![]() |
Modificare motor BMW e46
Salut. Am si eu un e46 1,9 benzina din '99.
https://www.facebook.com/media/set/?...1654347&type=3. As vrea sa-i pun un turbo sau(si) un compresor. Am inteles ca 1,9 nu suporta modificari multe... Am gasit un set de 2,0 l(computer,motor,cutie,cardane,grup) la 600 euro. Daca-l pun pe asta se merita sa-i pun turbo sau(si) compresor,sau la prima tura scoate piciorul ? Suporta internele presiunea suplimentara de la turbo sau se face bucati in 50 de metrii ? As vrea sa scot din 2,0 undeva la 200-230 de cai. As fii multumit cu atat. Ce modificari necesita un asemenea proiect si cam la cat se ridica costurile ? Multumesc anticipat, Stefan Baricsa. |
Re: Modificare motor BMW e46
Quote:
|
Quote:
Ceea ce incerc eu sa fac este un motor de 2.o cu consum de 2.3 si putere de 3.o. Sunt constient ca implica multa munca,nervi si bani insa daca scap cu un 2.000 de euro ar fii OK din punctul meu de vedere.(si in acelasi timp o mare satisfactie dusa la bun sfarsit). Am inteles ca mege motor de 2.0 turbo de Z3. Ar fii ceva,nu ? |
Sa bagi bani in motoru asta nu prea se merita , ca nu castigi mare putere.Si ca sa castigi puterea de care vorbesti tu, iti trebuie pe putin 2-3mii E, pentru eventual turbo sau compresor.
Sunt cateva proiecte pe net, unul alb cu turbo am vazut si mai multe cu compresor adaptat de pe mercedes, slk parca. Cel mai ok ar fi un motor mai mare, 2.5, 3.0 si nu ajungi la pretul asta.Sau un 2.0 si il faci turbo si speri la un consum mai mic. |
Pai cum spuneam, iei un motor de 2.0 si pui turbo.Da toate astea va trebui sa le faci la un tuner specializat ca sa iasa ceva calumea. Deci fara 2-3-4mii nu scapi.
Pui motor de 3.0 si nu trebe sal omologhezi, pentru ca nici n-ai cum, atata timp cat nu iesi cu masina din tara, e cel mai bun compromis pentru putere. |
| All times are GMT +2. The time now is 12:42. |
- Copyright 2026 4Tuning