![]() |
Audi TT Cabrio vs Mercedes Slk r170
2 Attachment(s)
as dori sa achizitionez una dintre cele 2 masini enumerate.voi ce ati alege?m'ar interesa in primul rand aspectul vizual apoi restu :D.astept pareri :) multumesc
|
Re: Audi TT Cabrio vs Mercedes Slk r170
Pentru aspect as alege SLK, dar dupa 2000, varianta cu facelift.
Pentru performante, TT 1.8T 225cp Quattro. |
Design SLK, sasiu - de departe SLK, fiabilitate SLK.
|
Si din cate imi aduc aminte, TT-ul trosnea foarte rau in interior (nu mai stiu exact ce: bord, fete de usi, plafon)
|
TT-ul nu prea lua curbele fara ESP! :))
|
Au rezolvat problema cu eleronul :))
|
Vizual as alege TT, imi place foarte tare cum arata atat cu hard top cat si soft top, pentru mine e mai agresiva, mai tinereasca si totusi fresh pentru anii care au trecut peste acest model.
|
Amandoua sunt masini pentru fete...."parerea mea" .
|
TT-ul e o platforma de Golf 4, fara suspensie independenta, a avut probleme la tinuta de drum si e f. mic la interior, pe deasupra are si design pt gay ! SLK-ul e alegerea corecta (fara jantele din imagine :) ), in plus nu se devalorizeaza asa usor ...
|
va multumesc pentru raspunsuri.inca nu m-am decis suta la suta.mai astept pareri :D
|
Eu zic ca..e mult mai frumos SLK-ul , plus ca TT-ul e o masina pentru fetite si o gogoasa urata..
|
Din experienta mea cu un SLK 200 din 2001
Negative: - piese destul de scumpe - articulatia fata cam sensibila la gropile noastre (a fost schimbata bara de directie (900Ron), acum dupa nici 8.000km face figuri caseta...) - cutia de viteze in 6 trepte este sensibila (sincroanele de pe tr1 si tr2 plus manopera, plus ambreiaj, plus volanta, undeva pe la 7.000 Ron) - caroseria sensibila la rugina (masina deja necesita revopsire) - la 1.82 inaltime nu am spatiu suficient, lovesc cu genunchii bordul - directie fada si imprecisa, nu este neaparat placuta la un condus sportiv - franeaza bine dar nu impresionant (chiar si dupa frane noi) - nu este foarte stabila in curbe (aici fac o comparatie cu un Z3, in curbele in care cu Z3-ul nu avea nevoie decat de acceleratia ridicata, SLK-ul avea nevoie de frana) - uneori la un mers sportiv da o senzatie greoaie (ce-i drept nici nu este o masina foarte usoara la 1.400Kg) - consum 16% in Bucuresti nealergata - volanul parca prea mare pentru gustul meu (nu da senzatie de sportivitate) - interiorul nu este foarte calitativ, materialele se exfoliaza usor - farurile cu xenon din fabrica sunt o mizerie, mai bine mergi cu ele stinse, tot aia... - gasesti foarte greu piese in dezmembrari daca vreodata o sa ai nevoie - neavand diferential LSD ramane usor blocata atat in zapada cat si in noroi iar controlul tractiunii este ineficient (am patit) - nu are roata de rezerva, doar compresor si spray (in oras nu-ti faci probleme ca bagi roata sparta intr-un taxi si ai rezolvat la prima vulcanizare, dar daca te prinde prin cine stie ce coclauri ce faci?) - vizata de hotii de oglinzi, cersetori la stop, curve, etc Pozitive: - placerea de a conduce decapotat - motorul de 2l cu kompresor este extraordinar, accepta forja cu placere, se tureaza linear si usor - cuplu specific kompresorului, o placere de condus chiar si la turatii joase - sunetul motorului extraordinar, o placere sa-l calci - pretul de achizitie al masinii este destul de mic pentru ceea ce primesti in schimb - sistemul audio Bose foarte bun - cutie in 6 trepte - bordul si comenzile dau senzatia de lux - foarte confortabila chiar si pe drumuri mai proaste - portbagaj foarte mare - decapotarea electrica este un plus de confort - foarte bine izolata fonic atunci cand este inchisa (nu se compara cu soft-top-ul Z3-ului care deja peste 100km/h nu te mai intelegi cu pasagerul) - deschisa nu genereaza un foarte mare draft (curenti de aer deranjanti la ceafa) - imaginea luxoasa (orientata mai degraba catre confort decat spre sportivitate) - sistemul de stabilitate eficient, chiar daca exagerezi pe drumuri alunecoase - are hardtop, nu stai cu grija ca-ti taie tiganii prelata - 4 stele la EuroNcap ceea ce este impresionant pentru anii ei (plus ca vine standard din fabrica cu roll hops) - impozit mic la motorul de 2l, consumabile ieftine (ulei putin, bujii putine, etc) - kompresorul fiabil prin concept - operatiunile de mecanica sunt rezonabile de efectuat (de exemplu nu trebuie sa duci masina la reprezentanta sa-i schimbi un bec ca la Renault) - usor de parcat, vizibilitate buna Concluzia mea ar fi ca daca ai banii sa o intretii este o masina misto, nu neaparat sportiva dar in mod sigur confortabila, practica si cu o imagine buna. Daca in schimb nu prea ai bani de bagat in ea te-as sfatui sa te orientezi spre un Z3, mult mai ieftin de intretinut, mai sportiv si ceva mai distractiv. Despre TT nu stiu sa-ti spun nimic, nu cunosc, nu am pus mana pe asa ceva niciodata. |
SLK all the way.
dar mai depinde si ce dotari are fiecare @JustinCase SLK cabrio pe zapada si noroi?WTF.Faci Off-road? |
Da, am un obiciei ciudat sa fac off-road cu masini sport de fiecare data cand am ocazia ;)
Vara trecuta am adunat vacile la ferma cu Z3-ul direct pe camp, surprinzator a facut fata cu brio chiar si la travesarea santurilor de irigatii, am fost chiar surprins sa vad ca nu am ramas blocat :lol: Daca ai putina tehnica si diferential LSD, te descurci pana la urma in orice situatie :D |
Clar SLK-u dupa parerea mea.TT-u este mult mai feminin fata de SLK iar problema ce-a mai mare este faptul TT cabrio este doar cu soft-top.Apropo are cineva idee cam pe la cat consuma un SLK 200 136CP in oras?
|
| All times are GMT +2. The time now is 11:47. |
- Copyright 2026 4Tuning