Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Discutii generale moto (https://forum.4tuning.ro/571-discutii-generale-moto.html)
-   -   Norton M28 by Arron Rogers (https://forum.4tuning.ro/571-discutii-generale-moto/83302-norton-m28-by-arron-rogers.html)

Pilu 04-07-08 12:43

Norton M28 by Arron Rogers

10 Attachment(s)
Arron Rogers, absolvent al Universitati Coventry Vechicle Design, sustine ca solutia pentru crearea unei motociclete super usoara si super performanta este simplificarea acesteia.

In consecinta, primul pas pe care il face, este acela de a renunta la elementele mecanice aflate pe caroserie. Al doilea pas il constituie realizarea sasiului si a cat mai multor piese din carbon. Daca toate ies cum trebuie conceptul ar cantari undeva in jur de 110kg.

Motorul folosit este un Norton de 499cc cu un singur cilindru, functionand pe bio-etanol, bazat pe tehnologia "desmodromic valve" brevetata de Norton in 1924 si ar avea o putere estimata de 70 cp.

Suspensia este probabil cea mai inovatoare parte a lui M28.
In timp ce suspensia fata poate fi considerata una obisnuita pentru un concept moto, pe spate gasim suspensia Virtual Pivot Poin (vPP) , inspirata din bicicletele “montain bikes”, un proiect absolut nou. Sistemul este gandit astfel incat suspensiile sa actioneze independent, in functie de tipul si inclinatia terenului.

O alta parte interesanta a proiectului este lipsa unui rezervor de combustibil traditional, rezervorul fiind pozitionat sub sa in cadrul de carbon pentru o distributie cat mai buna a greutatii.

Lipsa rezervorului clasic aduce un impact vizual deosebit, toate partile motorului fiind vizibile chiar si in timpul mersului.

norbi_bidi 04-07-08 12:58

Re: Norton M28 by Arron Rogers

mi se pare ca e cam "urata".... toate modelele astea noi de motocliclete nu se compara cu cele din 2002-2006 asta deja e exagerat de schimbat, nu imi place deloc

Stressjr_Speeddemon 04-07-08 13:12

ce trist ar fi sa am shi eu asa ceva nt nt nt :)) decat deloc ??merere:)

RUDY20140TDI 04-07-08 13:48

Eu cred ca este o motocicleta care va fi destinata mai mult pentru curse .

MSPK 04-07-08 13:53

it's a race winer exceptional si la cat de usoara e e si foarte manevrabila si 70 de cai nu e mult tinand cont ca hayabusa turbo trece de 300 de cai ...
eu pe asta m ai urca

Sor3L 04-07-08 14:22

Norton M28 by Arron Rogers

Ceva frumos :-)

steffan 04-07-08 14:26

totusi are ea 70 cp, dar si doar 110 kg :) e bine

norbi_bidi 04-07-08 14:56

nush ce va poate place la "motocicleta" asta... chiar e "urata"... asa cred si eu ca numa pt curse e facut.... deci parerea mea e: asta nu este motocicleta!

83 kys 04-07-08 15:01

nu prea e cine stie ce

strik3ru 04-07-08 16:29

mie chiar mi se pare OK motocicleta. SI normal ca modelul de serie nu va arata asa, deoarece nu cred ca isi permit sa iroseasca spatiu unde ar putea incapea un rezervor

Vely 04-07-08 17:35

Cand v-ati gandit la o motocicleta si i-ati zis pur si simplu "motor" nu v-a trecut prin cap asa ceva, adica un motor aproape in adevaratul sens al cuvantului! Ce mai vreti piele si aer conditionat?! ;)

Vely 04-07-08 17:39

Quote:

Originally Posted by strik3ru (Post 1629255)
mie chiar mi se pare OK motocicleta. SI normal ca modelul de serie nu va arata asa, deoarece nu cred ca isi permit sa iroseasca spatiu unde ar putea incapea un rezervor

Tocmai scrie ca partea intersanta a proiectului e lipsa rezervorului amplasat traditional, de ce ai vrea sa iesi cu ea pe strada si sa nu faci impresie?
Multe motociclete in ziua de azi incep sa renunte la amplasarea rezervorului pe cadru, in favoarea unuia montat cat mai jos pt o imbunatatire a distributiei maselor, locul lui fiin luat de un air-box pt admisie!

sir_sanjei 04-07-08 21:04

e destul de reusita motocicleta dar nu scrie nici unde ca ar fi destinata curselor sau productiei de serie, nu miar fi rusine sa fiu vazut cu asa ceva.

Radoo_84 04-07-08 21:33

mie chiar imi plac astea mai noi, mi se par mai brutale

DiavoLLo 05-07-08 00:49

e faina rau....

All times are GMT +2. The time now is 12:41.

- Copyright 2026 4Tuning