Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica VW (https://forum.4tuning.ro/322-zona-tehnica-vw.html)
-   -   mufe sonda lambda (https://forum.4tuning.ro/322-zona-tehnica-vw/281289-mufe-sonda-lambda.html)

earthquakero 04-10-11 18:07

mufe sonda lambda

1 Attachment(s)
Salz.. am un G3 1.8 benzina.. am probleme de ceva vreme fum negru stropi benzina consum etc.. si sunt destul de sigur ca este de la sonda..

Sonda lambda o am schimbat e buna.. problema este ca nu am pe acolo conectarile cum trebuie.. daca ma poate ajuta cineva sa mi spuna exact ce trebuie sa vina in mufa aceea de la sonda lambda din spatele motorului..

Poftiti o poza aici sa vedeti exact la care ma refer.. trebuia sa vina 2 fire care vin din calculator sau ce anume

ms

Atty 04-10-11 18:34

Re: mufe sonda lambda

din calculator vin doua fire in mufa, unul merge la sonda celalalt e legat la masa

earthquakero 04-10-11 18:37

1 Attachment(s)
da.. deci eu am gasit un cablu care vine din calculator e izolat si are 2 fire in el .. unu negru si unu mai mov asa.. care nu sunt conectate pe nicaieri si ajung aproape de mufa asta de care iti arat in poza..

acolo trebuie sa intre ? un fir intr o parte si celalalt in alta ?

cel negru in mufa din dreapta acolo unde e aia de masa si ala mai mov in sonda asa ar veni mod normal ?

si inca o mica intrebare.. mie imi lipseste aceea sonda care intra inainte de catalizator asa cum apare in poza.. nu o am pur si simplu.. am locul ala unde intra sonda dar sonda nu o am.. si vroiam sa stiu acolo in mufa aia ce fire trebuie sa intre ? in mufa din sonda care e in catalizator

Atty 04-10-11 20:06

da, asa e negru la masa ,mov la sonda ai o singura sonda pe galeria de evacuare, catalizatorul poate a fost schimbat si de aceea are gaura pentru sonda

earthquakero 04-10-11 22:04

a am inteles deci nu ar trebui sa mai am o alta sonda la catalizator acolo.. asta e singura la care tre sa i conectez firele alea din calculator

ok ms mult

earthquakero 06-10-11 16:11

1 Attachment(s)
salut revin cu niste probleme iar.. am cam totul facut vraishte pe la firele astea adica nu inteleg nimic eu cel putin..

deci alea 2 fire de care iti zic negru si mov.. vin intr adevart din calculator da.. dar l am scos sa ma uit si eu la firele astea exact si firul negru e intrerupt.. pur si simplu parca ar fi scos din mufa aia acolo si nu am nici vreun loc liber unde sa zic ca i ar fi locul.. deci doar cel mov e conectat la ecu..

ce sa fac in cazul asta ? eu am conectat mufele la sonda asa cum le am aveam inainte.. dar mi se pare dubios asa cum arata acum.. si masina tot consuma mult si da fum negru deci nu cred ca e conectata cum trebuie sonda

uite aici o poza asa cum am eu in momentul de fata firele acolo

deci din mufa aia din calculator vin alea 2 negru mov dar negru e intrerupt deci degeaba il conectez acolo la masa.. si ala mov e bagat la sonda acolo.. si in partea cealalta se pare ca e tras un fir si bagat acolo pe piulitza aia

o fi normal asa.. sau nu e bine ? si ce pot sa fac.. ms

taftadaniel 07-04-13 21:56

Quote:

Originally Posted by earthquakero (Post 4628363)
salut revin cu niste probleme iar.. am cam totul facut vraishte pe la firele astea adica nu inteleg nimic eu cel putin..

deci alea 2 fire de care iti zic negru si mov.. vin intr adevart din calculator da.. dar l am scos sa ma uit si eu la firele astea exact si firul negru e intrerupt.. pur si simplu parca ar fi scos din mufa aia acolo si nu am nici vreun loc liber unde sa zic ca i ar fi locul.. deci doar cel mov e conectat la ecu..

ce sa fac in cazul asta ? eu am conectat mufele la sonda asa cum le am aveam inainte.. dar mi se pare dubios asa cum arata acum.. si masina tot consuma mult si da fum negru deci nu cred ca e conectata cum trebuie sonda

uite aici o poza asa cum am eu in momentul de fata firele acolo

deci din mufa aia din calculator vin alea 2 negru mov dar negru e intrerupt deci degeaba il conectez acolo la masa.. si ala mov e bagat la sonda acolo.. si in partea cealalta se pare ca e tras un fir si bagat acolo pe piulitza aia

o fi normal asa.. sau nu e bine ? si ce pot sa fac.. ms

Salut.Aceiasi problema am si eu.eram curios sa vad unde merg firele alea 2.si am descoperit k unu merge in ECU iar masa se opreste la un moment dat.Dar eu cred k asa trebuie deoarece firul mov e un fir de semnal care ii da la ECU voltajul despre amestec sarac(0,2v) si amestec bogat(0,9v) iar masa e pentru a nu se intercala campurile magnetice ale firului de la sonda cu alte fire de la cablajul masinii.Un ex bun iti pot da cablul axial de la antena TV(pe central primeste informatia iar masa fiind impletita in jurul lui pentru protectie)Daca cojesti firul de la sonda vei vedea k e la fel k la antena.Asta e parerea mea legat de firul ala de masa "in plus".AAAA si apropo ECO isi ia masa pt sonda de la alt fir maro kre la mine e legat de capac curbutori.Daca cineva are o alta parere o astept

taftadaniel 07-04-13 21:59

Quote:

Originally Posted by taftadaniel (Post 5431413)
Salut.Aceiasi problema am si eu.eram curios sa vad unde merg firele alea 2.si am descoperit k unu merge in ECU iar masa se opreste la un moment dat.Dar eu cred k asa trebuie deoarece firul mov e un fir de semnal care ii da la ECU voltajul despre amestec sarac(0,2v) si amestec bogat(0,9v) iar masa e pentru a nu se intercala campurile magnetice ale firului de la sonda cu alte fire de la cablajul masinii.Un ex bun iti pot da cablul axial de la antena TV(pe central primeste informatia iar masa fiind impletita in jurul lui pentru protectie)Daca cojesti firul de la sonda vei vedea k e la fel k la antena.Asta e parerea mea legat de firul ala de masa "in plus".AAAA si apropo ECO isi ia masa pt sonda de la alt fir maro kre la mine e legat de capac curbutori.Daca cineva are o alta parere o astept

Iar legat de fum negru am avut aceiasi problema ca tine.Dupa schimbarea sondei lambda am scos mufa de la ECU clapeta de acceleratie si restu pe akolo.am pus totul dupa 2 min inapoi si merge perfect.

All times are GMT +2. The time now is 13:06.

- Copyright 2026 4Tuning