View Single Post
Old 19-02-09, 15:58  
Korne

Stage 5

Korne's Avatar

Member of:
[VW]
Default Re: Ford Focus ST Vs. VW Golf GTI

Quote:
Originally Posted by dal3x View Post
Motorul de pe Focus ST a fost testat de oficialii FORD prin mentinerea acestuia la o turatie constanta de 5000(sau 5500) rpm timp de 2 saptamani ! A trecut testul cu brio, fara nici o defectiune (era echivalentul la aprox 250.000 km). Dupa acest test daca nu ma insel motorul a fost declarat cel mai fiabil motor...etc...(repet, daca nu ma insel).
TFSI e si el un motor de top ! nu stiu sa fii trecut sau macar supus la un astfel de test, dar parerea mea e ca e foarte greu sa spui care din ele e mai bun. Amandoua sunt motoare cu un potential foarte ridicat. Livreaza o forta foarte mare, amandoua sunt capabile sa treaca de bariera 100cp/1 litru .
Personal am testat puterea unui ST vs un GTI si un TT(motor 2.0). Pe amandoi i-am intrecut. Adevarat, nu la o diferenta astronomica, dar i-am intrecut !
Asta avand in vedere aerodinamicitatea mult mai buna a TT-ului in comparatie cu ST-ul !
Atat am avut de spus, si repet e parerea mea, incercand sa fiu cat mai obiectiv !
Noroc

nu compara mentinerea motorului la o anumita turatie cu munca lui de zi cu zi. gandes-te ca 1 la mana nu era in sarcina(ce conteaza extrem), si doi la mana gandeste-te ca totusi ford a facut testul...
si mie imi place f mult ST, cel mai bun prieten al meu conduce ST si sunt foarte incantat, doar ca nu prea are relevanta testul acela...
Korne is offline   Reply With Quote