![]() |
Probleme la racire E34
Salut.... am un E34 din 1988 2.500cm M20 12V. Acum vreo 2 luni mi s-a spart un furtun la radiator si mi-a curs toata apa din motor.. Am luat vasc, pompa de apa,termostat si le-am pus pe masina....mi-a mers vre-o luna de zile si apoi iar a inceput sa imi fiarba iar apa in radiator.
Am zis ca e tot de la vasc si am luat altul de pe alta masina abia adusa de afara si l-am montat si tot fierbea....X(.....Am schimbat garnitura de chiuloasa, am zis ca e arsa si dupa ce am montat toate celelalte si i-am bagat apa sa ii fac aerisirea tot fierbe. Credeti-ma ca nu mai stiu ce sa ii mai fac!!!!(cineva mi-a zis ca s-ar putea sa fie chiuloasa sparta:sad:nu se vede) Am bagat in 2 luni vreo 800E in ea si tot nu ii dau de cap.Ma gandeam sa ma duc sa ii fac o diagnosticare la un service sa imi spuna cu adevarat ce are de nu isi face circuitul de racire bine......Cateva sfaturi mi-ar fi de folos.Multumesc! |
Re: Probleme la racire E34
Ma poate ajuta cineva ????
|
din cate imi aduc aminte la unele modele bmw e o smecherie la aerisire la instalatia de apa, in sensul ca nu se aeriseste, nu mai stiu exact.....du-te la cineva care se pricepe
|
Am rezolvat-o .....era vascul varza si l-am blocat...acum nu mai fierbe
|
rog un moderator sa inchida thread-ul ....
|
salut, poti fi amabil sa-mi spui si mie ce e ala vasc. nu am probleme de genul dar nu se stie. merci.
|
vascul este bagat in fulie(elicea din plastic care se invarte in fata radiatorului si e prinsa de pompa de apa), ala daca nu lucreaza sau e stricat nu iti raceste apa din radiator si iti fierbe.....
|
salut, asta stiam, doar ca nu am inteles prescurtare. oricum merci.
|
nici o problema, poate ii va fi de folos vre-unui user ....
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Vasc este prescurtarea de la Vasco-Cuplaj... Exista doua terminologii pt 2 chestii diferite ce fac acelasi lucru. Vasco-cuplaj si Termo-cuplaj sau precurtat Cupla... Deci avem Vasco si Cupla... :)
Vasco-cuplajul este partea metalica din poza de mai jos pe care vine elicea de plastic... Vascul este plin in interior cu un lichid care in timpul functionarii motorului de la caldura se dilata rezultand o " Elice mai tare "... Deci cand motorul e rece vascul ala il invarti cu mana iar cand se incalzeste se invarte mai greu... Deci cand e motorul rece invarti elicea cu 2 degete... Cei " mai priceputi " pot opri un vasc cu mana si in timpul functionarii motorului sa vada cat de rezistent e vascul deci daca e bun sau nu DAR NU TE SFATUIESC PT. CA DACA NU STII CUM SA-L PRINZI DIN MERS POATE SA TE RANEASCA... Daca iti fierbe motorul nu e vascul singura cauza... Poti sa ai probleme cu pompa de apa, termostatul, vascul , aerisirea incorecta sau sa ai garnitura de chiulasa arsa. Ultima cauza si cea mai grava este sa ai chiulasa fisurata . ( astea in conditiile in care nu pierzi apa din circuitul de racire ) |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 10:09. |
- Copyright 2026 4Tuning