Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Coltul incepatorului (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului.html)
-   -   system cu dls (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului/66274-system-dls.html)

pasbogdan 07-02-08 22:26

system cu dls

Dupa mare chin am si io intr-un audi 100 C4 sedan in usile din fata system Dls C5a si in spate ceva oval de la Dls pe 3 cai.
Intrebarea ar fi:
1.Difuzoarele pe fata sunt prinse in suruburi de fata de plastic a usii,iar pe langa ele sunt spatii neacoperite,adica difuzorul nu s-a centrat exact.
Problema nu e estetica,fiindca peste difuzor se aseaza capacul original al panoului de usa.
"boxa"de la combina aiwa din casa,care are un difuzor pricajit de 10 cm suna pe langa usa mea ca si un 4.2 benzina pe langa un 1.6 diesel.
"Meseriasul"care le-a montat a declarat:usa ta nu poate si nu va fi facuta in veci sa sune bine....
OARE??????
Ce ziceti....poate suna bine daca difuzorul e prins in "2 colturi"de fata de usa care e din plastic,iar pe langa acele colturi bate vantul?
2.Difuzoarele spate nu s-au montat cum le-as fi montat eu,un NECUNOSCATOR si anume:
-scoteam vechiul difuzor cu tot sistemul si plasticele de acolo
-decupam acel oval sa poata intra difuzorul la fix de sus in jos
-intre difuzor si placa puneam si niste silicon

Montajul s-a facut pe dedesupt,iar partea metalica de care s-au prins nu e tot una cu placa de sub luneta.Mai exact intre placa metalica de dedesupt si placa de deasupra care poate fi vazuta din masina de sub luneta exista un spatiu de aprox 10 cm.
Si inca o chestie,locul unde s-a efectuat "asezarea"partii de deasupra a difuzorului,adica partea metalica de sub placa de sub luneta,in locul unde se prinde difuzorul nu e paralela cu placa de deasupra ci are o inclinatie de 45 grade.

E normal asa?

De sunat suna cumva oarecum.......dar parca din canal.
Despre dif din usi.....imi vine sa vomit!!!!!
Difuzoarele originale ale masinii care aveu atasat la panoul de plastic al usii un fel de tub,care comunica cu interiorul masinii printr-o gaura(un bas reflex)....pai astea tunau nu alta!!!Acum s-a renuntat la incinta aceea pe care o aveau difurile originale.
Ce sa fac cu dls-urile astea sa sune mai bine????
Cel ce le-ai montat........te vizitez in curand....si daca nu le faci sa sune bine mi le pui pe alea originale din fata inapoi,imi dai banii si pe boxele astea care de fapt poate sunt bune dar v-a durut la banana de felul in care le-ati instalat,si imi dati bani si pe timpul pirdut la voi!!!

Daca nu,pun stikere pe o duba de la firma,care o sa va faca mai mult un defavor!!!!!SI O SA PLIMB DUBA ASTA PRIN CLUJ O SAPTAMANA!!!!
Si o sa dau si un nr de telefon sa ma sune lumea si o sa pun eu cu mana mea pe o parte la usa din fata vechiul sistem al masinii,iar pe cealalta c****ul pus de voi!!!!sa vada lumea diferenta pe care am dat xxx RON
REPET,nu am nimic cu modelul difuzorului,ci cu felul in care l-ati montat!!!
-

TheEnZo 09-02-08 20:05

Re: system cu dls

In primul rand scuze ca iti zic da scrii haotic , ca sa inteleg ce ai vrut sa zici deja m-a luat durerea de cap ...

1.De ce nu le'ai montat tu ??? - totusi nu este o inginerie sa montezii 4 difuzoare!
2.Pe fatza poti folosi inele de MDF si sa prinzi difuzoru asa cum este normal in 4 suruburii.
3.Pe spate sunt cam aiurea prinse da in fine ...

pasbogdan 10-02-08 18:00

3 Attachment(s)
de ce nu le-am montat eu?
1.garantia
2.timp fizic
3.eu nu stiu cum sa montez un difuzor ca sa sune cel mai bine.(dar ma duce capul sa imi dau seama ca nu ar trebui sa fie gauri pe langa el)
4.Am cumparat difuzoarele de la o firma specializata care mi-a oferit si consultanta...ppfff
5.Daca voiam sa le montez eu le comandam de pe net sau le cumparam de la MALL
6.daca nu iti place cum iti pune dentistul o plomba,itzi faci lucrarea singur???
7.sa le prind cu inele MDF?De unde sa scot eu MDF?Ca doar m-am dus la o firma"specializata"

Atasez niste poze din care se poate vedea:
-cum sunt montate difuzoarele in usi
-cum sunt montate difuzoarele in spate
-cum sta tija de la inchidere de la usa din dreapta fata de cea din stanga dupa ce oamenii au scos fata de usa.
-cum arata sistemul vechi de prindere al difuzoarelor

Spuneti-mi va rog cum sa etansez la usi si daca are rost sa schimb pozitia la difuzoarele spate,adica sa decupez in placa de sub luneta si sa le prind de sus in jos.

Cu respect

pasbogdan 10-02-08 18:22

6 Attachment(s)
mai multe poze de la locul faptei

pasbogdan 10-02-08 18:28

6 Attachment(s)
tot poze de la locul faptei

_vrx_ 10-02-08 19:03

cat ai platit pentru montaj ?

pasbogdan 10-02-08 19:32

sumele sunt pe masura lucrarii:
50 ron pe fata
40 ron pe spate
Nu ma deranjeaza pretul.
Cine imi monteaza si mie corect difuzoarele alea?
Si sa imi faca un deviz estimativ:
1.o placa de placaj sau mdf sau ce o fi......atatia RON
2.un tub de silicon......atatia RON
3.8 holsuruburi......atatia ron
4.Manopera:taiat mdf,gaurit,slefuit,pozitionat,lipit,fixat difuzor,D/R panou usa,si un masaj de relaxare la tweetere :) 5 ore *xxx RON/Ora

Sau ceva de genul asta.......
Ce ma deranjeaza este ca oamenii puteau sa nu imi vanda produsele respective dak stiau ca nu au chef sa le monteze ca sa sune mai bine decat cele originale.Cel putin pe fata.Ca pe spate suna ele ceva cat de cat ca doar sunt mari cat casa fata de cele vechi

TheEnZo 10-02-08 21:20

din pacate adevarul este ca , ce au facut domni respectivii acolo lasa de dorit!
Din aceasta cauza sunt adeptu ca ce pot eu face cu mana mea fac eu ...

pasbogdan 10-02-08 23:04

si cum sa le montez eu acum?
sa pun pe spatele fetei de usa un dreptunghi din ceva destul de gros,in care sa dau o gaura in care sa potriveasca difuzorul exact?

pasbogdan 11-02-08 22:28

Vreau sa cumpar o rola de ALUBAND de la Denbraven si vad ca se gaseste in role de 5-10-30 si ce ma intereseaza pe mine 60 cm latime si lungime de 10 m.
Nu mai are nevoie nimeni? :)
Ce sa fac eu cu 10 m?
Incep montarea difuzoarelor fata!!!
cine vrea sa ma ajute??
Operatiunea fulgerul desertului se va desfasura la JUBO pe muncii,unde dl Bogdan e tare amabil si ne va lasa sa folosim flexul,ne va da o coala de tabla sa facem un suport fix difuzorului,ne va lasa sa folosim aparatul de sudura.
Ashai bogdane?
Poate ai montata si cabina de vopsit pana demaram lucrarea si facem si o "integrala"la audi cu un gri cu perla rosiatica...Eu pregatesc si u sufli
:D

Lil' D 11-02-08 23:00

Quote:

Originally Posted by pasbogdan (Post 1348210)

Cine imi monteaza si mie corect difuzoarele alea?

EU.
In aceeasi bani. Tot tacamul...
De sambata e liber atelierul meu :)

pasbogdan 12-02-08 22:55

vb pe private

pasbogdan 18-02-08 22:14

3 Attachment(s)
Asa decurg lucrurile daca cineva isi da interesul:

sa traiesti Lil'd
Sa nu racesti ca eu abia acum m-am dezghetat :)

shaid-kid 27-02-08 02:30

Deci sa inteleg ca tu ai boxele de pe usi montate pe partea de plastic a usii nu pe cea de tabla da? e vreo diferentza de cand ai antifonat usa?

pasbogdan 02-03-08 23:43

te-as invita sa le asculti.
Reactia instantanee la probare a fost:"fii atent ce fac mititelele alea de 13"
SFAT PENTRU OMENIRE:

Imi pare rau ca nu am cumparat sal sau eurotec sau jbl sau sony,sau orice pana in 150 RON!!
Nu merita dublu difuzoare de 13!!!
Nici macar daca sistemul contine tweetere de matase,care vezi doamne,suna matasos!!!
Frectie la picior de lemn!!!
MONTAJUL face totul,si in aceeasi proportie filtrele,respectiv calitatea semnalului!!

Si inca o chestie:
Multumim instalatorului ADI,sa traiasca,si el si osciloscopul lui care ne-a aratat ca de la volum de 24,cu setarile care imi plac,incep distorsiunile.

All times are GMT +2. The time now is 18:27.

- Copyright 2026 4Tuning