex eu in talon am 195/65/15 si am pus 225fata/235spate/45/17 si sunt cam la fel de mari desi cred ca 40 era mai potrivit.
Member of: [Moderators] [AfterDark Racing] [DAEWOO] [FORD] [BMW]
Re: Seat Leon
daca ai in talon 195 si tu ai pus 235 nu ai facut nici o treaba buna, atunci masina CHIAR trage mai greu. eu in locul tau daca vroiam stabilitate i-as fi pus un 205 latime, dar nu mai mult. Legat de 40 si 45 de care vorbesti reprezinta inaltime in procente din suprafata de rulare, in cazul tau pentru fata ai 45% din 225mm balonul.
Am intrat pe niste site-uri unde mi calculeaza perimetrul rotii in functie de aceste dimenisuni si am vazut ca 195/65/15 echivaleaza perfect pana la ultimul mm cu 225/45/17 adica rotile mele de tractiune.cele de pe spate sunt mai mari un pic dar nu conteaza prea mult nefiind de tractiune.
probabil de siteul ala calculeaza ceva de genul Difference in Diameter si face ce ti-am zis eu iti calculeaza in procente inaltimea din latimea pneului si adauga raza, dar eu m-am referint la suprafata de rulare, adik latimea pneului, daca al tau avea 195 acum are 225 inseamna ca e cu 3cm mai lat, asta se simte in puterea de tractiune si coeficientul aerodinamic.
ai dreptate, aspectul este substantial imbunatatit insa performantele au de suferit si uzura creste .... este un pretz pe care esti dispus sa il platesti .
Am reusit in sfarsit sa dau pozele jos din telefon.Imi cer scuze de calitatea lor
Pozele sunt facute de aproximativ o luna.Intre timp au mai aparut niste croame prin interior si alta antena.Momentan rotile sunt depozitate si am pe pe cele pe 15.Planuri de viitor: spoilere pe care deja le am MS Design, pleoape, anvelope in V, grila fata,toba finala sau macar tipsuri, un tub si bineinteles o remapare.