Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tuning pe machete (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete.html)
-   -   Machete in lucru - Lancer (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete/304192-machete-lucru-lancer.html)

lancer 16-02-12 22:50

Machete in lucru - Lancer

9 Attachment(s)
deci achizitionat oltcitul de la DeAgostini

clar culoarea nu imi place dar cum am colectia completa un exemplar o sa ramana asa

Una din machete va fi clar copia mai mica a unuia din oltciturile care le am in curte in speta 11R-ul lui taicameo ... am eu o simpatie mai mare pt aceasta masina fata de al meu OLTCIt... probabil din simplul fapt ca a fost de noua in casa noastra, a fost prima masina la care m-am urcat la volan si multe altele

pt aceasta in plan ar fi :

- o modificare minora a pragurilor(si asa cele ale machetei seamana foarte mult cu unele de fibra)
-aparatori noroi roti fata
-culoare rosie
-vopsire interior in culorile originale (gri)
-modificare volan (mi se pare mie prea lung axul)
-cateva elelente de care nu au avut grija chinezii si anume :
- oglinda pe partea dreapta,
- antena
- redesenarea elementelor de design(manere usi, ornament streasina,chedere geamuri) si desenarea celor care nu au existat pe macheta initiala in speta stropitoarele de parbriz, semnalizatoarele laterale, ornamentul haionului

poze cu stadiul lucrarii mai jos ...si prima problema aparuta ...un defect de turnare la aripa dreapta ... uitandu-ma apoi si la restul exemplarelor de le mai am am costatat ca vopseaua le atenueaza dar nu le ascunde

Imi cer totusi scuze pentru calitatea pozelor ..dar telefonul meu nu stie mai mult...

2010 17-02-12 06:32

Re: machete in lucru - Lancer

Te rog sa nu te mai grabesti atunci cand scrii!
Incearca poze la pervaz unde ai lumina de afara

dog99 17-02-12 08:51

suna bine,succes;)

don_eduardo37 17-02-12 12:20

Bravo domnule, hai sa vedem ce iese, spor cu pragurile, eu m-am enervat ca nu rezista chitul in fasie subtire si am dat dracu masina aseara, in seara asta ma pun pe ea, eventual mai bag si eu o vopsea....am infundat gaurile la spate unde vine bara si am tras chit intre urechi...ramane fara bara spate masinuta. Vezi ca farurile nu merg curatate cu lichid de frana, cu acetona am sa incerc poate asa o sa mearga. poate poate rezolvam trabantul in seara asta, inca sunt indecis daca sa incerc sau sa-l mai las.
Defectul de pe dreapta, trebuia sa finisesi incat sa ramana vopsea in gaura aia, cu ce ai curatat, cu lama? merge cu lichid de frana stas....doar bagi cateva zgarieturi pana la metal si las-o in lichid de frana peste zi, la caldura, si apoi o iei cu lama, merge blana, se inmoaie vopseaua, ii moare priza.

lancer 17-02-12 15:51

Re: Machete in lucru - Lancer

ce lichid de frana??? s-au inventat solutiile decapante ... nu e prea cine stie ce decanolul de la policolor ..dar isi face treaba .... asa arata la cea de-a doua inmuiere pe interior nu am avut rabdare ca lumea sa o frec cu carpa si periuta de dinti si am folosit o lama de cuter ... si a fost treaba de 3-4 ore de la inceput pana la sfarsit ...timp in care am facut o gramada de alte treburi

mersi de urari dog

don_eduardo37 17-02-12 15:59

Eu lichid de frana folosesc si functioneaza se inmoaie vopseaua si se desprinde nu la carpa dar la o lama sare imediat. Eu am lasat masinuta de pe o zi pe alta, bineinteles, nu trebuie sa stai langa ea cat sta in solutie.:lol:

Auras 26 17-02-12 23:50

Felicitari pentru ideea cu lucrarea machetei dupa masina originala. succes:D

aditza579 18-02-12 12:29

Salut! Imi place cum lucrezi dar as avea si eu o intrebare. Vazant ca geamurile de la Oltict sunt nituite, as dori sa-mi spui si mie cu ce le-ai decapsat dar fara sa le crapi/spargi? Spor la treaba!

FED express 18-02-12 12:54

Quote:

Originally Posted by aditza579 (Post 4886706)
Salut! Imi place cum lucrezi dar as avea si eu o intrebare. Vazant ca geamurile de la Oltict sunt nituite, as dori sa-mi spui si mie cu ce le-ai decapsat dar fara sa le crapi/spargi? Spor la treaba!

Cu un burghiu spargi capul nitului.

lancer 18-02-12 13:51

exact cum spune FED express... se ia un burghiu ...un pic mai mare decat capul nitului si se taie acel cap ca sa poti scoate geamul fara probleme ... ulterior geamurile se lipesc nu se mai nituiesc

aditza579 18-02-12 14:20

Da, merci de sfat. Am facut marea greseala de a incerca sa tai un nit cu un spiral mai mic decat capul nitului si m-am chinuit si am reusit sa sparg plasticul din jurul nitului. Merci inca odata!

lancer 18-02-12 21:56

7 Attachment(s)
incet incet

don_eduardo37 18-02-12 22:39

Modelul Sport GTI? :lol:
Neaparat o culci cat de cat la pamant...
Superb, eu mai am pragul pe la sofer...

lancer 18-02-12 23:07

nee ... alea au buza + curbura e pe invers spre interior + ca sunt mai late ca astea ... din alea am pe a mea ... astea se vor normale primul model aparut pe piata ... dar asa iesira ... oricum mai am de lucru la ele ...sa vad cum fac poate le las si asa ...multi vad putini pricep ... dar pentru linistea mea sufleteasca s-ar putea sa le modific

don_eduardo37 18-02-12 23:32

Din ce le-ai facut taica de ti-au iesit asa subtiri:lol:?
Eu am rezolvat pragurile, spatele, am taiat busonul de la hayon, mai am golurile din aripile fata sa le umplu si e stas>:)
P.S. Edit, tot Sport GTI am si eu, doar ca-s mult mai jos, acum stiu cu ce seamana astea facute de tine, pe spate m-a indus in eroare, aveam pe DBC si eu niste ceva praguri de tigra cred, cu ceva evazare in spate....alea seamana tare.:rolleyes2

All times are GMT +2. The time now is 08:19.

- Copyright 2026 4Tuning