![]() |
seat ibiza 1.0L mai multi cai
buna seara .. va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva sfaturi daca puteti . am un seat ibiza din 99 si are un motor de 1.0 si are 50 de cp . din cite cunostinte aveti credeti ca as putea sa ajung cu motoru la 70 -80 de cp :) sau vreau prea multe de la un motor de 1.0. mi-a sugerat cineva tot aici pe acest forum sa pun un turbo+compresor dar nu risc sa sparg motoru ??? va multumesc
|
Re: seat ibiza 1.0L mai multi cai
vinde-o si ia alta.
|
masina nu as vrea sa o vand pt ca imi este drag de ea si imi place cum merge
|
nu trage motoru care ar fi cauzele .??
am un seat ibiza din 99 si are un motor de 1.0 .. si problema e ca motoru are momente cind nu prea trage .... apas acceleratia dar motoru trage destul de greu care ar putea fi cauza?? sa fie oare benzina ? sa fie pompa de benzina .? injectoarele infundate? citeodata motoru trage foarte bine doar ca la plecarile de pe loc .. si in general cind schimb de la a 2 la a 3 ea trage dar greoi .. ajutati-ma sa descopar pe cit se poate ce ar putea avea . multumsc.
|
Re: nu trage motoru care ar fi cauzele .??
in primul rand vezi presiunea pe rampa de injectoate..dupa baga o diagnoza ..poate fi in avarie de la un senzor
|
multumesc foarte mult pt sfat . dar spune-mi poate fi calitatea benzinei de vina sa zic asa .? pt ca sti ce am observat ca atunci cind bag benzina de la o benzinarie de cartier .... face asa ceva ..adica trage motoru dar trage greu. in chimb cind am bagat benzina de la rompetrol (adica dintr-un peco serios ) motorul merge foarte foarte bine .mai are momente cind trage greu dar sunt foarte putine .oricum cred ca o sa merg la seat la reprezentanta sa o pun la testar. multumesc pt sfat.
|
pai daca si tu bagi din cartier.. nu te mai juca cu de-astea... pentru 1000-2000 lei /litru... benzina de la particulari e de obicei foarte proasta, plina de impuritati, cifra octanica mica etc.
dar e bine s-o duci si la tester. sa stii exact ce are |
un turbo+compresor e prea mult pentru micutzu' ala de 1.0. iar cu un filtru+esapamentu din ala ai noroc daca scoti 5 cai. e foarte greu sa scoti ce vrei din acel motor. presupune modificari mult prea costisitoare si complicate. ori ramai cu el ori o dai...
|
multumesc foarte mult pt sfat .daca voi obtine 5 cp din filtru + toba este ok .. sincer de vandut nu as vrea sa o vand imi este foarte draga si m-am atasat de masinuta ..
|
multumesc foarte mult pt sfaturi chiar mi-au fost de ajutor .. sincer bagam benzina de la benzinaria din cartier doar ca sa nu mai merg pana in oras ... dar acum m-am invatat minte si sincer nu voi mai da pe la acel peco. in schimb ti-am zis acum am in ea benzina de la Rompetrol ..si sincer de citeva zile am observat ca motoru merge foarte bine si trage .multumescmult inca o data.
|
baga numai de la rompetrol,efix din aia.e f buna :)
|
eu bag de la agip, amaraciune de-aia de 95 pt ca la mine se merge cu masina pana se "goleste" si dupa se face plinul. si intre 95 si 98 se vede diferenta la buzunar cand faci full-ul. si merge destul de bine cu 95-ul. ce-i drept, se simte diferenta intre 95 si 98 dar pana la urma nu tot timpul o calc sau nu tot timpu ma dau cu altii deci buzunarul castiga:))
baga benzina serioasa... poti sa faci praf si injectoarele. si nu ti-ar placea lucrul asta. si daca ti-e drag de masina n-o vinde. asa mi-e si mie drag de a mea, chiar daca e 1.4 90cp n-as da-o pe ceva SH cand a fost luata de noua si stiu fiecare km parcurs cu ea. |
sincer masinuta eu am luat-o la o combinatie si sa sti ca fata de masina pe care o aveam este super frumusica. e micuta usor de parcat .consuma putin si sincer ma tot uit pe net de un badi kit pt ea si sa incep incet incet sa o pun la punct .astept sa vad ce se va face cu taxa si dupa aia bag serios bani in ea. multumesc mult pt sfaturi si sa ai grija si tu de masinuta ta.
|
| All times are GMT +2. The time now is 16:54. |
- Copyright 2026 4Tuning