Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Cum facem rost de mai multi cai putere ? (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere.html)
-   -   evacuare inox cap poada!!! (https://forum.4tuning.ro/19-facem-rost-cai-putere/361330-evacuare-inox-cap-poada.html)

tm91vnt 20-02-13 00:00

evacuare inox cap poada!!!

salut! am un golf 2 vr6 cu evacuare inox de 62 mm am doar o toba finala hartman care este golita si are un tips foarte lung aprox 30-40 cm daca tai toba si ii sudez o teava de inox sa ramana toata evacuarea inox si la capat tipsul , pierd putere ,castig putere sau nu se intampla nimik?

julaikos 20-02-13 07:11

Re: evacuare inox cap poada!!!

Depinde daca tai de la poada la cap s-ar putea sa pierzi putere,daca o tai de la cap la poada nu pierzi nimic :lol:

Serios vorbind,nu se modifica in nici un fel puterea daca dai toba jos si pui doar toba,insa nu stiu cum o sa mai mergi cu masina asa,o sa faca destul de urat...

tm91vnt 20-02-13 09:48

:)

bine nu o sa ramana asa vreau sa fac doar un experiment ! pentru ca toba vind golita se invart gazele in ea si pierd putere! inainte de a cumpara alta toba vreau sa fac chestia cu tzeava cap coada sa vad ce se intampla si daca suna ok ,ramane asa!

julaikos 20-02-13 12:17

E toba finala?nu se invart in ea gazele,si cu ea goala sau doar o teava la putere nu apare nici o schimbare.

tm91vnt 20-02-13 17:17

eu stiam ca find toba goala gazele nu ishi gasesc atat de repede iesirea din toba si este ineficienta!

adrian_rujan 20-02-13 18:40

Păi dacă zici că ai o tobă goală,înseamnă că are o gaură de intrare şi o gaură de ieşire, unde crezi tu că se pot rătăci gazele?

julaikos 20-02-13 18:46

Pai nu prea stiai bine
presiunea este constanta pe toata suprafata unei incinte,deci gazele vor iesi prin gaura fara sa caute alte iesire :lol:
Apoi,faptul ca se schimba diametrul prin care ies gazele,nu inseamna ca vor face rotocoale,ci doar o sa scada viteza gazelor in toba fata de teava.
Oricum ar fi,gazele la iesire au deja o temperatura mai scazuta decat imediat ce ies din chiulasa si deci o viteza mai mica.
Eu ti-am spus mai sus ca nu o sa conteze la putere daca ai sau nu toba finala,sau daca ai si e goala ...tot ce poate dauna ar fi ca toba sa aiba iesirea mai mica decat intrarea...

tm91vnt 20-02-13 21:47

deci tobele finale sunt doar pentru sunet ?
mersi de informatzii oricum :)

bobocel 23-10-13 15:56

e foarte complicat cu evacuarea... e vorba de back-pressure si multe alte criterii

stiu sigur ca BMW-ul si studiaza foarte amanuntit evacuarile, au facilitati speciale si ingineri buni in asta, astfel incat la bmw mai ales la modele mai noi (de la e46 in sus) nu mai ai cum sa modifici evacuarea sa iti dea mai multi "cai"
daca modifici evacuarea de fabrica mai mult ca sigur dereglezi "scurgerea" gazelor si presiunile de dinaintea catalizatorului si dupa astfel incat o sa scada puterea motorului

speeedy 23-10-13 22:24

zi-ne ce-ai fumat ca vrem si noi..

Andreynyo 25-10-13 21:58

Quote:

Originally Posted by speeedy (Post 5598587)
Sunt un ignorant si imi place sa fac misto de alti useri

Are dreptate, nu-l mai lua la misto, vezi cum functioneaza un sistem de evacuare si dupa ce te lamuresti poti sa ceri ceva de fumat.

All times are GMT +2. The time now is 08:16.

- Copyright 2026 4Tuning