Go Back   Forum 4Tuning > Comunitati 4tuning locale > Comunitati locale si internationale 4Tuning > Ploiesti

Reply

Thread Tools
Old 25-12-09, 15:42   #1
mizuno

Stage 5

mizuno's Avatar

Member of:
[RENAULT]
Default xenon sau blue/extreme vision?

vreau si eu o parere...xenon anonim, blue/extreme vision de la philips sau nightbraker de la osram?
mizuno is offline   Reply With Quote
Old 25-12-09, 18:10   #2
Skma

Stage 5

Skma's Avatar

Member of:
[Opel]
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: xenon sau blue/extreme vision?

asta e o intrebare la care exista un singur raspuns nu poti compara nici un kit cat de praf ar de fi xenon cu ce ai mai enumerat tu acolo...
Old 25-12-09, 20:01   #3
sandor406
Dacia Driver

Stage 5

sandor406's Avatar

Member of:
[DACIA]

xenon ii una si halogene normale alta treaba! poti sa pui orice fel de marca de bec ca tot xenonul ii tata lor!
sandor406 is offline   Reply With Quote
Old 26-12-09, 10:31   #4
ALEX_BZN

Stage 5

ALEX_BZN's Avatar

Member of:
[DAEWOO]
[VW]

setu de becuri PHILIPS dala blue vision sau 50%more light sau ce mai vrei sa ii iei tu costa in jur de 1,5 mil lei pt masinile care au faza scurta separata de lunga....si mai bine mai pui 2 mil si iti iei xenoane....si crede-ma ca e diferenta mare..iti zic de la mine din propria experianta..am incercat tot ce insemna cool blue,blue vision si altele dar degeaba.....apoi am luat xenon h4 pt masina mea de la skma de 6000k si crede-ma ca am fost multumit....se vede diferenta mare...dai un ban dar stai in fata.
ALEX_BZN is offline   Reply With Quote
Old 27-12-09, 10:09   #5
mizuno

Stage 5

mizuno's Avatar

Member of:
[RENAULT]

si acum 6000k sau 8000k?
mizuno is offline   Reply With Quote
Old 27-12-09, 10:47   #6
RideTheRiddle

Stage 5

RideTheRiddle's Avatar

Member of:
[VW]

eu am 6000k si sunt extrem de multumit de el. stiam ca, ce depaseste e deranjeant pentru ceilalti din trafic
RideTheRiddle is offline   Reply With Quote
Old 27-12-09, 11:15   #7
ALEX_BZN

Stage 5

ALEX_BZN's Avatar

Member of:
[DAEWOO]
[VW]

nu e vb de deranjant pe altii e vb ca daca are K-ul prea mare nu mai iti este folositor pe ceata si pe ploaie...cel mai indicat e 5000 dar si 6000 e un compromis bun.deja peste cred ca e exagerat..sfartul meu ia 5000 sau 6000...si daca vrei sa vezi bine pe ceata ia 4300k.
Old 27-12-09, 12:09   #8
RideTheRiddle

Stage 5

RideTheRiddle's Avatar

Member of:
[VW]

Quote:
Originally Posted by ALEX_BZN View Post
nu e vb de deranjant pe altii e vb ca daca are K-ul prea mare nu mai iti este folositor pe ceata si pe ploaie...cel mai indicat e 5000 dar si 6000 e un compromis bun.deja peste cred ca e exagerat..sfartul meu ia 5000 sau 6000...si daca vrei sa vezi bine pe ceata ia 4300k.
da intradevar, 4300 sunt cele mai bune, vezi bine pe orice vreme. 8000k are lumina albastra, iar ochiul uman percepe mai slaba lumina albastra, alea sunt decat de design si orbit pe altii
Old 27-12-09, 14:51   #9
julaikos
Oltcit Driver

Stage 5

julaikos's Avatar

Member of:
[Oltcit]
[4Rally]

eu am 6000 si atata timp cat e uscat pe jos vad perfect,cand e ud asfaltul se vede mai prost decat cu halogen
mai e si o chestie,xenonul daca il iei de 35w consuma mai putin decat orice becuri cu halogen de faruri

Turbos make torque and torque makes fun!
julaikos is offline   Reply With Quote
Old 27-12-09, 21:12   #10
Skma

Stage 5

Skma's Avatar

Member of:
[Opel]
[PARTICIPANT CURSE]

aici va contrazic un pic...xenonul de 6000 bate foarte bine si pe ploaie sau ceata insa cu lupe .Lupa imparte lumina in 3 fascicule...6000 pe far normal bate o idee mai slab datorita dispersiei luminii neuniforme insa eu zic ca fata de halogen este diferenta enorma

Mizuno cum am vb cred ca sapt asta te rezolv
Skma is offline   Reply With Quote
Old 27-12-09, 21:27   #11
julaikos
Oltcit Driver

Stage 5

julaikos's Avatar

Member of:
[Oltcit]
[4Rally]

skama nu te contrazic,este bun,dar am doua masini,pe una am xenon pe una am halogen(evident oltcituri amandoua) si m-au prins ceva ploi,iar in asta cu xenon am avut momente in care nu vedeam mare lucru,dar in 95% din cazuri ai lumina mai buna
p.s. asa-i la mine din cauza geamului cu striatii pierd putin din intensitate,fara de un far cu lupa si geam clar...
dar nu-i nimic,imi pun eu lupe >
Old 27-12-09, 22:27   #12
basti77

Stage 4

Member of:
[PEUGEOT]

Ca o paranteza exista autoturisme din fabrica cu xenon si geam clar, am mers cu o astfel de masina si vreau sa spun ca luminau foarte bine, avea becuri de 4300, lumina era alba, fara pic de nuanta de albastru, dar era instalatie originala.

Referitor la becuri, toate au o viata scurta de functionare datorata principiului cu 30%, 50% sau 80% mai multa lumina decat un bec cu halogen normal.

Filamentul este putin fortat tocmai pentru a lumina ceva mai puternic decat un bec normal.

Din experienta am avut Osram AllSeason pe fosta masina (Cielo) pe faruri si proiectoare, luminau excelent pe ploaie si ceata, au tinut peste 1 an si cu ele am vandut masina.

Pe masina actuale am pus Osram Silverstar, cica cu 50% mai multa lumina si mai alba, aici au dreptate lumina era ceva mai alba si parca lumina ceva mai tare dar primul a tinut 4 luni iar al doilea 6 luni pe faza scurta H7, pe lunga le am si acum dupa 2 ani dar la cat folosesc faza lunga cred ca vor mai tine inca pe atat.

Acum au aparut Bosch Xenon Silver care un set de H7 la Bosch Car Service are un pret de pana in 100 ron (oferta).

Cei care le au pe masina se declara multumiti de lumina acestora dar ramane cealalta intrebare, cat tin aceste becuri ?
basti77 is offline   Reply With Quote
Old 27-12-09, 22:57   #13
ALEX_BZN

Stage 5

ALEX_BZN's Avatar

Member of:
[DAEWOO]
[VW]

oricum xenonu e xenon oricine ar zice....pana sa imi pun xenon am incercat si cool blue si blue vision si 50%more light si altele dar degeaba.de cand mi-am pus xenon s-a schimbat treaba.....am zis si mai sus si ma repet..nu va luati xenon care depaseste 6000k.....in rest ce sa zic e oki....eu unu am fost multumit...si decat sa luati de pe net cu o suma infima de bani mai ieftina mai bine va vedeti de treaba findca cati bani o sa dati pe curier sa trimiti ce se arde inapoi si sa va dea de la garantie altu mai bine va bagati un bat in c...r....asa ca luati de la cineva din ploiesti....si este mult mai usor.
Old 28-12-09, 00:11   #14
barladi

Stage 5

barladi's Avatar

Member of:
[AUDI]

4300 K mi se pare ca da in galben. Cea mai alba lumina o consider de 5000 K(cum am si eu ) si cu cat cresc K-urile, lumina se albastreste. Si ca sa fie treaba treaba, pune-ti de 55 W......sa vezi atunci lumina - dar sa ai neaparat faruri cu lupa ca altfel iti iei mai mult injuraturi decat satisfactii
barladi is offline   Reply With Quote
Old 28-12-09, 00:17   #15
julaikos
Oltcit Driver

Stage 5

julaikos's Avatar

Member of:
[Oltcit]
[4Rally]

4300 parca e verde
iar albul alb asa e intre 5 si 6000 dar depinde de firma care le produce,ca eu am 6000 si e albastruie,dar am un bec de rezerva,tot 6000 dar e alba lumina care o da el
Reply

- Copyright 2025 4Tuning -