![]() |
Cilindree Mazda RX-8
Care este defapt cilindreea motorului de pe mazda RX-8.Pe internet in multe cazuri apare ca are avea 2616 cmc in alte cazuri ca motorul este de 1300 cmc?Cati cmc scrie in talon ca are defapt mazda rx-8?si cum este corect spus ca are? Cati cmc are defapt motorul de pe RX-8?
Va multumesc si as sprecia daca s-ar pronunta doar pesroanele care chiar stiu ceva. |
Re: Cilindree Mazda RX-8
1308cm3 (654cm3 x 2) pentru ca Mazda are motor rotatoriu, nu este motor normal. ;) Las pe cei mai priceputi sa explice...
|
Din cate stiu eu primele versiuni de RX-8 au avut motor de 1.3, iar versiunile actuale au 2.6.
|
Quote:
Am citit si pe forumul mazda si pe inca cateva site-uri si cred ca am aflat de ce e aceasta nelamurire. Motorul propriuzis are o cilindree de 1.3.Fiind un motor rotativ pe un autoturism acesta este luat in calcul de catre autoritati da fiind unul de 2.6.Adica taxele le vei plati ca pentru un motor de 2.6 din cuaza emisiilor de noxe si a puterii. Acum sa vad cate pers imi sustin ideea ( nepersonala fiind aceasta :) ) Citat de pe forumul mazda "1.3 Are 2 rotoare (a nu se confunda cu cilindri) de 635cm3 (parca) fiecare. E incadrata insa la 2.6 din cauza puterii, consumului si emisiilor. Deci vama te va costa cit pentru una de 2.6." |
Am vazut filmuletul facut de cei de la Top Ghear cu RX-8 si ei zic ca tto de 1.3 ar fii motorul."destul de rapida pentru un motor de 1.3"
https://www.youtube.com/watch?v=QRiPSlx8PxA |
intr-un final cum e cu motoarele rotative.
de exemplu la un rx7 ce cmc ar zice cei de la rar in cazul unei inmatriculari in romania.(inmat.in romania probabil asta e exclus ca ar considerao non euro) |
La motoarele rotative cilindreea reala este de 1300 cm3. Dar pentru ca cei de la RAR nu au fost de acord ca taxele pentru o masina de 240 CP sa fie cat la o masina cu motor de 1.3 litrii, acestia au considerat ca motorul are 2600cm3.
|
Eu am vazut si ceva discutii unde se zicea ca se platesc asa taxe mari si e considerat de 2.6 pt ca camera de ardere a celor doar rotoare ar fi echivalenta cu marimea camerlor de ardere de la un motor Otto de 2.6. Nu dati cu bata, asa mai citit.. Oricum e aiurea. Asta era toata frumusetea, motor mic putere mare.. cu 2.6 asta.. au stricat :|
|
s-a mai discutat mult si bine pe tema... in fine, motorul wakel este un motor revolutionar, foarte pretabil pt modificari, deci foarte rezistent. ideea de functionare este aproximativ ca motorul in 2 timpi, adica ca sa va faceti o idee ganditi-va ca intr-un motor otto de 1.6 l niciodata nu o sa fie mai mult de 800 ml benzina la un moment dat, deoarece intotdeauna sunt doua pistoane sus si doua jos, dar motorul wankel de asta este asa de smecher pt ca tot timpul o sa fie benzina in camerele de ardere din ambele rotoare...
si de aceea se echivaleaza cu un motor de 2.6 avand un consum destul de ridicat si cel mai important este consumul de ulei, ca ungerea este direct in camera de ardere. sper ca m-am facut inteles, relativ aici aveti un filmulet despre cum functioneaza: https://www.youtube.com/watch?v=oGrD7...eature=related |
este intradevar genial motorul dar are si mici dezavantaje...mananca ulei mult...din cauza lubrifierii rotoarelor
|
+ mai ai un dezavantaj mare motorul nu merge mai mult de 100.000km si nu merge facut[segment] altul nou [motor] in rest sunt beton masinile.
|
Daca ati fost sau stiti oameni cu RX8 va dati seama exact cum e motorul asta. In primul rand, nu consuma foarte mult ulei. Daca ii dai non stop consuma..dar la mers normal combinat cu mers sportiv nu consuma asa mult ulei. Cunosc pe cineva ce compleateaza 1L la 3-4000 km. Sunt unele TDI-uri care consuma mult mai mult. Si iarasi.. chestia aia cu 100.000 km nu e neaparat valabila. Cauta pe forumuri afara sa vezi ca sunt multe RX8 cu peste 100.000 km si nu au nici nici o problema. Oricum, motorul nou la reprezentanta cu tot ce trebuie e cam 4500E.
Principalul dezavantaj pe care il vad eu e doar consumul raportat cu ce performante ofera masina. La mers tare consuma imens. Poate de aia nici nu au computer de bord, s-au gandit ca ar fi motiv de panica :lol: |
| All times are GMT +2. The time now is 08:19. |
- Copyright 2026 4Tuning