Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Volkswagen tuning (https://forum.4tuning.ro/137-volkswagen-tuning.html)
-   -   Evacuare update (https://forum.4tuning.ro/137-volkswagen-tuning/383157-evacuare-update.html)

Vassy93 26-07-13 22:33

Evacuare update

Salut sunt posesor de golf 5 2.0 tdi si vreau sa modific evacuare. La ce modificare m-am gandit eu sa fac , sa pun teava de 63mm din turbina la la bara spate cu iesire stanga dreapta , sa renunt la toba finala si toba de la jumatate.Intrebarea mea este masina capata un sonet mai sportiv sau ... capata sunet de tractor si incepe sa scoata fum? Sau mai m-am gandit sa schimb doar teaba sa pun una de 63mm + schimbat toba finala si toba de la jumatate
Vreau sa raspunde cineva care cunoaste acest lucru

Balaurr 27-07-13 18:26

Re: Evacuare update

daca vrei sunet frumos faci evacuarea pe 63mm si o finala sport,se va auzi frumos,uite nr meu 0764458473,iti pot face o evacuare de genu

RUDY20140TDI 01-08-13 10:51

Sal.,
Din ce vrei tu aici ar insemna sa renunti si la CATALIZATOR, luru care nu e tocmai OK.
Motorul are nevoie sa intampine o oarecare contrapresiune, ca sa nu mai zic ca nu vei mai lua ITP-ul in veci fara el.
Sfatul meu e sa, ori sa pui teava de dupa toba intermediara si sa renunti la finala, ori daca vrei de dupa turbina sa pui totusi catalizatorul si intermediara astea stock sau cumperi unele sport, desi fara un soft si o admisie performanta nu vei obtine prea multe.
De sunet nu poate fi vorba, decat doar de un suierat la luarea piciorului din gaz.
Nu te astepta sa obtii un sunet ca la motoarele pe benzina ca nu vei obtine.
Mai bine mergi la Pilot Tuning sau la Longlife in Bucuresti (te decizi in functie de buget) si le ceri sa-ti faca o evacuare de performanta care nu va fi zgomotoasa.
O zi buna.

Vassy93 01-08-13 17:55

Am vorbit si cu cei de la pilot trebuie sa ma duc cu masina la ei ca sa vada ce varianta sa poata sa faca mi-au spus ca daca vreau doar sunet ma costa undeva la 8mil-9mil depinde de ornamente daca vreau si performanta ma costa pana la 15milioane

phaeton 06-08-13 15:27

Quote:

Originally Posted by RUDY20140TDI (Post 5539757)
Sal.,
Din ce vrei tu aici ar insemna sa renunti si la CATALIZATOR, luru care nu e tocmai OK.
Motorul are nevoie sa intampine o oarecare contrapresiune, ca sa nu mai zic ca nu vei mai lua ITP-ul in veci fara el.
Sfatul meu e sa, ori sa pui teava de dupa toba intermediara si sa renunti la finala, ori daca vrei de dupa turbina sa pui totusi catalizatorul si intermediara astea stock sau cumperi unele sport, desi fara un soft si o admisie performanta nu vei obtine prea multe.
De sunet nu poate fi vorba, decat doar de un suierat la luarea piciorului din gaz.
Nu te astepta sa obtii un sunet ca la motoarele pe benzina ca nu vei obtine.
Mai bine mergi la Pilot Tuning sau la Longlife in Bucuresti (te decizi in functie de buget) si le ceri sa-ti faca o evacuare de performanta care nu va fi zgomotoasa.
O zi buna.

Vorbesti prostii, in mare parte.
Iei si itp fara cat, si nici nu influenteaza negativ cu nimic.

RUDY20140TDI 06-08-13 17:41

Quote:

Originally Posted by phaeton (Post 5543545)
Vorbesti prostii, in mare parte.
Iei si itp fara cat, si nici nu influenteaza negativ cu nimic.

ARGUMENTEAZA .
Eu vb. din ce mi-au zis cei de la Pilot Tuning .
Nu din auzite .

phaeton 06-08-13 17:54

Argument: nu mai am catalizator pe masina mea de multa vreme, fara sa pierd din putere sau alte efecte negative. La fel, stiu alte 10 tdi-uri pe putin.
Back-pressure e nevoie, in principal, la aspirat.

Asta nu inseamna ca poti sa pui pe diesel evacuare cu diametru peste 100, sa zicem, n-are sens.

Legat de itp, am fost saptamana trecuta la 3 statii, sa discut exact despre problema catalizatorului si a tobelor, mai exact a lipsei lor.
Mi-au cerut spaga doar pentru folii, atat.

Daca nu te deranjeaza fumul si sunetul, care din masina pentru mine e mai mult decat suportabil, poti sa lasi evacuarea goala fara nici o problema.

Vassy93 07-08-13 22:21

Quote:

Originally Posted by phaeton (Post 5543638)
Argument: nu mai am catalizator pe masina mea de multa vreme, fara sa pierd din putere sau alte efecte negative. La fel, stiu alte 10 tdi-uri pe putin.
Back-pressure e nevoie, in principal, la aspirat.

Asta nu inseamna ca poti sa pui pe diesel evacuare cu diametru peste 100, sa zicem, n-are sens.

Legat de itp, am fost saptamana trecuta la 3 statii, sa discut exact despre problema catalizatorului si a tobelor, mai exact a lipsei lor.
Mi-au cerut spaga doar pentru folii, atat.

Daca nu te deranjeaza fumul si sunetul, care din masina pentru mine e mai mult decat suportabil, poti sa lasi evacuarea goala fara nici o problema.

am o intrebare la tine , ce fel de modificare ai tu la evacuare?
ai renuntat la toba finala si toba de la jumatate si la catalizator. sunetu este unu placut , masina scoate fum ?

phaeton 07-08-13 23:45

Da, am renuntat la cele 2 tobe si la catalizator.

Mie imi da fum, destul de mult, dar am si alte modificari.
Pentru mine sunetul este placut si tare, chiar si la ture mici.
Pe altii ii deranjeaza.

Vassy93 07-08-13 23:54

Quote:

Originally Posted by phaeton (Post 5544665)
Da, am renuntat la cele 2 tobe si la catalizator.

Mie imi da fum, destul de mult, dar am si alte modificari.
Pentru mine sunetul este placut si tare, chiar si la ture mici.
Pe altii ii deranjeaza.

poti sa faci un video? ... ceva sa aud si eu si sa vad? iti las daca vrei adressa de mail sau facebook-u

All times are GMT +2. The time now is 15:22.

- Copyright 2026 4Tuning