![]() |
frane dacia1310 din '85
Salut
problema: am dacie din '85 cu pompa de frana cu simplu circuit, si am auzit ca pot avea probleme la ITP din cauza ca ar trebui sa-mi schimb pompa cu una cu dublu circuit. stie cineva cum erau daciile in 1985??? adica, nu vreau sa trec pe pompa cu dublu circuit pt. ca am inteles ca sunt proaste rau. |
Re: frane dacia1310 din '85
Quote:
|
700-800mii ce rezolv? imi cumpar pompa sau atata e spaga ca sa inchida ochii omul la ITP
|
Quote:
|
merci, exact acelasi lucru mi sa mai spus si de catre prieteni, deci pompa cu simplu si gata.
|
in ce constau modificarile la sistemul de franare in cazul montarii pompei de frana de pe papuc si pompei servo de pe dacia papuc, asta in caz ca este posibil.
|
din '86 s'a introdus sitemul actionat de pompa dubla, deci...
|
adica, pot sa raman la pompa cu simplu circuit cu servo?
dar esti sigur de asta? multumesc anticipat. |
1 Attachment(s)
mai eu cred k voi confundati pompa cu 2 pistonase 3 conducte cu pompa cu 2 pistonase 4 conducte(sau 5) (autoaerisire si dublu circuit ...asta din cate stiu eu , s-ar putea sa gresesc deci sa nu dati cu paru.)
eu am avut pe masina pompa cu 2 pistonase adica dinaia lunga din kre ieseau 3 conducate...dr+st erau fata ...conducta din capat era spatele , aceeasi pozitionare vine si la ce-a cu un singur pistonas. deci ... am avut cu 2 pistonase, am schimbat-o cu una cu un singur pistonas, mult mai eficienta k cealalata, insa pana sa dau de o pompa buna am schimbat 3 ,, a 3-a a ramas si pe masina . RECOMAND SA IEI UNA DE UZINA (daca se mai fac, sau nu de ultimu srl dupa piata) atentie la profilul conductei sau sa zic asa... la profilul interior al conductei dc e cu "umflatura sau cu adancitura" ca nu iti etanseaza conducta bine si pierzi lichidu pe acolo eu unu am patit-o cu una din pompele din cele 3 de mi-au picat in mana la ipt omu de acolo a vazut k am pompa schimbata eu unu credeam k il pacal :D masina e din 89 decembrie dar cum s-a spus si mai sus ....dai si treci ;) daca ai servofrana poti schimba corpul de servo cu unu mai mare (de camioneta, sau chiar ceva compatibil , poti amplifica si efectul de servo eu unu asa am facut si chiar se simte lucrul asta. ai o poza sa iti faci o idee cum sa procedezi sa faci asta. singurul lucru rau la treaba asta este k iti solicita ceva mai mult membrana de la servofrana si o sa se sparga mai repede ( nu va tine 10 ani ci probabil 7 ....sau ma rog ) |
baaa...luati-va dreaq masini....da-le in colo de frane! :))
|
Quote:
|
nu e destul de inteligent sfatu...sa va luatzi masini!? :) si eu tot asta vreau sa fac...dar deocamdata lasa-ti-le cum le-a facut uzina ca asa sunt mai bune....
|
pai eu asta vreau mai mult, dar in caz ca ma forteaza itp-ul sa o modific sa o fac mai bine decat cu pompa cu dublu circuit cu 3 conducte.
asta era ideea |
la frane asculta-l pe aborigen ca el le are cu modif pe acolo....
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 14:23. |
- Copyright 2026 4Tuning