Ca o paranteza exista autoturisme din fabrica cu xenon si geam clar, am mers cu o astfel de masina si vreau sa spun ca luminau foarte bine, avea becuri de 4300, lumina era alba, fara pic de nuanta de albastru, dar era instalatie originala.
Referitor la becuri, toate au o viata scurta de functionare datorata principiului cu 30%, 50% sau 80% mai multa lumina decat un bec cu halogen normal.
Filamentul este putin fortat tocmai pentru a lumina ceva mai puternic decat un bec normal.
Din experienta am avut Osram AllSeason pe fosta masina (Cielo) pe faruri si proiectoare, luminau excelent pe ploaie si ceata, au tinut peste 1 an si cu ele am vandut masina.
Pe masina actuale am pus Osram Silverstar, cica cu 50% mai multa lumina si mai alba, aici au dreptate lumina era ceva mai alba si parca lumina ceva mai tare dar primul a tinut 4 luni iar al doilea 6 luni pe faza scurta H7, pe lunga le am si acum dupa 2 ani dar la cat folosesc faza lunga cred ca vor mai tine inca pe atat.
Acum au aparut
Bosch Xenon Silver care un set de H7 la Bosch Car Service are un pret de pana in 100 ron (oferta).
Cei care le au pe masina se declara multumiti de lumina acestora dar ramane cealalta intrebare, cat tin aceste becuri ?