![]() |
golf3 turbo
Salut , de ceva timp am achizitionat un golf 3 1.9 fara turbina (1,9sdi) , as putea pune turbo pe el ? Sa caut la dezmembrari un golf 3 td si sa iau turbo si galeria de evacuare de pe el si sa montez la mine . Se poate ?
|
Re: golf3 turbo
foarte pe scurt ; teoretic da , practic nu , pt ca nu e rentabil
e mult mai usor si mai ieftin sa cumperi un motor TDI si sa il schimbi. |
trebe schimbate : galerie, turbina, conducte ulei turbina (retur in baie unde ar trebui schimbata si baia), racitor de ulei, pompa de injectie, injectoare, ECU, pistoane, racitoare ulei bloc motor, ax came si sigur am mai uitat cateva
automat trebuie kit de garnituri, refacuta chiulasa (macar planata), ulei si filtre, distrib preferabil schimbata, etc. asta ca sa faci treaba ca la carte. personal, nu cred ca e afacere, sincer. piese + manopera = motor cam "ilegal" pentru ca trebuie sa treci in carte orice modificari legate de sistemul de alimentare (vorbesc ce scrie legea, nu ce ce face, poate tii sa fii legal 100%) la un pret la care mai bine omologhezi un 1.9TDi sau daca e la limita cu puterea "legala" atunci un TD simplu si pe ala il poti usor transforma in TDi (sau m-TDi mai exact). Cam asta e situatia. |
va multumesc frumos , inspecial lui crywolf .
|
Tot ce a zis crywolf e adevarat intr-adevar dar doar pentru motoarele de 1.6 diesel . Spun asta pt ca am si un diesel simplu de 1.9 si am avut ocazia sa le vad bucati pe ambele .
Toate internele pistoane biele ax cu came sunt la fel, racitoarele de bloc le are si racitorul de ulei(termoflotul) la fel se monteaza plug and play pe termoflot conducta de ulei de la turbina are gaurile necesare ce difera fata de motorul turbo sunt strict injectoarele, pompa de inj turbina + galeria evacuare si admisie si ecu pentru motoarele cu injectie directa. Legat de baia de ulei montezi foarte usor o baie de 1.6 td care are gaura de scurgere a uleiului din turbina. Cele de 1.9 td sau tdi au direct gaura in bloc pentru asta. |
| All times are GMT +2. The time now is 12:16. |
- Copyright 2026 4Tuning