Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Oltcit (https://forum.4tuning.ro/321-discutii-oltcit.html)
-   -   Oltcit pe GPL (https://forum.4tuning.ro/321-discutii-oltcit/47467-oltcit-gpl.html)

fredy46 30-07-07 16:01

Oltcit pe GPL

Sal all.

Am si eu o intrebare. Din punct de vedere legal se poate monta GPL pe Oltcit? Adica imi omologheaza RAR-ul? Si cum ii va afecta performantele?

gbry_el_05-RSG 30-07-07 16:16

Re: Oltcit pe GPL

RAR-ul nu omologheaza asa ceva. normal ca afecteaza motorul. e prea sarac gazul. are el cifra octanica amre dar distruge motorul. nu se merita. am vazut oltcituri cu gaz. merg bine dar daca da rar-ul in tine ai pus-o.

fredy46 30-07-07 18:38

Dar de ce nu omologheaza GPL pe Oltcit? Pe Dacie sau alte masini se omologheaza........

Laure2fast 30-07-07 18:49

Quote:

Originally Posted by fredy46 (Post 1021446)
Dar de ce nu omologheaza GPL pe Oltcit? Pe Dacie sau alte masini se omologheaza........

in primu rand ca are racirea pe aer...si in al doilea rand ca are 2 usi..si in caz de incendiu pasagerii din spate ard ca sobolanii......asa stiam eu

bodyspeed 30-07-07 20:44

Quote:

Originally Posted by Laure2fast (Post 1021465)
in primu rand ca are racirea pe aer...si in al doilea rand ca are 2 usi..si in caz de incendiu pasagerii din spate ard ca sobolanii......asa stiam eu

nu fi rau laure.. ca iasa prin haion..
uff..nu e vb de numar de usi. ci strict de racirea pe aer..:D

fasso 02-08-07 23:40

eu parca stiam ca gazul are cifra octanica mai mica decat benzina....dar ma rog...am invatzat alta chimie...desi totusi e normal sa-ti dai seama de lucrul asta din moment ce o masina reglata pe acelasi debit la gaz ca si la benzina o sa dezvolte mai multi NM pe benzina!dar in principui la oltcit nu se omologheaza gazi pt ca are racirea pe aer iar pt a instala GPL trebuie facut un artificiu astfel incat la acea instalatie de GPL sa-i faci racirea pe apa!deci....improvizatii....si deci nu e voie!

IeD3vil 06-10-07 00:15

Sau pe ulei. Eu l-am dat jos, si schimb motorul. Am mari suspiciuni ca motoru e cam dus din cauza la gpl.

Fuck gpl... il pun doar daca vand masina.

alxxdarkot20all 24-01-11 20:07

ascultati o parere si nu numai o parere in afara de depunerile pe supape care sunt decat pe palarii nu pe scaun nu dauneaza cu nimic incercati si o sa vedeti ce bine sa comporta motorisca. ca performante nici nu incape discutia ca e mai slab ca benzina e ceva normal dar e probat de mine la buzunar si pentru motor e foarte bun. Conducta de gaz la mine la masina e sudata pe evacuare si apoi intra in plaman de 5 ani e asa. da ma rog cine are gaz sa spuna

George Hermenean 24-08-12 23:08

E semnificativa scaderea de putere la un motor de 1100 pe gpl, care trage foarte bine pe benzina,(nu e uzat)?
Ce consum are Oltcitul pe gpl?

bobocu91 25-08-12 11:13

Quote:

Originally Posted by George Hermenean (Post 5150559)
E semnificativa scaderea de putere la un motor de 1100 pe gpl, care trage foarte bine pe benzina,(nu e uzat)?
Ce consum are Oltcitul pe gpl?

Depinde, daca vrei putere si nu te uiti la consum poate trage destul de bine, gaz bagat in ambele camere de ardere si reglat sa traga chiar o sa te multumeasca...daca vrei economic bagi doar in prima camera gaz si o sa fie econom dar destul de lenes...

Consum, depinde cum il reglezi, eu am gaz in ambele camere de ardere si`mi consuma destul de mult (nu stiu exact cat), dar macar este la jumatate din pretul benzinei... :lol:

George Hermenean 25-08-12 20:24

Deci nu afecteaza prea mult performantele masinii. Un consum asa estimativ, pe care il ai pe gaz, nu poti sa dai?

lancer 25-08-12 23:59

ideea e ca orice instalatie pe gaz se regleaza ... dar daca vrei sa scoti performanta ca pe benzina o sa bagi bani in gaz tot atat cat bagi si in benzina ...mai departe pentru niste performante multumitoare si un consum din buget acceptabil in mod normal din ce stiu ar trebuii sa consume cu vreo 2-3 l de gaz in plus fata de benzina calculat la 100 km (daca ai un 10 la suta pe benzina sa ai un 12-13 la suta pe gaz)... si cam asa stiu ca erau si consumurile pe gaz fata de benzina si la cielo-urile dotate cu instalatie gpl din fabrica oricum pentru mai multe detalii vorbeste cu iulica ca stiu ca se pricepe si la chestia asta (dar oare la ce nu se pricepe?)

julaikos 27-08-12 19:50

merge bine si motorul de 1.1,am avut eu si era ok ;) doar pe o camera am avut mereu si am fost multumit,la motorul de 1.1 aveam consum de 8 in afara si cam 10-11 in oras,si dupa ce i-am pus si turbo a crescut la 10-11 in oras si afara...acum am cam 12% consumul dar am nevoie sa-i dau gaz mai mult ca altfel nu merge rabla cum trebuie

All times are GMT +2. The time now is 16:52.

- Copyright 2026 4Tuning