![]() |
Am nevoie de niste informatii pt Octavia 1
Vreau sa-mi cumpar o Skoda Octavia 1 si m-ar intersa niste informatii legate de:
-calculatorul de bord (ce asfiseaza si dak e optinonal) si niste poze (zi & noapte) -Daca merita mesina sa o iau cu toate optionale de sigurantza (mba,esp...) -Ce vopsea imi recomandati metalizata sau mata? -Radio-cdul merita (cel de la firma)? -Merita jantele de 16''? -La motorizare m-am gandtit la 1.9 TDI,101CP eu cred k e destul de bun mai ales dupa consum dar totusi as vrea sa aflu consumu real nu cel dat de firma.. |
Re: Am nevoie de niste informatii pt Octavia 1
Quote:
-Dotarile optionale de siguranta sunt binevenite...de ce nu?dar depinde ce vrei sa faci cu ea...ca dupa aia nu mai poti sa pleci cu "scart" sau burnout & stuff ;) -Daca ai bani sa-ti iei vopsea metalizata, poti sa-ti iei.Eu am optat pt mata (rosie.nu vroiam sa mai dau 350 euro pt o vopsea...si imi si place rosu) -Nu cred ca se merita radio-cd-ul de la ei.Eu unul nu am optat pt el.la banii aia...iti iei ultimul model de la clarion de ex (si iti mai si raman) -Jantele pe 16" cred ca se merita...Dar depinde daca iti plac cele 2 modele de la ei. -Motorizarea e buna.(cam putini 100 de cai pt un diesel dar merge) Eu am optat pt varianta 1.6 102 cp (nu am avut bani :| Dieselul era cu 1.500 mai scump) Eu zic ca e o oferta buna in comparatie cu celelalte masini.Parerea mea ;) |
Stuey>> Ms de informatii dar totusi as mai avea o rugaminte...pozele totusi le vreau k nu cred k o sa-mi iau acuma masina cred k prin noiembrie...si inca ceva abs e inclus..esp e optional dar are optiunea de dezactivare...doar cu astea 2 potiti sa fici Burn out,"scartz"cum ai zis u :D si alte chestii asemanatoare?:?: :?:
|
Salutare,
Daca ai bani, merita sa pui si ESP. Eu o singura data i-am simtit prezenta, in masina unui prieten, si mi-a fost de ajuns. Ce face ESP-ul ? ESP-ul (program electronic al stabilitatii) aduce masina pe traiectorie atunci cand o ia razna. Masina are din standard ASR (sistemul antipatinaj), care are grija sa nu patineze rotile motoare (fata). Oricum, si ESP-ul si ASR-ul sunt deconectabile, atunci cand o sa vrei sa "dai din fund" si sa pleci cu "scartz". Cat despre burn-out-uri pe o masina cu tractiune fata, what's the fun of it ?!?! Vopseaua...e chestie de gust si de portofel. La 260, respectiv 360 Euro fara TVA cat sunt CD si MP3 player-ul la Skoda, parerea mea ca nu merita. Vorba lui Stuey, iti iei o "scula" ca lumea in mai putini bani. Pe de alta parte, ai putea sa iei ca optiune cele 4 boxe suplimentare (in fapt doua seturi mid+tweetere). Chiar daca isi ating la un moment dat limitele cu o "scula" buna, macar se aude in toata masina. In plus, in momentul in care o sa te saturi de ele si o sa vrei sa le schimbi, nu o sa trebuiasca sa mai tragi firele pentru boxe (sau sa platesti pentru trasul firelor). Jantele...iarasi sunt o chestiune de gust si de buget. Oricum oferta de jante after-market este foarte mare, astfel ca ai de unde alege. Motorizarea 1.9 Tdi este foarte buna pentru Romania. Eu am acelasi motor, putin mai puternic, de 115cp, dar pe o caroserie mai grea (VW Passat) si in oras am un maxim de 10% (vara cu climatronicul mergand), media e de 7.5-8.5%, iar minimul atins de mine (mers economic, sub 130km/h) este de 6% (1000km cu un plin). Ca reprize masina se infige suficient de bine pentru cei 101cp, iar daca o sa simti nevoia de mai mult, motorul se poate duce lejer in 120-125cp printr-un chip-tuning. |
Quote:
By the way...De ce vrei poze? |
Pe Passat eu nu am ESP, dar am ASR, care e deconectabil (are buton in bord). Deci banuiesc ca si la Octavia e la fel.
|
Quote:
|
Quote:
|
cu ce te ajuta pachetu de drumuri grele?
|
Pachetul de drumul grele se traduce prin doua chestii:
- masina e putin mai ridicata de la sol; - un scut suplimentar de plastic sub motor - asta e foarte util daca mai ai parte si de drumuri de tara/forestiere. |
Quote:
Te ajuta la drumurile din romania ;) |
Quote:
|
Quote:
|
k sa-mi zici si mie cand i-ti vine masina poate nu-mi dau comanda.
|
apropo am uitat sa va intreb merita sa-mi pun eu xenoane pe masina sau sa le comand de la delcar.daca chiar merge sa mi le pun eu nu as afecta garantia masinii,sa mi-o scoata din garantie k am umblat la ea si mai sus am vazut la speedy k i-mi recomanda sa-mi pun alea 4 boxe de la ei,masina banuiesc ca are gaurile pt boxele alea chiar dak nu optez pt ea nu? problema nu ar fii cu trasul firelor pt mosu(taicamiu) e inginer elecronist deci nu ar fii o problema dar iarasi intrebare nu i-mi afecteaza garantia masinii?
|
| All times are GMT +2. The time now is 03:33. |
- Copyright 2026 4Tuning