![]() |
Acte Auto
Un pic de ajutor pls.
Urmeaza sa cumpar o masina adusa din Germania care este pe numere rosii dar nu are nimic act de Romania la ea. Intrebarile mele: ce acte tre sa-mi dea asta ( toate actele asa incat sa nu ma trezesc ca ma resping astia la financiar ca ala n-are o stampila, etc) si io sa trebuiasca sa alerg dupa el. A doua care sunt pasii urmatori care trebuiesc urmati pentru inmatriculare: ex plata taxei, rar, etc, ce-mi trebuie pt fiecare pas. Daca e cineva care stie pls...... |
Re: Acte Auto
asta ma intereseaza si pe mine dar din pacate nu e nimeni sa ne raspunda
|
Iti raspund eu, ca am rezolvat intre timp....ca daca astepti aici....
Deci: m-am intalnit cu omu si am facut contract de vanzare-cumparare. Mi-a dat factura din Germania pe numele lui (netradusa), brieful mic (talon) si mare (cartea) si, normal hartia pt numere rosii cu asigurare. Deoarece masina a fost adusa pe platforma mi-a mai trebuit de la el o hartie stampilata de parcul auto din Germania cum ca masina a plecat radiata cu platforma cu numarul de inmatriculare....si de asemenea o copie dupa talonul platformei. Am fost la RAR cu masina sa-i fac acte de Romania. Costa cam 240 Ron sa-i faci ITP, carte romaneasca si omologare. Mi-au trebuit ca si acte briefurile + buletin. Poate merge oricine nu neaparat proprietarul la RAR. Dupa ce am terminat cu actele de Romania m-am dus sa-i fac fisa de inmatriculare la un ghiseu de acte auto. Am facut 2 fise pt ca proprietarul n-o inregistrase la fisc si asa trebuia s-o si inregistreze s-o si radieze. Pe una se trece numai el, pe cealalta el la vanzator, tu la cumparator. I-am dat fisele si copie dupa factura (Atentie!!! Factura de obicei trebuie tradusa pt aia de la financiar da' el s-a descurcat fara sa fie nevoie de traducere) si mi le-a adus cateva ore mai tarziu vizate de sectia financiara si cu certificatul lui fiscal care iti trebuie la politie la inmatriculare. Dupa asta trebuie sa se duca cineva la trezorerie sa plateasca taxa de prima inmatriculare (Atentie!!!! Ori se duce viitorul proprietar cu buletinul ori altcineva dar cu o copie dupa buletinul viitorului proprietar. Chitanta trebuie sa fie pe numele celui care inscrie masina). Restul decurge ca o inmatriculare normala. Bafta si sper ca am fost destul de clar. |
Chiar daca raspunsul e tarziu, poate ajuta pe cineva.
Documente necesare la importul unei masini din Germania |
| All times are GMT +2. The time now is 21:01. |
- Copyright 2026 4Tuning