![]() |
DACIA DE RALIU -help info
Am nevoie de ajutor pt a scoate dintr-un motor de dacia 70-80 de cai si cat mai mult cuplu.
|
Re: DACIA DE RALIU -help info
Masina va fi usurata la maxim (mai raman 2 scaune), taiat 2 spire din arcurile de fata si puntea spate legata de caroserie pt o garda la sol mica de tot, sper in felul asta sa fie si mai teapana masina. Va fi folosita pt raliuri tehnico-aplicative..probe speciale de indemanare.
1. Unde gasesc o axa cu came cu timpi mai mari de admisie respectiv evacuare? ( am auzit ca se potriveste una de fiat 850 ..care stiti ceva ? ) 2. Cum intaresc arcurile de la supape..care aveti o solutie ? 3. Cum e mai bine.. 2 carb dublucorp (1 pe 2 pistoane) sau 4 carb simplucorp ( 1 pe piston..parerea mea e ca se regleaza mai usor asta simplucorp..) ?? 4. Cu ce / cum pot sa lustruiesc gaurile de admisie respectiv evacuare pe chiulasa ? 5. Se merita sa montez un intercooler(eventual stropit cu ceva solutie de apa/alcool) pe admisie, si in plus vreau sa incerc un sistem gen electric supercharger..cat sa ajute un pic aerul sa ajunga mai usor in motor.. ?!?!? Astept ajutor si pareri.. |
Quote:
nu merita montarea unui intercooler ptr aspirat decat daca ai spatiu si nu ai cu ce sa il umpli un filtru de aer hi flow e mai mult decat suficient :) |
tu vrei sa zici ca daca lasi 2 scaune ai usurat masina?Ma intreb de ce vrei sa pui 2 dublu sau 4 carburi?Nu ar fi mult mai usor sa iti faci un 1.6l si sa termini cu bataia de cap?Si cum vrei tu sa legi puntea spate de caroserie?Asta n-am inteles si sunt foarte curios.
|
Interesant,am postat niste lucruri foarte valoroase referitor la cerintele omului,si a fost sters postul...
Bravo moderatorului,sau administratorului ! |
BNZ mai poateaza odata ce ai postat ieri ca u il potzi ajuta pe CRC bineinteles il mai pot ajuta si alti(SGM,etc)
|
Quote:
2. Asa vreau eu ...ambitie personala, sau ..vreau o putere mai mare din motorul de dacia. 3. Motorul va avea componente interne de 1.6 4. Cu sarma :)). Se poate face in mai multe feluri: 1. Se pune greutate pe masina pana cand ajunge garda la sol pe spate la nivelul dorit de tine si apoi se sudeaza de caroserie 2 suporti de prindere pt punte, si apoi prinzi puntea de suporti. 2. Se intareste suprafata dintre amortizoarele spate(deasupra puntii) si apoi se dau 2 gauri prin podea si prin punte urmand ca prin acele gauri sa treaca 2 tije suficient de groase sa reziste la "stresul" creat de punte in incercarile ei de a se lasa, in ciuda faptului ca a fost trasa spre podeaua masinii de cele 2 tije. cu un capat fix pe punte si un capat cu filet(in masina) pt reglarea inaltimii la sol. Incearca data viitoare sa itrebi pe un ton ..mai altfel |
deci reglezi suspensia spate prin presare dar cu fata cum faci?Vad ca ti-ai facut planul cu usurarea masinii.Daca te-a deranjat tonul meu imi pare rau niciodata nu poti fi prea politicos nu ?
|
potzi sa faci aripili,capota portbagajul din fibra de sticla sau carbon(nu cred k e cazul!si mai scazi din greutate
|
Quote:
|
Quote:
lol... cred ca m-ar costa muuuult prea mult :) ...nu se merita |
am mai vb cu niste oameni..care au zis ca se poate dubla arcul de la supape cu incau unul cu diametrul spirei mai mic astfel incat sa incapa in interiorul arcului clasic...dar cu riscul de a sari sigurantele de prindere a arcului pe supapa...:( ..ce ziceti care ati facut vreunul ceva de genu ...merge ? rezista in timp ? ..sau in 1000 km sar sigurantele ?!?!?!?
astept pareri... |
saibe nu poti sa pui?
|
Quote:
|
ai auzit prost. nu cedeaza sigurantele. NU recomand intariarea arcurilor de la supape,fara a aumbla la celelalte componete aflate din distributie din urmatoarele motive :
- uzura prematura a axei cu came - uzura prematura a lagarelor blocului motor, unde sta axa. - uzura prematura a techetilor - indoirea tijelor impingatoare - smulgerea rampei cu culbutori din cele 4 suruburi - indoirea culbutorilor - uzura prematura a distributiei. Exista si solutii la astea, Cele spune mai sus sunt din experienta nu din citit pe net. |
| All times are GMT +2. The time now is 11:22. |
- Copyright 2026 4Tuning