Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Troubleshooting - HOWTO - Mecanica - Electrica - Probleme auto (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto.html)
-   -   !-->Aerisirea franelor<--! (https://forum.4tuning.ro/22-troubleshooting-howto-mecanica-electrica-probleme-auto/28107-aerisirea-franelor.html)

tzoo 28-11-06 11:55

!-->Aerisirea franelor<--!

Care sunt etapele concrete pt aerisirea franelor?
Trebuie completat ulterior cu lichid..?////si e recomandat sa o fac eu:lol: :?: :?: :!:

tzoo 29-11-06 10:41

Re: !-->Aerisirea franelor<--!

Quote:

Originally Posted by tzoo (Post 639703)
Trebuie completat ulterior cu lichid..?////si e recomandat sa o fac eu:lol: :?: :?: :!:

.............

sebaaa 29-11-06 12:51

trebuie completat ulterior..
mai bine nu le faci tu
sunt ateliere cu unelte specializate.. o sa deschida o supapa de aerisire de la fiecare roata in parte, si au un aparat..care e un fel de aspirator de lichide..dar sa nu folosesti aspiratorul!am zis ..ca idee asa.. si ala o sa scoata aerul din instalatie, si dupa aia inchide supapele alea, completeaza cu lichid si verifica starea sistemului

turbojack 29-11-06 21:45

Quote:

Originally Posted by tzoo (Post 639703)

Ce masina?Cu ABS sau fara?

completezi rezervorul pompei pina sus,fara a pune capacul.
Incepi aerisirea cu roata cea mai indepartata de pompa adica dreapta spate-stinga spate-dreapta fata-stinga fata.
Inainte de a incepe aerisirea slabeste surubul aerisitor (doar cu cheie inelara sau tubulara;in nici un caz cu fixa) si restringe-l ,insa nu foarte tare.Daca-l rupi e jale.:( Apoi repeti operatiiile: calci frina de citeva ori,o ti calcata,slabesti aerisitorul ,cind pedala merge la fund,stringi aerisitorul.

tzoo 29-11-06 23:54

Quote:

Originally Posted by turbojack (Post 642122)

Incepi aerisirea cu roata cea mai indepartata de pompa adica dreapta spate-stinga spate-dreapta fata-stinga fata.
Inainte de a incepe aerisirea slabeste surubul aerisitor (doar cu cheie inelara sau tubulara;in nici un caz cu fixa) si restringe-l ,insa nu foarte tare.Daca-l rupi e jale.:( Apoi repeti operatiiile: calci frina de citeva ori,o ti calcata,slabesti aerisitorul ,cind pedala merge la fund,stringi aerisitorul.

OK,...cred k ma las p mana unora care au mai facut treaba asta.....cel putin pana vad eu p cineva facand treaba...:)
E vb d un mondeo mk3!

Thx mult oricum;)

jenel 30-11-06 16:45

dar de ce vrei sa aerisesti franale ?

daca ai nivellul de lichid scazut poti sa ai doar placutele de fr uzate

tzoo 01-12-06 00:48

Quote:

Originally Posted by turbojack (Post 642122)

Boey vreau sa.tzi zic k am incercat sa le aerisesc eu pana la urma si a iesit treaba/....am inginerit.o bine p'akolo:)
Thx turbojack

All times are GMT +2. The time now is 09:14.

- Copyright 2025 4Tuning