Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Coltul incepatorului (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului.html)
-   -   Sonorizare Golf4 (https://forum.4tuning.ro/382-coltul-incepatorului/33044-sonorizare-golf4.html)

VL_77_MIS 10-02-07 19:59

Sonorizare Golf4

Cunoscatori, se poate obtine un sunet BUN din usi?Ce ziceti? 2 difuzoare fata + "oale" spate sau 4 difuzoare usi?

bulu 10-02-07 21:23

Re: Sonorizare Golf4

Eu personal nu am montat dar stiu ca golful 4 are SUPER usi. Toti care au montat pe golf 4 au fost multumiti de rezultat, cu mult peste usile de golf 5 la care trebuie modificari mai serioase sa sune bine.Acum depinde si ce cauti tu si ce inseamna bine pentru tine.
Totul e de gust.
Apropo 2 sau 4 usi golful.(sa nu zic 3 sau 5 :) )

VL_77_MIS 10-02-07 21:35

Ma bucur sa aud asta...nu stiam daca sa-mi pun difuzoare pe usile din spate sau sa-ti agat niste "oale" in portbagaj.

GYM 10-02-07 23:45

Pe fata pune componente, iar pe spate coaxiale..altfel vor deranja tweetere-le, care iti vin exact in ureche. Nu pune ovale :) PS Toate de 16.5cm cu adaptoare

bulu 12-02-07 00:08

Deci 4 usi.Cand ai zis 4 difuzoare in usi ma gandeam deja la 2 pe o usa 2 pe alta :) . Mie mi se pare ok sa pui boxe in usi mai ales ca la golf 4 suna bine si sa tii faderul pe maxim fata. Sa dai drumu la cele din spate doar cand ai si ocupanti pe locurile din spate ca sa nu fii egoist :).

Baban_San 13-02-07 15:46

6 Attachment(s)
parerea mea este ca sa lasi cat de cat stock interiorul in ceea ce priveste sunetul, poti sa iti pui pe usile din fata un set de compozite la fel si pe usile din spate, la alegerea ta poti sa pui si niste ovale pe spate doar ca sa iti dea o spatialitate a sunetului, am sa pun niste poze cu inaltele facute pe un golf 4 poate te inspiri din ele, iar pe usile din spate ai loc sa pui inaltele din cate stiu eu, sper sa nu ma inshel :-)

sper sa iti fie de folos

ReLLaXX 13-02-07 20:56

Baban San... care e diferenta intre spatialitatea oferita de ovale pe placa si coaxiale in usile spate? Cat de spatial se invarte orchestra in jurul tau la un concert? Crezi ca "o fata" realizata bine nu poate sa reproduca aceeasi senzatie?

Daca mai devreme cineva spune ca NU E BINE sa puna tweeterul pe usa din spate (fiindca este deranjant si inutil, si asa si e) nu se subantelege ca are loc sa-l puna si acolo?

Revenind la ovale, cat de mare trebuie sa fie inspiratia sa tai placa din spate (inutil) in loc sa folosesti locasul de fabrica din usile spate?

Inteleg si apreciez bunavointa ta, dar incearca sa postezi la obiect.

VL_77_MIS.... fara discutii se poate obtine un sunet BUN din usile de golf. Daca lucrarea e facuta ok, rezultatul poate sa fie cu MULT peste asteptarile tale. Fara "oale". ;)

Baban_San 13-02-07 21:23

10 Attachment(s)
salut incercam sa ii dau o solutie cat mai practica daca doreste sa isi gaureasca bordul uite am ceva POZE cu o "fata realizata bine" cum spui tu de la un golf 4. dar in acelasi timp banuesc ca omul doreste sa mai ia pe cineva cu el in masina pe locurile din spate nu :-) si cred ca acestia nu s-ar simti prea bine.

oricum este doar o chestie de perceptie si de gust daca doreste sa isi puna boxele acolo sau nu, erau posibilitati very common unde ar putea sa isi monteze boxele

ReLLaXX 17-02-07 05:23

Daca esti taximetrist trebuie sa te intereseze foarte tare cum se simte pasagerul din spate, cu sau fara muzica.

Daca esti pasionat de masina ta ai voie sa fi egoist si sa te limitezi doar la difuzoarele fata, care se aud fara probleme si in spate. Cu conditia sa nu conduci un autobuz.

Daca esti audiofil/meloman inrait sunt sanse foarte mici sa vrei difuzoare in spate, indiferent de cerintele/preferintele altora.

Daca, la fel cu cazul de fata, e vorba de o masina utilizata fara pretentii zi de zi, sonorizarea pe 4 usi nu prezinta dezavantaje atata timp cat utilizatorul este multumit de aceasta solutie. Tind sa cred ca discutand din acest punct de vedere orice fel de solutie extrema este exclusa.

Vroiam doar sa subliniez faptul ca SE POATE obtine sunet BUN doar cu usile in cazul acestei masini. Nimic mai mult.

PS: Pana la urma, ca sofer, proprietar de masina si investitor in sistemul de sunet, de cate ori conduci de pe bancheta spate ca se te intereseze si partea aia? :p ;)

VL_77_MIS 17-02-07 20:01

ReLLaXX...merg pe mana ta...ai dreptate, nu se merita sa tai placa din spate...eu de fapt asta vroiam sa aflu...daca scot un sound bun doar din usi nu mai sunt nevoit sa tai in spate.mersi

Baban_San 17-02-07 20:53

acum ramane sa alegi difuzoarele cu care sa faci sistemul, in pozele pe care le-am atasat sunt difuzoare DLS, iar sistemul este pe 3 cai, inalte medii (cele de pe bord) si joase in usile din fata. Evident usile sunt izolate fonic.

Baban_San 17-02-07 21:02

5 Attachment(s)
astea sunt pozele, sper sa te ajute :arrow:

saxo 17-02-07 22:34

Nu cred ca omu vrea sa-si sacrifice masina si sa bage in ea mii de euro. Nu a spus ca are "sponsori". Exemplul dat de tine este unul extrem, masina e de competitie,nu e facuta in Ro. si a avut ca sponsor DLS.
Daca tot dam sfaturi, hai sa raminem in Romania, si sa-i dam exemple de la noi, si nu in ultimul rind realizabile.

VL_77_MIS 20-02-07 18:21

Baban San...mersi pt. sugestii, foarte interersante....dar doar atat.Eu vreau ceva mai "domestic"...

Lil' D 24-02-07 21:00

ai putea incerca un set de componente de la DLS.
buget ?

All times are GMT +2. The time now is 21:00.

- Copyright 2026 4Tuning