![]() |
BOV - Blow Off Valve
Generalitati , la ce ajuta , unde se monteaza, cum se monteaza, PE CE se monteaza , de ce ..de ce NU .. si chestii de genul !
Lucruri care ar trebui sa fie cunoscute de cei care nu se pricep inca la asa ceva ! Subiectul a mai fost vag discutat in threadurile mai vechi dar acum cred ca s-a acumulat mai multa experienta! Deci domnilor , etalati-va cunostintele ! |
Re: BOV - Blow Off Valve
elibereaza aerul dintre turbina si clapeta de aceleratie pentru a nu infrana brusc turbina la schimbarile de viteza.
masinile ce au debitmetru montat inainte de bov sufera din cauza ca bov elimina o cantitate de aer ce deja a fost masurat de debitmetru, si astfel calculatorul masinii furnizeaza o cantitate mai mare de benzina decat e necesara. (solutie bov cu recirculare sau montarea debitmetrului dupa bov, sau inlocuirea debitmetrului cu MAP) |
am si eu o intrebare : daca exista simulatoare bov , pe ce masini se pot monta, si cat costa....?
|
da exista...cam 40 euro...din cate-mi aduc aminte... si se pot monta pe orice masina pt ca se monteaza undeva pe la toba finala...
|
un topic foarte bun cu explicatii la BOV este asta ->https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/3480-pus-bov-blow-off-valve.html creeat de Zemete
|
1 Attachment(s)
Salut.Vreau sa imi iau un adaptor blow off Forge,si nu stiu kre este bun pentru motor 1.4tsi.Seat leon 2010.
Am vazut decat k am 3 suruburi de prindere.MP.Sau id alybaba_alybaba57 |
Asta este bun?
|
|
Gata am rezolvat.a fost bun cel de 2.0tfsi de la Forge.
|
Quote:
|
poti sa pui blov si pe motoare diesel?
|
Quote:
|
pt diesel exista Dump Valve ;)
|
este bun nu are nici o problema
|
am vazut ca pe piata exista simulatoare si la 50 de lei,insa calitatea sunetului simulat e foarte proasta,exista simulator care sa imite sunet cat mai real?
|
| All times are GMT +2. The time now is 05:56. |
- Copyright 2026 4Tuning