![]() |
muscle car
am observat la unele muscle car ca au capota decupata si o parte a motorului este iesita in afara. aceste piese sunt de obicei cromate si dau o infatisare "fioroasa" bestiei...stie cineva la ce ma refer? care este rolul celei piese? cum se poate monta?
|
Re: muscle car
Quote:
|
nici nu mi-a trecut prin minte ca ar fi doar de aspect:-) , cineva imi spunea ca este filtru de aer exterior si interesant e ca este tuner profesionist; pana la urma care este adevarul?
ce inseamna montarea unui supercharger ca si crestere a puterii? functioneaza el in permanenta sau intra in functiune doar la turatii mari? |
Quote:
dar daca e ca o priza de aer ..ca sa zic asa.. este vorba de un supercharger montat deasupra motorului ( la americane se monteaza asa, la europene mai se poate gasi loc in compartimentul motor).. |
de multe ori este un "blower" ... un fel de filtru de aer .. prin care ishi ia aeru' superchargeru .... vezi the fast and the furious muscle car-u de la sfarsit. Superchargeru intra in funtiune de la turatii mai mici decat turubo.Pentru montarea unu supercharger de multe ori ete nevoie deo decompresie, eventual o montare a unei garnituri de chiulasa mai groasa + schimbare a pistoanelor+ bielelor+ supapelor etc. Cel mai bine ar fii sa te interesezi la o firma specializata daca te intereseaza asa ceva :)
|
"daca e oval si are plasa ,este vorba de un filtru de aer exterior, care se monteaza pe un motor kre e prea "inalt" sa incapa sub capota.."
E ceea ce se numeste un shaker hood, si e o priza de aer ce se foloseste de presiunea dinamica a aerului din acea zona pt a mari masa aerului admis in motor (un fel de RAM AIR primitiv). Asta daca nu e un compresor ROOTS cum s-a mentionat mai sus. |
| All times are GMT +2. The time now is 06:17. |
- Copyright 2026 4Tuning