![]() |
Documentație oltcit!
Pt cei pasionati am deschis acest mic topic. Sper sa mai ma "ajutati" si voi cu niste pagini ca acestea. sper ca am deschis unde trebuie , ca daca am gresit iar ... chiar nu mai fac topic si va "stresez" altundeva.
cum bag imaginile? |
Re: Ce am gasit intrun almanah Tehnium din 1990
Jos unde scrii mesajul dai "Go Advanced" dupa dai in jos si apare "Manage Attachments".... "Browse" cauti imaginea/imaginile(clipuri ,etc...) si dai "Upload"
|
8 Attachment(s)
iata imaginile(ms mult manu), imaginea este atasata de tata cu oltcitul verde ca io l-am desenat pe ala de dinainte:twisted::arrow:
|
fain ce ai postat tu aici, n-am apucat sa citesc tot, da e interesant, punem la documentatie:)
|
Am citit tot si sincer am gasit raspunsuri la multe probleme care ma "rodeau". Multumesc mult :D
PS: Detii personal almanaul respectiv? |
super meserie nea asta de ascris astea.. ce ai postat tu cred ce e mina de aur pt unii. foarte frumos
|
Quote:
|
re: Documentație oltcit!
daca mai am mai pune, adun documentatie OLTCIT de ceva vreme
|
Da, detin personal almanahul. Ma bucur extrem de mult ca v-au fost de folos. N-am vrut sa las pe alta data scanurile ca uitam sa le pun.
|
Desi nu am olcit tot respectu pentru voi si am citit si eu in mare . Am o singura obiectie, "Frana si ambreajul se apasa simultan". Nu pot sa fiu de acord cu asa ceva. Se apasa frana si apoi ambreajul pentru a fi ajutat si de frana de motor, cand ai lasat ambreajul jos masina curge. Nu stiu daca am dreptate dar mie asa mi se pare logic. Ceva obiectii ?
|
oltcitul se conduce la fel ca orice alta masina :d ca doar nu e avion dracu :|
|
strik3ru e perfect corect ce zici tu
|
strikeru: Ai si tu dreptate.
Dar, cum privesc eu, de fapt cum vad eu problema: Apasand frana si nedecupland cutia de viteze (adica nu apesi ambreiajul), frana de motor devine mai mare (cu cat apesi mai tare pedala, cu atat mai mare), iar angrenajul ambielaj (arbore) / cutie de viteze devine mai solicitat (sub stres). Probabil producatorul nu a vazut cu 'ochi buni' chestia asta cu frana de motor amplificata.... Acuma pe cealalta parte...cu cat poate influenta chestia asta negativ? Habar nu am. Eu personal nu calc ambreiajul cand franez, decat atunci cand motorul e gata sa moara (sub 1000rpm), dar la mine buba e ca eu franez cu stangul:) Misto almanahul:) Sa ai grija de el! |
Am ceva carti in biblioteca cu si despre Oltcit,o sa scanez si le postez;)
|
eu va multumesc . ramane restu sa va multumeaca pt efort.
|
| All times are GMT +2. The time now is 01:50. |
- Copyright 2026 4Tuning